Schumacher: "Alonso şi-a pus piedică singur în lupta pentru titluri"

de Daniel Popescu
Joi, 24.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Michael Schumacher consideră că Fernando Alonso este singurul vinovat pentru faptul că nu a reuşit să oprească dominaţia lui Sebastian Vettel în Formula 1.

Alonso şi-a pus piedici singur. S-au întâmplat lucruri care nu au fost constructive.

Michael Schumacher
Campion mondial F1
Sebastian Vettel are de îndeplinit o simplă formalitate în ultimele patru curse ale sezonului pentru a câştiga al patrulea titlu mondial consecutiv.

Ca de fiecare dată în ultimii ani, principalul rival al germanului în lupta pentru titlu mondial a fost Fernando Alonso, care a plătit tribut pentru performanţele modeste ale monopostului Ferrari comparativ cu cel furnizat de Red Bull. Septuplul campion mondial Michael Schumacher consideră însă că Alonso este singurul vinovat pentru eşecul de a-l învinge pe Vettel în lupta pentru supremaţie, deşi nu este convins că germanul ar câştiga cu Ferrari.

"Alonso şi-a pus piedici singur. S-au întâmplat lucruri care nu au fost constructive. (Cât despre Vettel), cel mai de preţ este să câştigi cu o echipă tradiţională, un brand plin de emoţii şi istorie. Iar asta ar schimba cu siguranţă unul sau două lucruri despre percepţia asupra lui.

Dar dacă ar fi avut acelaşi succes cu Ferrari este o altă poveste", a declarat germanul.

Cred că acum Vettel este de departe cel mai bun pilot din Formula 1.

Gerhard Berger
Fost sef Toro Rosso
Percepţia lui Schumacher despre Alonso este confirmată inclusiv de Gerhard Berger, şef al Scuderiei Toro Rosso pe vremea când Vettel obţinea prima victorie din cariera pentru italieni.

"Întotdeauna l-am considerat pe Vettel în spatele lui Alonso, dar cred că în acest moment Alonso se concentrează prea mult pe el însuşi şi devine instabil. Iar în timp ce el este preocupat de el însuşi, Vettel câştigă titlu după titlu. Cred că acum Vettel este de departe cel mai bun pilot din Formula 1", a precizat el.

Via Motorsport

Comentarii (12)

  • Poate vrea sa zica ca ete singurul care in ultimii ani a adus fanilor Ferrari sperante. Schumacher incearca sa ii faca o reclama conationalului sau, pentru ca fanii F1 nu prea il inghit. Este un increzut(vezi ultimile declaratiiale lui Vettel). Asta cu Alonso este vinovat, Schumacher vrea sa zica ca Ferrari a avut un monopost competitive, total fals, incep bine dar sfarsesc rau.
    29 19
  • Bogdan
    Din pacate nu primit nici un fel de informatii legate de argumentatiile celor doua pozitii. Tind sa cred ca cele doua afirmatii sunt scoase dintr-un context mai amplu, in lipsa caruia nu prea ne putem da cu parerea.

    Le luam si noi cu titlul de inventar si ... ne uitam pe cer dupa norisori.
    28 3
  • GrosJan
    "s-au intamplat lucruri care nu au fost constructive"
    Probabil Schumacher stie el ceva. Si e adevarat ca in vara Alonso s-a certat cu Monte apoi s-a luat decizia de a-l aduce pe Raikkonen.
    16 4
  • 1996-2000
    Maestre, de cate ori ti-ai pus piedica pana sa iei primul titlu cu Ferrari? Poate c-ar trebui sa-l intrebi pe Massa cum sunt masinile pe care le-a pilotat alaturi de tine si cum sunt cele de-acum!
    17 11
  • JugaruGabi
    @alex si 1996-2000
    Tovarasi,

    Si Schumacher a avut Ferrari-ul inferior McLarenurilor in primii 3 ani si totusi se lupta cot la cot cu ei atunci. Degeaba incercati sa minimalizati reusitele lui, prin prisma ordinelor de echipa (aceleasi ordine de echipa care sunt si la Alonso de 3 ani de zile)...
    17 5
  • GrosJan
    adevarat, Schumacher chiar se batea, castiga curse si le punea probleme serioase. La Spa in 98 le-a dat clasa chiar daca nu a castigat.
    11 5
  • Fan F1
    Te-as ruga sa ne prezinti si sursa de informare Daniele , sa vedem si noi daca e sau nu adevarat. :))
    7 0
  • INTERESANT.
    -fanel a apelat la doi fosti sa-l faca pe "santader", dupa ce atacase si pe cineva care vine si pleaca de la munca primu, si care probbil se ocupase de progresul aero al masinilor.
    Intimplator baieti astia doi au rezultate, nu pot fi atacati si mai sunt si "nemti".
    -Nemtii sar in ajutorul nemtalaului sa mai castige si el ceva fani...
    4 2
  • putin probabil ca Vettel ar fi castigat vreun titlu cu Ferrari in ultimii 3 ani
    7 4
  • Era o vorba, daca taceai, cel mai bun campion te numeai.
    Schumi, Schumi fiara rea, nu fa ce face Niki Lauda.

    Dar zi, matale Schumacher, cum in 2010 echipa Ferrari i-a pus piedica lui Alonso prin strategia aia de aur. Zi matale cum in 2011 echipa Ferrari i-a pus piedica prin rabla aia de masina, chiar daca in 2010 se laudau ca vor fi si mai puternici. Zi matale cum Grosjean si Raikkonen i-au pus piedici in 2012 . Zi matale cum iarasi echipa Ferrari i-a pus piedica si in 2013 si n-a mai dezvoltat monopostul.
    O fi castigat Schumacher cu o masina slaba sau a facut-o cand a avut un monopost foarte bun? Schumacher ala din 96-99 tot nu castiga campionatul. Probabil isi punea singur piedici, cine stie, iar echipa Ferrari ii oferea cel mai bun monopost.
    18 11
  • Alonso e alt aluat fata de Schumacher ,sigur aceasi mentalitate de invingator la amindoi dar in timp ce Schumacher e un luptator,Alonso e mai degraba un supravietuitor si inca unul de temut,deci e impardonabil ca acel pilot care in 2004 cu o masina inferioara reusea la Magny-Cours sa tina in sah ferariul pina la finalul cursei,nu poate cistiga in 2010 o pozitie in apropierea podiumului cu care sa devina campion mondial intr-o lupta cu masini net inferioare,ca si cum singur si-a pus piedica
    5 4
  • karting
    Schumacer vrea ca sa ramane de valoare cele 7 titluri castigate pt ca foarte multi oameni si a dat seama ca masina conteaza mai mult nu pilotul....cel putin intre piloti mai buni.Daca scumacer erta mai bun ca alonso ,de ce a iesit campion 2 ani Alonso.?Villeneuve a venit in ,inprimul an deja abatut pe Schumacer.
    2 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru