Schumacher: "Aş fi avut unde să concurez în Formula 1 în 2013"

de Daniel Popescu
Joi, 04.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Michael Schumacher susţine că ar fi avut posibilitatea să rămână în Formula 1 şi în sezonul 2013, însă a evitat să spună dacă va participa în altă competiţie anul viitor.

Nu are niciun sens şi nu am nevoie să iau o decizie acum.

Michael Schumacher
Pilot Mercedes
Michael Schumacher a anunţat joi în cadrul unei conferinţe de presă la Suzuka că a decis să se retragă din Formula 1 la sfârşitul acestui sezon.

Venită la numai şase zile după confirmarea lui Lewis Hamilton la McLaren, hotărârea a fost privită de o parte a presei ca o capitulare din cauza pierderii locului în echipă. Totuşi, Schumacher insistă că ar fi putut rămâne în Formula 1 şi anul viitor, sugerând astfel că informaţiile privind posibilitatea unui contract cu Sauber au fost reale.

"Dacă aş fi vrut să rămân aveam opţiuni pentru a rămâne, dar sincer să fiu nu am simţit că vreau să mai fac asta", a declarat septuplul campion mondial.

Schumacher a evitat să dezvăluie dacă îşi va continua cariera în sporturile cu motor într-o altă competiţie, însă a admis că orice este posibil pentru 2013.

"Este foarte clar ce urmează: încă şase curse.

Asta urmează. Vom vedea ce vine după aceea. Nu are niciun sens şi nu am nevoie să iau o decizie acum şi voi face aşa cum am procedat şi prima oară, mă voi concentra 100% pe ce am de făcut. Iar apoi mă voi gândi la ce voi face după aceea. Nu mai este altceva de spus în această privinţă. Evident că am opţiuni şi voi ştiţi care sunt unele dintre aceste opţiuni. Dar indiferent despre ce va fi vorba voi decide la momentul potrivit", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (9)

  • Decat la Sauber... mai bine asa. Pacat, ar fi fost genial sa se duca la Ferrari.
    28 3
  • Schumacher uber alles. Nimic de zis se retrage dar pentru aceia care pot sa vada el este inca cel mai bun. Eu dupa ce Schumi se va retrage nu voi mai privi vreodata o cursa de f1.
    P.S Mai am o singura curiozitate daca toti acesti piloti de o asa zisa valoare la 43 de ani vor mai reusi macar sa concureze in f1 dar mai ales daca vor reusi vreun pole nu neaparat Monaco
    20 3
  • Ar fi fost frumos la Ferrari, dar ca al 3-lea pilot ca altfel facea figuratie la echipa cu care a facut istorie si i-ar fi dat ocazia lui Alonso sa-l umileasca cu aceeasi masina ceea ce nu se cuvine.Schumacher nu e prost, stie cand sa se opreasca.Din pacate revenirea lui l-a transformat in muritor...
    5 6
  • rastafan2
    PACAT. Sincer. Dupa ce s-a reras ma uitam sporadic. Atunci cand s-a intors n-as fi pierdut curse pt nimic in lume. Acum....
    10 1
  • mobius
    Mie nu mi se pare de loc sa fi spus ca se retrage, a spus ca dupa sase curse totul este posibil. Fani Schumacher, mai sunt sperante. Nu inteleg insa de ce, indiferent ca este vorba de Vettel, Hamilton sau Schumacher, singurul vinovat este Alonso pentru tot ce se intampla in F1.
    7 5
  • exact @mobius Michael in cele 6 curse va da totul si daca el va fi peste Rosberg atunci cu siguranta mai poate si dc sa nu-l vedem la Sauber, Perez cu un Sauber putea sa castige de 2 ori, in plus Sauber este o masina buna mai buna ca mercedes.
    9 0
  • 91Schumi06
    Cred ca conferinta de azi dimineata a fost mai mult un mesaj de adio pt cei de la Mercedes. Oricum,el nu mai are nimic de demonstrat in F1.
    9 0
  • marian
    treziti-va se retrage.nu in articolul asta spune asta
    2 3
  • Mi-ar placea sa-l vad anul viitor, concurand la clasa GT1, in cursa de 24 de ore de la Le Mans. Ar fi frumos sa aiba in palmares o victorie si acolo!
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru