Schumacher: "Depăşirile vor fi foarte dificile în India"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 28.10.2011
Michael Schumacher anticipează că depăşirile vor fi dificil de realizat pe circuitul din India din cauza prafului existent pe circuit în afara traiectoriei ideale.

Noul circuit Buddh a găzduit vineri primele sesiuni de antrenamente libere din istoria Indiei, iar configuraţia acestuia a atras aprecierile piloţilor, în special datorită existenţei mai multor zone cu potenţial pentru depăşiri. Cu toate acestea, principala critică adusă circuitului este praful prezent din abundenţă pe pistă.

Chiar dacă pe traiectoria ideală acesta a fost curăţat de monoposturi în antrenamente şi nu va reprezenta o problemă în acest weekend, praful rămâne prezent pe celelalte porţiuni ale circuitului. Din acest motiv, Michael Schumacher anticipează că piloţii care vor încerca să efectueze depăşiri în cursă vor avea dificultăţi în a menţine aderenţa pe aceste spaţii, lucru ce va îngreuna tentativele de trecere.

"Există o mică problemă, pentru că circuitul nu se va curăţa niciodată complet, iar în afara traiectoriei ideale rămâne foarte alunecos. Aşa că depăşirile vor fi foarte dificile. Mulţi piloţi vor fi nevoiţi să piloteze în zonele cu mult praf, iar asta va conduce la transferul prafului pe traiectoria ideală, aşa că circuitul va deveni din nou alunecos", a explicat pilotul echipei Mercedes GP.

Piloţii vor fi sprijiniţi în tentativele de depăşiri şi de sistemul DRS, care va putea fi activat în timpul cursei pe ambele linii drepte ale circuitului.

Via | Autosport

Taguri: India, Schumacher

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru