Schumacher face apel la unitate în cadrul echipei Mercedes GP

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 15.10.2010
Michael Schumacher susţine că Mercedes GP trebuie să rămână o echipă unită pentru a-şi îndeplini obiectivele pe termen lung în Formula 1.

Deşi a preluat echipa campioană a sezonului 2009, Mercedes GP nu a reuşit să se ridice la înălţimea aşteptărilor şi ocupă doar locul 4 în clasamentul constructorilor.

Rezultatele modeste au condus la numeroase speculaţii în presa internaţională, care a relatat despre posbila retragere a lui Michael Schumacher la sfârşitul anului, despre potenţiala plecare a lui Nick Fry de la echipă sau despre nemulţumirile lui Nico Rosberg privind meritele sale în cadrul team-ului.

În acest sens, Schumacher susţine că echipa trebuie să rămână unită pentru a putea duce la îndeplinire proiectul pe termen lung de construcţie al unei echipe competitive.

"Am spus de multe ori: vreau să construiesc ceva aici împreună cu Mercedes şi sunt încrezător că vom reuşi asta, întrucât sprijinul şi oportunităţile celor de la Mercedes sunt foarte puternice. Uneori lucrurile nu merg conform planului din punct de vedere tehnic, dar legătura noastră este suficient de puternică pentru a permite ca anumite lucruri să fie criticate dacă nu funcţionează conform aşteptărilor, iar acest lucru se referă la noi toţi.

Este important să rămânem uniţi în cadrul echipei şi sunt foarte încrezător în această privinţă", a declarat germanul pe site-ul său oficial.

Referindu-se la etapa programată weekendul următor în Coreea de Sud, Schumacher a evidenţiat că circuitul va fi nou pentru toată lumea şi spera să obţină un rezultat bun.

"În sfârşit vom merge pe un circuit care nu este nou numai pentru mine, ci pentru toţi piloţii. Sunt în favoarea noilor circuite şi cred că asta este benefic pentru sport. Nu ar trebui să fie prea complicat să învăţăm configuraţia şi suntem obişnuiţi să ne adaptăm în aceste condiţii. Am avut o cursă bună în Japonia şi sperăm să mergem înainte şi să facem un spectacol bun în prima cursă din Coreea de Sud", a mai precizat septuplul campion mondial în cadrul unui preview al echipei Mercedes GP pentru Marele Premiu al Coreei de Sud.

Via | Michael Schumacher | Mercedes GP

Comentarii (8)

  • Rainmaster
    Se vede ca Formula 1 ca fenomen intreg circula prin venele lui Schumi. Si dupa ce se retrage permanent din F1 ca pilot, tot o sa ramana in domeniu ca inginer de curse sau ceva de genu.
    De mic copil este idolul meu si presimt ca va mai fi mult timp.
    11 0
  • Se poate observa cu usurinta potentialul si mai ales bagajul de cunostinte al acestui fonemenal pilot1, la fiecare discurs pe care il are si nu numai. , Remarcabil este puterea de a reveni inapoi pe pista dupa 3 ani de absenta din marele circ. Cu sapte titluri in buzunar, nimeni si nimic nu-i poate stirbi reputatia sa indiferent de rezultatele pe care le va avea in viitor.Ma uit la fiecare cursa datorita lui, nu ma prea intereseaza ceilalti concurenti asa cum ma intereseaza Schumi , indiferent de pozitia in care se afla in timpul cursei. Castiga sau nu pentru mine e un castig ca concureaza si nimic mai mult.
    11 2
  • clau.dios
    Michael Schumacher ramane mereu acelasi copil enigmatic indiferent de varsta lui ......si multi ani de acum incolo va fi si va ramane number one.. forever....chiar daca dupa razboi multi s-au ridicat.....este unic in felul lui si felul lui d-ea pilota( la urma urmei ramai in istorie cu ce ai fost si ce ai realizat).........go go go schumi.........
    11 1
  • Schumy fan 4 ever
    este incredibil cat de tare s-a maturizat. Este o lectie de diplomatie si o palma pe obrazul tinerilor piloti cu ifose in cap.
    Acum mai mult ca oricand merita sa castige. Orice ar face se vede pus in situatia sa fie "cleiul" ce tine echipa si o trage dupa el. Anul 2011 va marca revinimentul echipei Mercedes si a lui Michael.
    7 1
  • Spartanu
    Schumacher :D
    Nu sunt fan inrait de-al lui Schumy,dar am un respect pentru el,pt toate realizarile care le a avut in F1,castigand de 7 ori titlul mondial.si eu in karting am suferit un accident si multi m-au criticat,dar n-am bagat si nici n-am sa bag in seama criticile.in ciuda rezultatelor slabe si Schumy a fost criticat.nici el nu ar trebui sa bage toate comentariile altora in seama si sa-si vada de treburile lui.sunt sigur ca cu timpu va realiza ceva la mercedes.si totusi la varsta de 41 de ani are inca experienta de acuma 4 ani.
    4 0
  • Schumacher
    Ce sa va zic..am fost si sunt fan Schumacher! Au zis cei de la MERCEDES GP ca in anul aceasta fac teste..si la anu echipa o sa fie intre primi 3. by Kimi the Kart Racer
    5 0
  • Spartanu
    Schumy
    Exact.putem spune ca anu 2010 este un fel de test pt cei de la Mercedes GP,deoarece ei au revenit in Marele Circ dupa 55 de ani.este o alta ''era'' in F1.s-au schimbat multe,cum ar fi masinile,regulamentele,pneurile,circuitele.Cei de la Mercedes fac verificari anul acesta,pt a construi o masina competitiva pt sezonul viitor.
    5 0
  • Schumi
    Abilitatea pe ploaie a lui Caracciola, determinarea lui Senna, viteza lui Rosemeyer, perfectiunea lui Clark, maturitatea lui Fangio, simtul tactic al lui Prost, dublate de o pregatire fizica ireprosabila si un talent unic de a ajusta masina la circuit fac din Michael Schumacher cel mai mare pilot de GP din toate timpurile...
    10 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru