Schumacher: "Calificările nu mai sunt atât de importante ca în trecut"

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 21.04.2012
Michael Schumacher consideră că pole position-ul nu mai este atât de important în prezent pentru a obţine victoria, după introducerea a numeroase schimbări de regulament.

Mercedes s-a evidenţiat în debutul acestui sezon ca una dintre marile favorite la adjudecarea pole position-ului, iar Nico Rosberg a câştigat cursa de la Shanghai după ce a plecat de pe prima poziţie a grilei de start.

Totuşi, coechipierul său Michael Schumacher considera că importanţa calificărilor în rezultatul final al cursei a scăzut dramatic în ultimii ani după introducerea sistemelor KERS şi DRS care ajută la efectuarea depăşirilor.

"Calificările sunt supraevaluate în prezent, având în vedere toate sistemele precum DRS sau KERS. Acum doi-trei ani poziţia pe grila de start conta, dar de atunci a devenit mai puţin importantă ca instrument pentru a obţine victorii", a declarat el în cadrul unui interviu acordat site-ului oficial al Formulei 1.

Schumacher a admis că a fost implicat în dezvoltarea monopostului Mercedes din acest sezon, însă a minimalizat influenţa să directă în progresele înregistrate de echipa comparativ cu ultimii doi ani.

"Este un proces de dezvoltare în care sunt implicat.

Împreună cu întreaga echipă am reuşit să avem succes. Adevăratul succes pe care îl dorim este încă departe şi necesită ceva mai multă muncă, dar cu siguranţă vom munci", a adăugat el.

Contractul germanului cu Mercedes expiră la sfârşitul sezonului, însă Schumacher a evitat să dezvăluie dacă prelungirea acestuia depinde şi de rezultatele pe care le va obţine în acest sezon.

"Ei bine, cu siguranţă nu vreau să vorbesc despre obiectivele mele, dar evident că am ideile mele! La momentul potrivit voi discuta cu echipa despre viitor. Dar nu există nimic concret de spus aici şi acum", a mai precizat el.

Via | Formula1

Comentarii (1)

  • Dar cursa inca este. Si podiumul la fel...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru