Schumacher: "Am avut rău de mişcare în simulator şi la Ferrari"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 31.01.2011
Michael Schumacher susţine că a suferit de rău de mişcare în simulator şi la Ferrari şi crede că numai câteva echipe au tehnologia suficient de dezvoltată pentru a elima această boală.

Mercedes GP a confirmat săptămâna trecută că Michael Schumacher nu este capabil să utilizeze în mod corespunzător simulatorul echipei din cauza faptului că suferă de rău de mişcare.

Septuplul campion mondial a vorbit pentru prima oară despre această problemă, afirmând că a avut aceleaşi simptome şi în perioada în care a concurat pentru Scuderia Ferrari.

"Cred că aproape toţi piloţii pe care îi cunosc au rău de mişcare. Când am avut primul simulator la Ferrari am avut exact acelaşi sentiment, aşa că nu are nicio legătură cu vârsta. Oamenii se obişnuiesc cu el după ce parcurg anumite procese", a declarat el pentru publicaţia britanică Daily Telegraph.

Presa internaţională a speculat că această boală reprezintă una dintre explicaţiile pentru sezonul mediocru pe care l-a avut anul trecut, însă germanul a negat această ipoteză. În plus, el susţine că simulatorul nu îl ajută prea mult în acest stadiu al carierei, întrucât cunoaşte deja foarte bine cele mai multe circuite pe care le vizitează anual, datorită experienţei pe care a acumulat-o în Formula 1.

"Din câte înţeleg, sunt câteva echipe de top care au simulator, dar îl utilizează foarte puţin.

Nu îl folosesc la acelaşi nivel precum McLaren sau alte câteva echipe. Cred că există o limitare puternică a ceea ce poţi face cu el şi, oricum, trebuie să ai simulatorul potrivit. Nu sunt prea multe echipe care au simulatorul potrivit. Pentru noi, piloţii, principalul beneficiu este să ne obişnuim cu circuitul, dar pentru mine personal asta nu a fost niciodată o problemă. Nu văd un mare avantaj", a adăugat el.

Merccedes GP dezvolta în prezent un nou simulator pentru Schumacher şi Nico Rosberg, însă acesta va fi disponibil cel mai de vreme la începutul sezonului 2012.

Via | Daily Telegraph

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru