Schumacher îi cere scuze lui Barrichello

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 03.08.2010
După ce majoritatea celor implicaţi în Formula 1 au atacat manevra lui Schumacher în faţa lui Barrichello din Marele Premiu al Ungariei, germanul i-a cerut scuze brazilianului pe blogul personal.

Deşi imediat după cursa din Ungaria a ignorat plângerile lui Barrichello, care afirma că a fost aproape de un accident cu urmări grave, Michael Schumacher i-a cerut scuze brazilianului pe blogul personal.

"Trebuie să spun ca decizia comisarilor de cursă este una corectă. Manevra pe care am realizat-o împotriva lui Barrichello a fost prea dură. I-am arătat mult prea clar că nu vroiam să-l las să treacă", a spus Schumacher după ce a văzut imaginile cu respectivul incident.

"Privind raţional, nu am căutat să-l pun în pericol pe Barrichello. Dacă el simte altfel, tot ce pot să spun e că îmi cer scuze şi să-i spun că nu asta a fost intenţia mea", îşi încheie Michael discursul de pe blog.

Comentarii (12)

  • Coneliu
    MSC
    Trebuie sa recunosc ca ma uimeste si apreciez gestul, oricat l-as displace. Sper ca si-a invatat lectia si sa fie un pas spre normalitate si mai multa siguranta pe pista, din partea lui.
    16 3
  • Un dubios
    Nu prea vede limitele fair-playului. Mai avea putin si-l omora pe Barichello.
    10 13
  • Barichelo/Schumacher
    In final cine-i vinovat: Bari sau Schumy?
    Schumy inchidea interiorul iar dupa trecerea de parapet s-a dat intr-o parte deoarece Bari a preferat ca in 2-3zecimi de sec.sa se repeada in el decat sa ajunga cu roata pe iarba.
    Al cui gest da mai multe semne de criminalitate?
    9 8
  • am trait s-o vad si pe asta...
    ...Schumy sa-si ceara scuze si - culmea! - sa recunoasca faptul ca a facut o manevra dura!!! Mi se pare memorabila, epocala replica asta a lui! Este prima oara in ultimii... sa zic 10 ani cand chiar imi vine sa-l respect. Dar cum cu o scuza nu se face primavara...
    10 8
  • Asta e o declaratie pentru IMAGINE, Schumacher nu gandeste asta. El e sigur(si are dreptate!) ca avea tot dreptul sa-si apere pozitia cu orice pret.
    A fost generos cand s-a dat la o parte, altfel il scotea din cursa pe Barrichello(ceea ce trebuia sa faca!)
    Daca comisarii de cursa au inceput cu penalizarile, atunci era cazul sa aplice si in situatia lui Barrichello, care N-A FOST DELOC DRAGUT, atunci cand s-a bagat in Schumacher... Aia n-a fost manevra criminala? Hmmm... Da cum am spus, comisarii de cursa judeca fara cap si pun penalizarile dupa cum le canta unii(oare cine?!)
    Barrichello ne-a demonstrat in mai multe randuri ca are probleme cu depasirile... Ca sa depasesti un pilot, totul nu e doar sa vrei, important e sa ai pe unde! Brazilienii sunt niste pericole in depasiri... Si vorbesc la modul general, la karting am intalnit atatia brazilieni care intra in tine ca prostii. N-au pe unde sa treaca si te scot din cursa. Nici un pilot nu e obligat sa se dea la o parte, daca tu esti mai rapid(care e problema?). Brazilienii cred ca daca Senna era mare pilot, acum toti sunt cei mai buni. Oricum sa nu exageram in cazul lui Senna atunci cand spunem "mare pilot"...
    10 11
  • IULIAN
    e bine ca si-a cerut scuze dar ar fi mai bine sa nu o mai faca pentru ca nu are rost schumi mereu a gandit cu cap si acuma ne arata ca nu sa schimbat deloc.Are nevoaie doar de o masina care sa-i convina atunci totul vine de la sine o sa faca cea ce stie mai bine sa faca adik sa fie cel mai bun
    5 5
  • ...
    si de aici dovada ca Schumaker habar nu are ce face pe pista...
    4 10
  • msc
    as vrea sa inteleg cum cineva poate spune despre un septuplu campion mondial ca nu stie ce e de facut pe pista.

    e o adevarata moda sa ne dezguste schumacher pentru ca nu conduce precum o fetita. oare cat de agresiv era regretatul senna fata de schumacher? Sau prost? (alain pentru cei nascuti dupa 95 ) Sau villeneuve? Cine il mai stie pe HH Frentzen? Pe Mika Salo? Pilotii inteligenti si agresivi sunt cei care sunt campioni si devin eroi in monoposturi.

    Intr-adevar, germanul nu mai concureaza la nivelul anilor 2000, are si o masina din esalonul secund si cu siguranta varsta isi soune cuvantul. insa de aici pana la a afirma ca Schumacher nu stie ce sa faca pe pista sau ca nu ne merita respectul este o cale foarte lunga.
    5 1
  • Un spectator
    Un sport dur
    Este un sport dur, care aduce bani si fani in urma incidentelor de acest gen. Ne place sau nu sa recunoastem asta este. Sint piloti experimentati si lupta pentru fiecare pozitie. Asa'i in sport. Mai rau este insa cind se termina cum s-a terminat cu o zi inainte pentru cei doi piloti din GP care au ajuns la spital cu coloanele fisurate. Ala a fost un accident minor dar lipsa de exeprienta (probabil) a pilotilor a dus sa aiba urmarile care au fost. In ziua respectiva nu am mai putut sa urmaresc nimic si am plecat din tribuna.
    1 0
  • Schumy fan 4 ever
    Pilotul și campionul
    Posted in 2010 cu etichete 2010, Hungaroring, Michael Schumacher, Rubens Barrichello, Ungaria on 2 august 2010 by SRadu

    "Pe de-o parte avem cel mai titrat pilot din istoria Formulei 1: teutonul, unicul și inegalabilul Michael Schumacher. Pe de alta avem un brazilian chel, bătut măr de teuton, un talent neîmplinit. Da, n-am crezut niciodată în Barrichello. L-am categorisit repede ca un tip cu insuficient talent pentru Ferrari-ul acelor vremuri, a cărui principală calitate e de scutier perfect pentru der König. Apoi îmi era antipatic pentru că vorbea mult și realiza prea puțin, pentru că nu a avut niciodată atitudinea lui Mark Webber de azi, de a-și lua soarta în propriile-i mâini și de a-i da lui Schumi de lucru.

    Anul trecut, la Brawn GP, istoria cu Rubens s-a repetat. Dar în toamna trecută brazilianul parcă s-a trezit, la 37 de ani. Și a ținut în viață campionatul, făcându-ne pentru prima dată să-l vedem așa cum probabil el s-a considerat întreaga carieră: un pilot talentat, capabil să câștige titlul într-o bună zi.

    Ei bine, șansa lui a trecut. Presiunea s-a ridicat de pe umeri și Rubens pare un tip relaxat și împăcat cu sine. Până la urmă cred că poate privi în urmă nu doar cu nostalgie ci și cu mândrie. Rubens nu e un campion, dar e pilot. Ieri, viața i-a oferit șansa să-și câștige înapoi o parte din respectul de sine pe care Schumacher i l-a măcinat ca un cancer, duminică de duminică, timp de 6 ani. Iar Rubens n-a stat pe gânduri și a trecut prin acel tunel îngust precum ața prin ac, urlând și stârnind praful pustei maghiare și ieșind din nou la lumină, drept, cu sabia în mână și călare pe calul său alb. Nu am fost în cockpitul bătrânului Williams, însă îmi imaginez cum trebuie să se fi simțit brazilianul acolo: terifiat și extaziat în același timp. O clipă mare cât o carieră pentru el.

    Și ar trebui să-i mulțumim lui Schumi pentru asta. Dacă s-ar fi lăsat depășit sec și plat oare ar mai fi fost bucuria lui Rubens atât de mare? O victorie e mare doar când e grea. Și nici o depășire din ultimii ani n-a fost atât de dificilă și de spectaculoasă ca asta. Mi-ar plăcea să cred că Schumi zâmbea în cockpit după aceea și că a știut exact care e limita, că a luat în calcul totul. Că n-a fost doar un gest de supremă aroganță și imaturitate. Asta doar el o știe.

    Nu știu dacă Schumi regretă revenirea aceasta. Eu sper că nu. Poate că 7 titluri, 91 de victorii, 68 pole-uri și 76 de tururi rapide sunt doar cifre. Poate și el urla în cockpit când a fost depășit… Și poate asta e tot ce contează pentru tipii ăștia."

    http://formula1grandprix.wordpress.com/tag/michael-schumacher/

    Toata lumea isi da cu parerea, dar putini stiu si-sau inteleg ce a fost in capul lor in clipele alea. Aversitatea unora fata de Schumy ar trebui canalizata asupra altor elemente negative din cadrul F1, dar in fine...

    UN CAMPION NU SE VA LASA NICIODATA DEPASIT DE UN NO-NAME CA BARRICHELLO DOAR PT CA ARE MASINA MAI BUNA!!!
    4 0
  • Schumy fan 4 ever
    @moa: TU nu ai habar ce se intampla pe pista!

    @baronul albastru: te rog sa ne luminezi tu si pe Schumy (casa nu mai repete acesta gresala) care sunt limitele fair play-ului; poate daca tot faci treaba asta o sa-i bagi mintile in cap si lui Barrichello care se juca "cine-i CHIKEN" cu Schumy
    3 0
  • o a doua parere
    100% de acord cu tine, michael_schumacher
    si cu tizul tau ...
    cine ce comenteaza, ce stie ?...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru