Schumacher crede că a fost blocat de Hamilton în calificări

de Daniel Popescu
Sambata, 06.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Michael Schumacher susţine că ar fi putut ajunge în a treia parte a calificărilor dacă nu ar fi fost blocat de Lewis Hamilton.

La numai opt zile după ce a aflat că va fi înlocuit de Lewis Hamilton la Mercedes în sezonul următor, Michael Schumacher este implicat într-o controversă cu pilotul britanic.

Septuplul campion mondial a obţinut doar locul 13 în calificările de la Suzuka şi va lua startul doar de pe 23 în urma unei penalizări de 10 poziţii dictate după incidentul cu Jean-Eric Vergne din Singapore, însă germanul susţine că ar fi avut o prestaţie mai bună dacă nu ar fi fost incomodat de Hamilton în Q2.

"Poate că aş fi putut ajunge în Q3, pentru că datele au arătat că am pierdut două zecimi de secundă în virajul 11 din cauza traficului, dar nu eram sigur ce va face Hamilton faţa mea. Am salvat multe seturi de pneuri şi, din acest punct de vedere, am obţinut maximum din această situaţie", a declarat el.

Urmareste Automarket
Dezamăgit de locul nouă obţinut pe grila de start, Hamilton a evitat subiectul şi admite că a setat complet greşit monopostul McLaren, afirmând despre calificări că au fost un "dezastru".

"Am făcut o greşeală şi acum suntem blocaţi cu ea.

Am făcut unele schimbări în ultima sesiune de antrenamente, dar a avut efectul contrar, iar monopostul a fost supravirator şi nu am ştiut ce să facem. Am revenit la setări şi a fost un dezastru. Am simţit tot weekendul că avem un monopost grozav, a fost vorba doar despre schimbarea setărilor. Am fost la mare distanţă de ceilalţi şi când am început primul tur m-am gândit că aş fi vrut să mergem în cealaltă direcţie", a precizat el.

Via Mercedes, McLaren

Comentarii (2)

  • hamilton... probabil dupa cursa trecuta si aici s-a decis... adio titlu! numai un ghinion pt alonso si chiar vettel il mai poate salva...
    7 1
  • rastafan2
    Titlul vostru este de 2 lei. Ajungeti si voi can-can curand...
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru