Schumacher critică interzicerea testelor în F1

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 25.07.2010
Michael Schumacher susţine că Mercedes GP nu poate înregistra progrese din cauza interzicerii testelor în Formula 1.

Mercedes GP a introdus la Hockeneheim o serie de upgrade-uri, inclusiv o nouă aripă faţă şi câteva modificări la sistemul de evacuare.

În absenţa testelor, echipa speră să evalueze performanţele upgrade-urilor în antrenamentele libere de vineri, însă programul a fost bulversat de ploi. Totuşi, echipa germană a obţinut rezultate peste aşteptări în antrenamente, iar Michael Schumacher anticipa că va obţine o clasare în a treia linie a grilei de start.

În schimb, septuplul campion mondial a fost eliminat în Q2 şi va pleca doar de pe locul 11, după ce a ratat accederea în Q3 pentru numai 0.008 secunde. Pilotul german şi-a exprimat frustrarea pentru situaţia creată, considerând că rezultatul modest este legat direct de imposibilitatea de a efectua teste.

"Cu siguranţă suntem dezamăgiţi, ne aşteptam să fim pe cinci sau şase. Nu suntem suficient de aproape de obiectiv şi există motive. Dacă nu ai update-uri aerodinamice, precum sistemul de evacuare sau F-duct, atunci le implementezi, adică le dezvolţi acasă, le pui pe maşină şi le testezi în weekendul de cursă.

Evident, timpul este limitat şi trebuie să faci compromisuri. Este o cale dificilă de dezvoltare şi, drept consecinţă, avem probleme. Înţeleg nevoia actualului regulament, dar aşa cum era ridicol să faci 90.000 de km de teste pe an este complet ridicol să faci zero", a declarat germanul la finalul calificărilor.

Pe parcursul carierei sale la Ferrari până în sezonul 2006, Schumacher era obişnuit să testeze noile update-uri fără limită de timp sau kilometri, germanul fiind de altfel recunoscut pentru abilităţile sale de dezvoltare a unui monopost de Formula 1. Astfel, actualul pilot al echipei Mercedes GP se găseşte într-o situaţie dificilă, în contextul în care testele din timpul sezonului au fost interzise în Formula 1 începând din 2009 ca măsură pentru reducerea costurilor.

Via | BBC Sport

Comentarii (7)

  • ,,reducerea costurilor,,
    de mai vine un val de criza se vor interzice si calificarile totodata si cursele...dupa socoteala lor. seful asta are gind sa primiasca bani si pentru a investi nu ofera nimic. inteleg ca acesta e munca, serviciul lui dar in primul rind acesta e un SPORT !!!
    9 0
  • salutare
    se pot face teste vineri cat vrei,asa ca e mult mai bine fara teste!oricum spectatori nu le puteau vedea,asa au si ceva audienta!
    din partea mea e foarte buna ideea cu interzicerea testelor,dar lui Schumi,normal ca nu ii lace,pentru ca el atata testa pana ii iesea masina perfecta!!!
    2 7
  • mad79
    tiie sigur nu-ti treb teste, unui pilot la sigur ii trebuie!!!
    8 0
  • Schumi are dreptate
    "Înţeleg nevoia actualului regulament, dar aşa cum era ridicol să faci 90.000 de km de teste pe an este complet ridicol să faci zero"
    Are 100% la 100% dreptate
    6 0
  • teste
    Alonso si Schumacher sunt singurii piloti care insista pe teste, stiu ei de ce
    3 1
  • schumi nu ai cu ce
    poate la anul, acum nu ai cu ce
    1 0
  • blescau
    mad79
    "normal ca nu ii lace,pentru ca el atata testa pana ii iesea masina perfecta!" --- si ce e rau in asta?
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru