Schumacher, atacat cu intrebari dure la conferinta de presa

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 26.01.2010
Michael Schumacher a fost atacat de un jurnalist cu intrebari legate de modul in care a castigat anumite curse din cariera sa. Germanul i-a raspuns acestuia cu aceeasi moneda.

Conferinta de presa care a urmat dupa lansarea oficiala a culorilor Mercedes GP pentru 2010 a gazduit o serie de replici acide ale lui Michael Schumacher la adresa unor jurnalisti care au tinut sa ii aminteasca germanului de momentele mai putin fericite ale carierei sale.

In cursul conferintei de presa, germanul a fost provocat printr-o intrebare legata de colegul sau de echipa, Nico Rosberg, al carui tata afirmase la Monaco, in anul de retragere al lui Schumacher, ca Formula 1 este un loc mult mai bun fara un om ca Schumacher. Afirmatia lui Keke Rosberg venise dupa ce Michael si-a oprit voluntar masina pe circuit in timpul calificarilor pentru ca cei care veneau din spate sa nu reuseasca timpi mai buni decat el.

"Bine", a raspuns sec Schumacher la intrebarea "Cum te simti avandu-l coleg de echipa pe Nico Rosberg?". Jurnalistul a continuat atacul, intrebandu-l pe german daca revine in Formula 1 pentru a demonstra ca poate sa castige fara a recurge la tactici indoielnice. In acest moment, Schumacher a rabufnit: "91 de victorii, sapte titluri mondiale, toate obtinute prin tactici indoielnice.

Absolut. Ai dreptate, va trebui sa demonstrez acest lucru", a raspuns sarcastic Schumacher. Jurnalistul a intervenit inca o data: "Intrebarea s-a referit la stilul de a castiga curse, nu la numarul acestora", Schumacher punand punct discutiei printr-o remarca aluziva: "Da, stiu. Am castigat toate aceste titluri in acelasi mod in care incerci tu sa pui intrebari".

 

 

Taguri: Schumacher

Comentarii (29)

  • Schumi
    a inceput dansul,sint chestii care nu se uita.Pacat.
    0 0
  • ACESTA E DOAR INCEPUTUL
    CU TOATE CA ESTE RESPECTAT DE UNI, ESTE CRITICAT DE ALTI, A FACUT MULTE FAPTE - SA ZIC- RUSINOASE PENTRU CARE AR TREBUI SA SE ASCUNDA DAR ARE SI MERITUL DE A ARATA CA SE POATE FURA SI SA RAMAI IN FRUNTE, REVENIREA O SA FIE DE SCURTA DURATA, NU CRED CA TERMINA ANUL ACESTA, O SA-L PAPE PE PAINE PRESA, PRIMA MISCARE GRESITA SI HAT PE EL, SI O S-O TINA ASA TOT ANUL, DACA RAMANE, DACA SE RETRAGE ACUM AR SCAPA DE RUSINE, N-AS VREA SA STAU PE LANGA EL DACA O DA IN BARA, IN REST NUMAI BINE
    0 0
  • @VJohann
    "N-AS VREA SA STAU PE LANGA EL DACA O DA IN BARA"
    Mda...de parca asta te-a impiedicat pana acuma.
    0 0
  • Dpp
    NU STIU DACA AI FOST VEODATA LA VREUN MARE PREMIU, DAR TE ASIGUR CA SUNT FOARTE MULTI NERVI PE ACOLO, SI MAI MULT DACA ALTI PIERD BANI DIN CAUZA TA.
    0 0
  • @VJohann
    n-ai inteles nimic din offtopic-ul meu. Chiar nimic. Nu prea mai are sens sa iti explic pentru ca si-ar pierde farmecul.

    PS: noi , restul oamenilor , am descoperit ca daca exista si litere mici. Vezi ca ai pe tastatura un buton " Caps Lock" . Apasa-l.
    0 0
  • schumi
    pacat ca exista atatea comentarii acide , ma intreb oare cati din cei care comenteaza aiurea au avut ocazia sa participe la o cursa fie si de karting ! .....e usor sa dai din gura aiurea , coboara din casa , urca-te intr-un monopost si incearca sa conduci , pun pariu ca nu reusesti nici macar sa pleci de pe loc .........in schimb gura iti merge ca o melnitza stricata
    0 0
  • ! ! !
    Toti marii campioni au facut gesturi nesportive, pana si Senna, cel cu care se tot compara gesturile lu Schumi, dar putin stiu asta.
    Oricum, asta il face pe el Michael Schumacher, de a castiga cu orice pret, si de asta e preferatul meu din 96. IDOLUL MEU !
    0 0
  • melitza stricata
    Ca sa vezi ce se intampla pe pista si sa poti sa-ti spui parerea nu trebuie obligatoriu sa te sui intr-un monopost de F1. Daca asta ar fi o conditie, ar insemna ca numai pilotii de formula 1 ar trebui sa comenteze, restul ar trebui sa taca, un lucru cu siguranta absurd. In ceea ce il priveste pe Schumacher culege ce a semanat. Nu trebuie sa fi pilot de F1 pentru a vedea cum Barrichello (il plang pe Nico) se opreste pentru ca al sau coleg Schumacher, sa treaca primul linia de sosire. Nu trebuie sa fi pilot de F1 pentru a-ti da seama ca intrarea deliberata in monopostul adversarului (Hill), care conducea in cursa si iesirea amandurora din cursa ii conserva avantajul de un punct cu care castiga un nou MP. Exemplele pot urma, de aceea nu stiu ce mai cauta in F1, probabil, asa cum a spus, un al optu-lea titlu pe care sa-l obtina cu aceleasi metode. Eu personal nu cred ca F1 va castiga ceva (Mercedes GP in nici un caz, poate Berni) prin revenirea lui Schumacher, ba dimpotriva, sunt multi piloti talentati care vor avea de pierdut.
    0 0
  • vorbe goale
    foarte curios cum de nimeni nu aminteste de conflictul deintre sena si prost . poate erati prea mici si ... ceea ce a facut michael este apa de ploaie spre deosebire de evenimentele dintre cei doi. probabil ca in viziunea noastra a romanilor... trebuie sa mori ca sa ajungi " semi zeu" cit despre aranjamentele de echipa ferarri nu este singura care a adoptat aceasta tehnica. in concluzie ... din pacate cele scrise de unii impatimiti de pe aici nu rezulta decit un singur lucru. spiritul de luptator , de invingator , nu este caracteristic neamului rominesc. pacat
    0 0
  • .....
    melitza stricata de mobius 26.01.2010, 19:01
    norocul nostru este ca ... parerea ta chiar nu intereseaza pe nimeni
    0 0
  • E BUN DIALOGUL
    Fiecare dintre noi avem propriile păreri, asa ca nu are rost sa ne supărăm uni pe alți sau sa aruncam cu comentarii acide unul la altul, în fond suntem spectatori, de pilotat într-adevăr mai greu, ne mulțumim dacă mergem la câte un MP și auzim muzica motoarelor de F1, asa ca o sa vedem ce poate Shumi cel nou, ca cel vechi nu mai poate fi, numai bine
    0 0
  • draga marcovici
    Este adevarat ca Senna a avut un conflict cu Prost, dar a fost un conflict pe care si l-au disputat barbateste pe pista, unul a gresit, celalalt i-a platit polita. Este vorba despre cu totul altceva decat in cazul lui Schumacher si este pacat ca nu sesizezi diferentele. In privinta spiritului de luptator (de spiritul de invingator nu vorbesc pentru ca de invins poti invinge si fara lupta, ne-a aratat Schumacher cum se face), eu l-as remarca mai de graba la Senna si Prost decat la Schumacher. Cat despre concluziile pe care le tragi, te caracterizeaza, nu au nimic de-a face cu neamul romanesc.
    0 0
  • off-marcovici
    Faptul ca cineva are o anumita opinie despre un pilot sau altul nu justifica un comportament injurios, nepoliticos. Cu atat mai mult cu cat acest gen de retorica "razboinica" este extinsa, generalizata si ne dam cu parerea fara niciun fel de expertiza despre cum este sau nu "neamul romanesc". Stimabile "marcovici", poate ca matale nu esti roman, si-atunci ar fi fost elegant sa-ti declini identitatea nationala, doar esti barbat, sau, daca esti roman atunci sunt sanse sa-ti dau dreptate, cu o mentiune. Nu toti romanii iti seamana.
    0 0
  • ceau
    vad ca sunt unii care il compara pe Schumacher cu Senna!cum aveti mai obrazarea de a face o astfel de comparatie????duelurile Senna-Prost,au fost niste dueluri pornite de fapt de la favoritismele care i se faceau lui Prost de catre FIA,care la aceea data era condusa de un francez,de la asta a izbucnit tot asa zisul razboi,Prost la scos pe Senna in japonia in 88,parca,pentru ca un an mai tarziu Senna sa il scoata pe Prost,in prima curba de la Suzuka,.Acest lucru nu s-ar fi intamplat daca FIA nu schimba ordinea de plecare a pilotilor,astfel ca Senna a trebuit sa plece pe partea 'murdara'a circuitului si de aceea in semn de protest la scos pe Prost in prima curba.In afara de acel incident,nu imi aduc aminte ca AYRTON SENNA,sa fi facut o magarie de genul facute de-a lungul carierei lui de Schumacher.Nu este nici un grad de comparatie intre cei doi,Senna fiind cu mult peste caracterul lui Schumacher,si nu sunt eu cel care spune acest lucru,ci pilotii,coechipierii sau adversarii pe care ia avut Senna de-a ungul timpului,pe cand de Schumacher nu se vorbeste decat ca pilot,atat si nimic mai mult!Asa ca nu ,ao faceti aceasta comparatie,poate doar daca vreti sa cadeti in ridicol prin prostia pe care o spuneti!!!
    0 0
  • discutie fara sens
    din cite retin eu schumacher a avut chistig de cauza chiar in fata "zeului" sena. nu spune nimeni ca nu era un geniu pe pista si ... poate si in afara ei. sunt curios cum si cit ar mai fi vorbit lumea despre el daca nu ar fi existat acel nefericit si tragic acident. pt cei ce nu stiu si pilotajul este o meserie si ca in orice meserie trebuie sa calci pe cadavre ca sa ajungi in virf. unii au acesta vointa dar le lipseste talentul , unii au talentul dar le lipsesc"bilutele" , iar in cazul pilotului atit de criticat de voi ... se pare ca lui nu ai lipseste nimik. aaa si intradevar nu toti romanii sunt la fel ... de aia ne lipseste clasa de mijloc. am inteles din ce mi sa transmis mai sus care este nivelul dv-stra de a percepe si interpreta .
    0 0
  • comparatii
    Daca in 1988 nu era regulamentul sportiv stupid care stipula ca nu conteaza decat cele mai bune 11 rezultate, Prost iesea campion cu o cursa inainte de final, avand 13 puncte mai mult ca Senna.In 1988 Senna a incercat sa-l impinga pe Prost in zidul de pe linia boxelor de la Estoril, in 1989, prost a cauzat un accident dar vina nu e alui 100%, in 1990 Senna a intrat deliberat in Prost la Suzuka, recunoscand apoi acest lucru.Ma intreb care din voi a vazut toate cursele lui Senna si toate ale lui Schumacher pt a emite o parere valabila.In 1994 schumacher l-a invins pe senna in primele doua curse(la interlagos l-a batut fair and squire, Senna facand si o greseala si abandonand), iar in a treia s- petrecut tragedia de la imola care acreat si aura mitica din jurul brazilianului.IN 1992, in primul sau sezon complet, Schumacher a iesit pe locul 3 in clasamentul general, inaintea lui Senna, obtinand o victorie memorabila la Spa, cursa in care brazilianul s-a descurcat mediocru. In 1993 Senna a fost superior, dar a obtinut o victorie f norocoasa la Monaco,mostenind primul loc de la german, care dominase pana atunci cursa.Adevarul e ca nici Senna nici Schumacher nu suporta sa piarda si de aceea au recurs la asemenea manevre.Referitor la 1994, sa nu uitam ca schumacher a fost descalificat dubios la Spa din postura de invingator, la Silvestone-alta descalificare(era pe 2) plus ca a fost suspendat 2 curse, totul pentru acastiga Williams.Murray Walker, cel mai mare comentator de F1 il considera pe Schumacher cel mai mare pilot de F1, Fangio-2,Prost-3, iar Senna-abia 4.Cand critici pe cineva fa-o cu argumente si nu pe baza simpatiilor, cum o face Mobius care nu cred ca avazut 10 curse ale lui Senna in viata lui.PA
    0 0
  • ...
    Cei care-l contesta pe Schumacher isi aduc aminte foarte des de Austria 2002, dar isi aduce cineva aminte de SUA 2002? Comparatii intre Senna si Schumacher nu isi au rostul dupa parerea mea, fiecare este unic in felul sau.
    0 0
  • @bernd si poate invata si marcovici ceva
    Daca tot faci comparatii macar fa-le cum trebuie. Ai fi putut sa amintesti si ca Schumacher a fost suspendat 2 curse nu pt a favoriza Williams, ci pt ca Benetton a fost pedepsita pt incalcarea regulamentului tehnic, lucru banuit inca de la inceputul sezonului. Nu sunt avocatul lui Senna, dar pana la urma conteaza foarte mult si masina, iar Mclaren-ul din '92 si '93 era mai slab ca Benetton-ul. Daca nu crezi aceasta fraza, spune-mi cum s-a descurcat Schumi cu Ferrari in 2003 si 2005. Iar pt o comparatie adevarata ar fi trebuit sa te gandesti la debutul lui Senna in Formula 1 pe un Toleman (un Minardi al zilelorl noastre recente) si cum s-ar fi descurcat Schumi cu o asemenea masina. Referitor la Murray Walker, ar trebui sa asculti mai bine interviul din 2006, dar te rog sa asculti si interviul din ziua mortii lui Senna. Incearca sa n-o mai dai cu mucii in fasole.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Sua 2002
    Ce treaba are SUA 2002 aici? A fost frumoasa faza dar Barri sigur nu a facut ceva fair play acolo, totusi Schumi & Ferrari au fost fair play si au trecut peste :) Oricum Barri sa fie fericit, fara masina Ferrari... era un nimeni in Formula 1. Sa-i pupe talpile lui Ross si Jean si Schumi pentru ca i-au dat sansa se fie de 2 ori vicecampion doar pentru ca era pilotul 2.
    0 0
  • Interviu
    E cel mai bun interviu pe care l-am citit in ultima vreme . Nota 12 pt jurnalist.
    0 0
  • pt. cristian
    nenea cristian nu stiu ce virsta ai dar cu siguranta ca in 1991 cind michael a debutat in f1 cu jordan -ford in marele premiu al begiei cu nr 32 pe masina ... nu cred ca stiati ce e aia f1. locul 6 pe grila este ca al 13-lea salariu in timp de criza pt noi bugetarii cu """" de rigoare. spune tu cum sa descurcat ferrari inainte de 2003 ...? era un zeeero mare in ciuda numelui...si ce era mc-laren din 90-91?? mai citeste documenteaza-te.
    0 0
  • cristian123
    Daca ai avea cunostinte ai stii ca Schumacher a fost suspendat in 1994 pt ca l-a depasit pe Hill in turul de formare la Silverstone si pentru uzura fundului plat la Spa(fapt ce ulterior s-a dovedit gresit) iar referitor la masini slabe, ai vz vreodata cursele facute de Schumacher in 1996 cu un monopost Ferrari F310 catastrofal(7 abandonuri tehnice)-Barcelona, Spa, sau victoriile de la Monaco si Spa din 97, Cele de la Montreal si Hungaroring 1998 sau Cursa de la Sepang 1999?Senna a debutat la Toleman pe o masina modesta, dar Jordan-ul lui Schumacher era ceva grozav in 1991?Si totusi s-a calificat pe 7 pe cel mai dificil circuit din lume.In 2003, Ferrari F2003 G.A. nu afost o masina slaba, dar a fost una lipsita de consistenta, totusi Schumacher a iesit campion, obtinand cateva victorii memorabile(Austria, Canada,SUA).Murray Walker a facut 3 clasamente Primul in 1999(1.Fangio, 2.Prost, 3.Senna, 4.Moss, 5.Clark, 6.Schumacher-cu mentiunea ca Schumacher poate ajunge cel mai mare).Al doilea in 2002(am dvd-ul daca vrei ti-l imprumut)-ordinea fiind:1.Fangio, 2.Schumacher, 3.Prost, 4.Senna, 5.Moss, si ultimul clasament, in 2006-1.Schumacher,2.Fangio, 3.Prost, 4.Senna.Referitor la interviul din 1994, am sa-ti citez din Goethe:”Despre morti, numai de bine”.Eu nu spun ca Senna a fost un pilot slab. ba dimpotriva, il consider al treilea ca valoare, dupa Schumacher si Clark, dar el a adus in F1 maniera de pilotaj brutal(win at any cost), preluata apoi de Schumacher
    0 0
  • @neo
    Cedandu-i locul intai, Schumacher s-a revansat pt Austria 2002. Ce vroiam eu sa subliniez este ca contestatarii, nu amintesc niciodata de SUA 2002, ci numai de Austria 2002.
    0 0
  • @admin-felicitari
    Continuand in logica de mai sus nu vom termina curand, aproape toti campionii, fosti sau actuali, vrand sa invinga pot gresi, sunt temperamentali, este greu sa-i judecam, ar trebui sa fim in pielea lor ceea ce nu e cazul. Schumi a avut reactii bune, jurnalistul la fel, a vrut sa puncteze, probabil nu un foarte mare fan Schumacher. Admin, se multumeste pentru moderare:)
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Mirco
    Inteleg. Da "problema" Austria 2002 nu este neaparat o problema. Pur si simplu asa a fost strategia Ferrari. Buna rea, proasta sau pur si simplu stupida.... este o strategie :) La fel alte strategii folosite de alte echipe. Vad totusi ca multi nu inteleg ca orice comparatie intre diferite strategii este pur si simplu comica :) Si apropo... ai vazut ce s-au ofticat multi despre ce spun altii? :)))))))) Marcovici este in pole position dupa cum vad eu :)))
    0 0
  • scuze...
    ...dar valoarea unui pilot peste timp nu este data doar de numarul campionatelor castigate,ci si a caracterului sau.Caracterul lui Senna nu a fost niciodata pus la indoiala,chiar si inainte de tragicul sau accident,pe cand Schumacher culege ce a semanat in toti anii cat a concurat in formula1!Nu cred ca daca ar fi concurat in anii 80-inceputul anilor 90,Schumacher ar mai fi fost pilotul care a dominat inceputul anilor2000.Atunci erau atati de multi piloti de valoare,incat Schumacher ar fi fost un ilustru necunoscut.Schumacher s-a bucurat de un succes asa mare,pentru ca avea la dispozitie o intreaga echipa,Ferrari,care il ignora complet pe Irvine sau pe Barrichelo,altfel nnu imi pot explica de ce au preferat sa ii"rapeasca"bucuria de a fi campion mondial lui Irvine,atunci cand Schumacher a suferit acel accident la picioare!Abia astept acest sezon sa il vad pe Schumacher cum se va comporta,ne mai fiind testele din intersezon valabile,plus ca va avea o concurenta teribila,din partea lui Alonso,Hamilton,Button,Vettel si de ce nu chiar Nico Rosberg!!
    0 0
  • mad79
    Nu pot dercat sa comentez decat ca esti un fan idiot fara perspectiva si nu intelegi valoarea unui pilot care afacut istorie
    0 0
  • mad79
    cred ca nu stii ce rel a avut senna cu berger in 90-92 la mclaren-similara aceleiasi dintre schumacher si barrichello
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Fani
    Luati o pauza si gata. Toti suntem fani si in loc sa discutam serios... incepem sa aberam. Terminati cu prostiile astea si sa ne pregatim pentru urmatorul sezon de Formula 1 :))))

    P.S. Cat despre caracter... eu personal as tacea pentru ca orice discutie despre caracter tine de... divinitate. Si nimeni nu stie cum este caracterul nu stiu cui sau al altcuiva :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru