Schumacher era doar a treia opţiune la Mercedes pentru 2013

de Daniel Popescu
Marti, 02.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes intenţiona să-l anagajeze pe Sergio Perez dacă negocierile cu Lewis Hamilton ar fi eşuat, ceea ce înseamnă că Michael Schumacher era doar a treia opţiune a echipei pentru 2013.

Publicaţia germană Auto Motor und Sport a dezvăluit în această săptămână că Michael Schumacher ar fi avut şanse mici să-şi păstreze locul la Mercedes chiar dacă negocierile germanilor cu Lewis Hamilton nu ar fi avut un final pozitiv.

Potrivit sursei citate, într-o astfel de situaţie, Mercedes ar fi iniţiat negocierile cu Sergio Perez, unul dintre cei doi piloţi ai echipei Sauber, înainte de a continua discuţiile cu Schumacher. "Şefii Săgeţilor Argintii şi-au întins antenele spre mexicanul Perez", a precizat sursa citată.

În cele din urmă, Hamilton a semnat cu Mercedes, iar Perez a ajuns în curtea rivalilor de la McLaren ca înlocuitor pentru fostul campion mondial.

Urmareste Automarket
Pe de altă parte, Auto Motor und Sport a remarcat că "telenovela" plecării lui Hamilton de la McLaren la Mercedes nu ar fi avut loc dacă Schumacher şi-ar fi prelungit unilateral contractul cu Mercedes până în luna iunie, atunci când a expirat opţiunea.
"De ce să joci un joker până în octombrie când cel mai bun moment să-ţi prelungeşti contractul tocmai sosise? Dacă ar fi semnat după calificările de la Monte Carlo (n.r - Schumacher a obţinut pole-ul la Monaco, dar a fost penalizat pe grilă), Hamilton nu ar fi fost niciodată un subiect de discuţie", a adăugat publicaţia germană.

Totuşi, schimbarea lui Schumacher este agreată de şefii Mercedes, care au tergiversat semnarea noului Acord Concorde şi în aşteptarea unei perspective mai bune din partea liniei de piloţi în locul "veteranului de 43 de ani".

Via GMM

Comentarii (5)

  • Ferrarischumacher
    Niste mizerabili , puteau sa il dea afara mai elegant. Oricum Hamilton si Mercedes sper sa fie un fiasco total dar sa iti bati joc de cel mai mare pilot din istoria f1 mi se pare inacceptabil.
    Daca se retrage Schumacher o sa ramana cu pata asta urita care se numeste Mercedes singura mutare care iar da o sansa de reabilitare in viitor este FERRARI dar este putin probabil doar in contextul in care ar fi orchrstrat totul de Eclestone ca sa faca un BOOM de imagine a F1.
    17 6
  • este posibil sa vedem un alt Michael in cursele ce vor urma...
    10 3
  • Voi credeti ca afacerile au sentiment??
    13 1
  • cind sunt sustinute de orgoliu crede... ca au
    2 2
  • Bogdan
    De ce nu a semnat Schumacher, in vara, prelungirea contractului?
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru