Schumacher explică motivele pentru care piloţii nu au ieşit pe circuit în antrenamente

de Daniel Popescu
Vineri, 31.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Michael Schumacher spune că piloţii au evitat să iasă pe circuit în antrenamentele din Belgia din cauza cantităţii mari de apă de pe circuit, care uneori nu era vizibilă din cockpit.

Cele două sesiuni de antrenamente libere de vineri din cadrul Marelui Premiu al Belgiei au oferit puţină acţiune pentru fani din cauza ploilor torenţiale.

Situaţia a devenit dramatică în a doua sesiune, când doar 10 piloţi au fost suficient de temerari pentru a ieşi pe circuit în ultimele cinci minute cu scopul de a efectua tururi cronometrate. Unul dintre cei care au preferat să se limiteze la tururi de instalare a fost Michael Schumacher, iar pilotul echipei Mercedes a explicat la final condiţiile dificile în care au fost nevoiţi să concureze.

"Din păcate, vremea nu ne-a permis astăzi să facem mai mult decât munca de bază, pentru că a fost prea multă apă în ambele sesiuni. A fost prea multă acvaplanare inclusiv când mergeai uşor în jurul circuitului. Uneori nu vedeai sau nu te aşteptai să apară bălţile de apă, aşa că nu a fost posibil să concurăm în mod corespunzător. Dar avem multe date de bază de la Spa şi ştim la ce să ne aşteptăm", a declarat germanul.

Urmareste Automarket
Totuşi, Schumacher priveşte partea bună a lucrurilor: vremea se anunţă semnificativ mai bună pentru următoarele două zile.
"Antrenamentele de sâmbătă vor fi foarte importante, în special pentru că se presupune că vremea va fi mult mai bună. Aştept cu nerăbdare să ies pe circuitul din nou pe acest frumos circuit", a mai declarat el.

Via Mercedes AMG

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru