Schumacher, dezamăgit de rezultatele Mercedes din 2011

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 21.07.2011
Michael Schumacher a admis că este dezamăgit de rezultatele obţinute de Mercedes în 2011, întrucât se aştepta să fie capabil să lupte pentru victorii.

Aflat la al doilea sezon în Formula 1 după revenirea în activitate după o pauză de aproape patru ani, Michael Schumacher spera să lupte pentru primele poziţii în 2011, mai ales că rezultatele din testele de iarna au fost încurajatoare.

Cu toate acestea, germanul a câştigat doar 28 de puncte în nouă etape, iar cel mai bun rezultat al său a fost un loc patru la Montreal. În acest context, septuplul campion mondial admite că este dezamăgit de rezultate.

"Absolut, sunt dezamăgit. Cu toţii ne aşteptam la ceva diferit. Eram foarte entuziasmaţi când am mers în Australia, pentru că am avut un test de iarna bun. Nu a mers aşa cum voiam, dar sperăm să ne îmbunătăţim jocul. Nu cred că suntem în măsură să vorbim despre câştigarea unor curse. Dar suntem pe drum şi îmbunătăţim, chiar dacă rezultatele nu o arată. Dacă vedem organizaţia şi care sunt acţiunile pentru viitor sunt foarte optimist. Trebuie să progresăm pas cu pas şi exact asta vom face", a declarat germanul în paddock-ul circuitului de la Nurburgring.

Comentarii (9)

  • Schumy
    Deci ramane si la anu........
    16 1
  • Schumacher, dezamăgit de rezultatele Mercedes din 2011
    La cat este de ambitios, normal ar fi sa-l vedem si la anul in cockpit. Sa speram ca va fi asa.
    13 2
  • marian0904
    Alte sperante?
    Ma mira consecventa conducerii Mercedes GP pt mentinerea actualei linii de piloti. Toate modificarile si imbunatatirile cu care au venit in 2010 si 2011 nu au adus cresteri majore, care sa duca echipa sa poata lupta cu RB, Ferrari si McL. Dimpotriva, Renault a foarte aproape in conditiile in care Kub e inca indisponibil.
    Pentru mine e clar ca Mercedes GP nu are un pilot care sa evalueze si sa dezvolte monopostul.
    Acum nu sunt decat 3 piloti care pot da clar masura in care o masina e buna sau nu: Vettel, Alonso si Hamilton, deci, dupa mine, daca Mercedes GP vrea sa fie CM trebuie sa-l ia pe unul dintre ei. Ar mai fi si Kub, daca revine la forma de dinaintea accidentului.
    2 13
  • daca nici schumacher
    daca nici schumacher nu poate dezvolta un monopost atunci scuza-ma. E sfarsitul formulei 1 .


    Ati uitat asa repede ce a facut cu Ferrari. El a facut-o ce este astazi.
    12 2
  • Schumacher fan
    @marian0904 tu nu cred ca stii ce vorbesti.....schumacher este cel mai experimentat pilot si cred ca e singurul care poate sa dezvolte o masina asa cum trebuie....dar nu e usor sa faca in 2 ani o masina competitiva cu RBR care reprezinta rezultatul muncii de cativa ani (din 2005-2006 pana in prezent au tot dezvoltat masinile)......iar in ceea ce il priveste pe Vettel nu sunt asa de sigur ca datorita lui a ajuns masina red bull in stadiul acesta(newey este creierul, lui vettel dandu-i-se masina cam de-a gata)
    In ceea ce il priveste pe Hamilton consider ca este un pilot foarte bun si a capatat ceva experenta, dar din 2008 nu a mai castigat nici un titlu mondial.....si nu cred ca acest lucru i se imputa in totalitate, mai sunt in joc si alti factori ;)
    Fata de Alonso doar respect, munceste incet dar sigur; chiar daca nu va reusi sa castige campionatul anul aceste la anul va fi un pretedent serios la titlu.
    Schumacher e ambitios, la anu se poate bate pentru titlu!
    8 2
  • @tracto ai dreptate
    daca nici el nu a facut multe in formula 1 atunci cine? in 1996 (apropo de ferrari) a venit la o echipa de pluton si nu sa plans. a mers inainte cu dezvoltarea apoi au venit victoriile pe banda. Ferrari ar trebui sa-i pupe talpile lu schumi pentru dezvoltarea monopostului. dupa parerea mea singurii piloti adevarati din competitia F1 sunt schumi si alonso. de ce spun asta simplu : sunt singurii piloti dezvoltatori de monoposturi.
    11 0
  • @ marian0904
    Cu Alonso sunte deacord pe jumatate , Vettel e cam tanar si ma indoiesc sa fie si ff experimentat iar Hamilton o dezvolta in sensul rezistentei si sigurantei, ca prea o izbeste de toate gardurile de ani buni
    Schumacher dezvolta o masina daca ar avea posibilitatea de teste in timpul sezonului, sa nu iutam ca el dormea la Maranelo si la prima ora rupea circuitu si mai lua doar pauza de masa.
    7 0
  • SH
    Orice poveste are un inceput si un sfarsit. Sincer imi pare rau de el, dar era lui nu este in momentul de fata. Prefer sa se retraga , decat sa aibe rezultate modeste.
    1 7
  • dezvoltare
    Dezvoltarea unui monopost in conditiile de teste actuala pote lua mai bine de 5-6 ani. Este o prostie pt. ca reducerea testelor s-a facut pe considerentul micsorarii costurilor. Penibil. In economia de piata reduci costuri daca aduci cat mai repede un produs competitiv pe piata si o tii mult timp in frunte ca sa amortizezi cheltuielile de productie, dezvoltare, etc si sa aduca si profit. In conditiile actuale se arunca pe portile fabricilor zeci de milioane de euro si rezultatele pot fi dezastruoase pt. ca nu sunt testate pe circuit. Schumacher la Ferrari a lucrat 4 ani cu teste nelimitate pana cand in 2000 a adus primul titlu mondial dupa care monopostul respectiv cu foarte putine modificari a mai adus inca 4 titluri. La Red Bull s-a mers pe aceeasi principiu. Modelul de baza a fost dezvoltat 5 ani dezile pana la modelul RB6 care a castigat titlul mondial. Cu mici modificari s-a ajuns la RB7 cu care castiga al 2-lea titlu si cam 95% sunt sigur ca deja se dezvolta RB8 care va castiga si anul viitor fara probleme titlul. Mercedes GP practic se dezvolta de un an si jumatate. Oameni buni ce asteptati? Proiectul se va duce minim inca 2 ani pana vor reusi sa castige o cursa. Titlu mondial peste 3 ani. Cine a crezut ca Schumi intra in monopost si castiga din prima mai bine sa nu se mai uite la F1 pt ca nu intelege acest sport. El a dezvoltat si in 2010 monopostul catastrofal de la inceputul sezonului cand s-a marit ampatamentul. Nu uitati ca el este in principal un pilot si nu inginer in aerodinamica, mecanica. El pote doar sesiza probleme majore restul depinde de ingineri. Problema majora la Mercedes este ca sunt doi piloti cu tehnica de pilotaj 100% opuse. E mult mai greu dezvoltarea cand un pilot vre intr-un fel ier celalalt altfel. Daca l-au adus pe Schumacher trebuia sa aduca un pilot incepator si sa fie lasat Ross Brown cu Schumacher ca pe vremuri la Ferrari. Rosberg este un pilot bun ca si Raikkonen dar nici Raikkonen nu e un dezvoltator de monopost. Reflecta si singurul titlu mondial castigat in 2007, practic cu monopostul din 2006 dezvoltat de Schumacher. In rest s-a stins. Rosberg oare dece nu a ajuns mai repede la o echipa mare gen Ferrari, McLaren, Red Bull? Pt ca conducerea nu a vazut potentialul de dezvoltare in el si a pierdut ani buni la echipe de pluton. Se va stinge si el ca Raikkonen, Webber etc.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru