Schumacher a stabilit un nou record mondial: cei mai mulţi kilometri parcurşi în curse

de Daniel Popescu
Luni, 19.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Michael Schumacher are un motiv de bucurie după cursa dezamăgitoare din Austin pe care a terminat-o pe locul 16: a devenit pilotul cu cei mai mulţi kilometri parcurşi în istoria Formulei 1.

Esential 80.882 de kilometri a parcurs Michael Schumacher in cursele de Formula 1
Michael Schumacher a ocupat locul cinci pe grila de start a Marelui Premiu al Statelor Unite, însă a avut parte de o cursă dezamăgitoare în care a fost depăşit cu uşurinţă de numeroşi piloţi încă din primele tururi, terminând doar pe locul 16.

Primele două tururi ale cursei au fost însă suficiente pentru ca pilotul echipei Mercedes să doboare încă un record în Formula 1.

La finalul cursei de la Austin, germanul a parcurs 80.882 de kilometri în Formula 1 şi a depăşit recordul anterior stabilit de fostul său coechipier de la Ferrari, Rubens Barrichello, care la retragerea din competiţie de la sfârşitul sezonului precedent se oprise la borna de 80.585 kilometri.

Nu găsesc decât cuvinte irnonice pentru ce s-a întâmplat duminică: a fost multă acţiune în jurul meu, dar din păcate în direcţia greşită.

Michael Schumacher
Pilot Mercedes
Schumacher a admis că este dezamăgit de evoluţia din cursă, iar principala sa explicaţie este legată de pneuri, în condiţiile în care, cu excepţia lui Romain Grosjean, a fost singurul pilot care a efectuat două opriri la boxe pentru schimbul de cauciucuri.

"Nu găsesc decât cuvinte irnonice pentru ce s-a întâmplat duminică: a fost multă acţiune în jurul meu, dar din păcate în direcţia greşită.

Să spun că m-am chinuit în cursă ar fi o subestimare. Nu am avut niciun fel de aderenţă cu primul set de pneuri şi probabil că au fost deteriorate într-un fel din moment ce au fost atât de proaste. A trebuit să schimbăm strategia pentru două opriri, ceea ce a compromis şi mai mult cursa. A fost mult mai rău decât ne aşteptam, în special pentru ca lucrurile nu au arătat atât de sau sâmbătă şi vineri", a declarat el.

Dacă ar fi rămas în Formula 1 şi în sezonul 2013, Schumacher ar fi avut oportunitatea să doboare un alt record deţinut de Barrichello, cel pentru numărul de starturi în Formula 1. Barrichello deţine recordul actual cu 322 de starturi, în timp ce Schumacher a acumulat până acum 305 starturi şi ar fi ajuns la cel puţin 325 de starturi, întrucât va mai evolua într-o cursă în acest an, iar sezonul 2013 include cel puţin 19 curse.

Via Forix, Mercedes

Comentarii (13)

  • Ce hal de cariera . Multi l-au avetizat, dar el nu : BATMAN BATMAN.
    7 33
  • performanta in formula 1 este compusa di 2 parti:1.materialul tehnic 2.talentul pilotului.materialul tehnic foarte subtire aerodinamic iar inainte sa criticati ar fi bine sa va informati mai bine despre talentul lui schumi eu zic ca nu se mai poate comenta pentru ca exista atatea dovezi(de urmarit sezonul 1992 ,primul sezon integral in f1 unde fost clasificat pe 3 inaintea marelui Senna facand un sezon de exceptie acesta fiind inceputul a ce avea sa urmeze).omul are si el o varsta asa ca RESPECT MICHAEL SCHUMACHER.
    23 3
  • GrosJan
    pai o spus ca a avut doua cariere: una in care a castigat totul si una in care a invatat sa piarda. Sa va zic ceva si de halonso? Hai ca va zic. Halonso ha a vut mai multe cariere, 3. Una in care a invatat sa piarda, una in care a invatat de la Briatore cum se castiga si una (incepand din 2007 inclusiv) in care aprofundeaza cum e sa piarda. Presimt ca asta, a treia ,e ultima cariera a lui alonso din F1; dar macar o sa fie lunga ...
    3 9
  • 80.882 de kilometri numai in curse. Daca punem la socoteala si ceilalti kilometri din antrenamente,calificari,teste....cred ca lejer se strang 120.000 de kilometri. Peste 100.000 de kilometri condusi la cel mai inalt nivel....spune ceva. Sa nu uitam de solicitarea fizica din acesti foarte multi kilometri parcursi. RESPECT Schumacher!
    19 0
  • GrosJan
    dap, multi kilometri la cel mai inalt nivel. Fara pretentia ca suporta vreo comparatie, ce ziceti (nu astept raspuns) de 5 ore pe zi, timp de 10 ani pe sim sau game simplu. La care se adauga alti cativa ani, vreo 4, 5 cu 2 ore pe zi. Mers la limita pilotului sa zicem.
    2 0
  • fangio
    Ce pacat de aceasta declaratie a lui smc. A mai distrus un mit: acela al pilotului-mecanic perfect! Cel care avea importanta uriasa in construirea monopostului! Si acum sa nu stie el unde/daca si cand s-au uzat pneurile?! Vai...
    3 8
  • Domnu Ross, nu mai compara tu prestatia ce-a veche cu cea noua. Il respect pe Shumi la tot ce a facut in generatia lui de glorie, dar la revenirea lui, nu a facut decat sa demonstreze diferenta dintre talent si material. Inca ceva, nu ia idee tu de cand ma uit eu la F1.
    1 3
  • "nu ai"
    0 2
  • Rubens era in SUA la boxele Ferrari. Zicea ca ar cam vrea sa se intoarca asa ca recordul asta ar putea fi usor in pericol.
    Un alt record doborat de un pilot de execeptie.
    Pacat de rezultatele dezastruoase din "a doua cariera".
    2 2
  • @fangio
    numai atat poti azi? nimic despre cum eluda regulamentele ecclestone pt schumacher? total dezamagitor.... nici fratiorul tau intru elucubratii - ala cu el tractoristo - n-a postat nimic. sa nu cumva sa va iesiti din mana!

    on topic: stie cineva al catelea record detinut de sch e asta?
    3 4
  • fangio
    @da
    Da stiu eu: al ics-ulea... Ce pacat de tine mai.."da"... Sa nu faci tu deosebirea intre talent pur, geniu si un hot la drumul mare cum e smc.
    Poate te ajut eu cu cateva nume: Stii tu ca in 2009, 217 piloti din mai multe generatii l-au desemnat pe Senna cel mai mare pilot din istorie? De Fangio ai auzit?
    Dar de: Prost, Clark, Stewart, Lauda, Moss, G. Villeneuve?
    Restul e tacere...
    2 2
  • @fangio
    esti extraordinar de foarte prost. am zis eu e sch mai mare sau mai bun decat cei enumerati de tine? poate e mai bun decat unii dintre ei, poate mai slab decat altii (unii pe care nici nu ia-i enumerat, ex ascari, brabham); oricum nu cred ca se pot face comparatii.
    era vorba despre faptul ca tu, unde vezi numele schumacher, imediat incepi sa improsti cu noroi (ca sa nu zic rahat). asa ca lasa-ne...
    2 1
  • fangio
    @da Nu e frumos sa categorisesti un om doar privindu-te pe tine in oglinda!
    Cei pe care i-am enumerat nu erau alesi de mine sau de cei ca tine! Ci de specialisti!
    In ceea cel priveste pe patronul tau spiritual, el nu se compara cu nimeni din acea lista!
    Este cel mai bun la capitolul furt si cel mai prost la capitolul pilotaj dintre cei din lista! Deci incomparabil!
    Dar tu nu ai cum sa stii asfel de lucruri! Nu le-ai trait!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru