Formula 1 China: Lando Norris, pole pentru cursa de sprint, urmat de Hamilton și Alonso

de Tiberiu Safta
Vineri, 19.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lando Norris va pleca din prima poziție în cursa de sprint din China, care va avea loc sâmbătă dimineața. Britanicul de la McLaren va împărtăși prima linie cu Lewis Hamilton, după o sesiune afectată de ploaie.

După o pauză de 4 ani, forțată de pandemia de coronavirus, Formula 1 revine în China pentru a 5-a etapă a sezonului 2024. Aceasta este și prima etapă a sezonului în care avem o cursă de sprint. Asta înseamnă un format diferit, cu doar o singură sesiune de antrenamente, urmată apoi de calificările pentru cursa de sprint.

Într-o sesiune afectată de ploaie, în special în partea finală a calificărilor, Lando Norris a obținut pole position pentru cursa de sprint de sâmbătă. Pilotul McLaren a stabilit un timp de 1 minut și 57.940 de secunde, în condiții de ploaie și de aderență extrem de scăzută. Norris a fost mai rapid cu aproape 1.3 secunde mai rapid decât Lewis Hamilton, care va împărtăși prima linie cu Norris pentru cursa mică de sâmbătă.

Locul 3 a fost obținut de Fernando Alonso, care împarte a doua linie cu Max Verstappen. Pilotul olandez era în drum spre a stabili cel mai bun timp al sesiunii, însă a ratat intrarea în ultimul viraj și nu a mai avut cum să-și îmbunătățească timpul.

Pe locul 5 este Carlos Sainz Jr, urmat de Sergio Perez pe 6 și de Charles Leclerc pe 7.

Monegascul de la Ferrari a ieșit în decor și a avariat ușor monopostul său în cea de-a treia manșă a calificărilor din cauza condițiilor meteo capricioase. Topul 10 este completat de Oscar Piastri, Valtteri Bottas și de eroul local Zhou Guanyu.

Primele două manșe ale calificărilor pentru cursa de sprint s-au ținut pe circuit uscat. Ploaia a venit abia la sfârșitul celei de-a doua părți, lucru care l-a scos din joc pe George Russell, care va pleca de pe locul 11. În partea a doua a calificărilor au mai fost eliminați Kevin Magnussen, Nico Hulkenberg, Daniel Ricciardo și Lance Stroll.

Clasamentul după calificările pentru cursa de sprint este completat de piloții eliminați în SQ1, care sunt: Pierre Gasly, Esteban Ocon, Alex Albon, Yuki Tsunoda și Logan Sargeant.

Cursa de sprint din China va avea loc începând de la ora 6:00 dimineața, ora României. Tot sâmbătă se vor desfășura și calificările pentru Grand Prix-ul de duminică, iar acestea vor începe de la ora 10:00, ora noastră.

via Formula 1

Comentarii (3)

  • Almost News
    Lucruri suspecte in SQ3.
    Norris a avut inițial timpul anulat, ulterior, la minute distanță, dar in interiorul intervalului orar destinat SQ3, Norris a fost revalidat cu prima pozitie la start.
    0 1
  • Ce sta cu degetul la in sus, sa nu faci tendinita bre
    Calmeaza-te ca e doar sprint ffs!
    4 2
  • Charles Leclerc
    "Nu doar ca mi-au fost răstălmăcite afirmațiile de-a lungul timpului, dar constat un lucru îngrijorător, mass-media de specialitate continuă să-mi erodeze imaginea, calificând drept iesire in decor minuscula mea abatere de la trasa ideală.
    Pentru a face lumină în acest nonsubiect, țin să precizez:
    Am profitat de ocazie, prezenta in China dupa cinci ani, pentru a contempla mai de aproape Taiwanul."
    (TG2 -RAI)
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru