Schimbări în structura de conducere a FOTA

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 12.04.2011
Eric Boullier a devenit vicepreşedinte al FOTA în locul lui Stefano Domenicali, în timp ce Aldo Costa a preluat conducerea departamentului tehnic de la Ross Brawn.

Formula One Teams' Association (FOTA) a anunţat la finalul Marelui Premiu al Malaeziei noua structură de conducere pentru sezonul 2011. Martin Whitmarsh, şeful echipei McLaren, va rămâne preşedintele FOTA pentru al doilea an consecutiv, în ciuda faptului că planurile iniţiale vizau un mandat pe un singur an.

În schimb, Renault a obţinut postul de vicepreşedinte prin Eric Boullier, care îl înlocuieşte astfel pe Stefano Domenicali, şeful Scuderiei Ferrari. O altă schimbare vizează departamentul tehnic, care va fi condus de Aldo Costa, directorul tehnic al Ferrari, în locul lui Ross Brawn, care nu mai are astfel niciun rol activ în FOTA. În schimb, Christian Horner, şeful celor de la Red Bull, va continua să fie directorul sportiv al organizaţiei.

FOTA vizează o schimbare de strategie prin creşterea importantei acordată echipelor indepdente, ca reacţie la retragerile constructorilor Honda, BMW şi Toyota într-un interval de numai 12 luni cuprins intre decembrie 2008 şi noiembrie 2009.

"FOTA a fost creată de echipe, însă cele mai multe echipe erau sprijinite de constructori.

În doi ani această situaţie s-a schimbat dramatic şi cele mai multe echipe sunt acum independente sau private. Cu siguranţă facem parte din spectacol şi am face mult mai multe în afara jocului politic, întrucât acţionarii încearcă să obţină tot ce este mai bun în interesul echipelor", a explicat Boullier.

Cu toate acestea, echipele trebuie să treacă mai întâi de negocierile dificile privind acordul pentru reducerea costurilor, în special pentru că Red Bull Racing şi Toro Rosso, cele două echipe deţinute de Dietrich Mateschitz, se opun masurilor vizate.

Via | FOTA

Comentarii (1)

  • janick
    De retinut...
    ..."şi am face mult mai multe în afara jocului politic,"
    Deci sportul sa ramana totusi...SPORT!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru