Schumacher, impresionat de lupta pentru titlu din 2010

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 11.11.2010
Michael Schumacher consideră că luptă pentru titlul mondial a fost unică în acest sezon şi evită să facă predicţii privind numele noului campion.

Revenit în Formula 1 după o absenţă de 3 sezoane, Michael Schumacher crede că a "nimerit" în mijlocul celei mai pasionante lupte pentru titlul mondial pe care a văzut-o vreodată, în condiţiile în care 4 piloţi intră în ultima cursă cu şanse matematice la titlu.

Septuplul campion mondial este entuziasmat de modul în care a decurs lupta din acest sezon şi anticipează un final electrizant de campionat.

"Cred că a fost un an foarte interesant pentru noi toţi, din diverse perspective şi din diverse motive. Nu cred că am mai văzut un astfel de campionat în care în ultima cursă există practic 3 candidaţi la titlu şi un al patrulea cu şanse matematice. Au fost multe suişuri şi coborâşuri şi s-au întâmplat multe lucruri neprevăzute. A fost unic, interesant şi incitant din punctul meu de vedere să urmăresc ultima cursă şi să aud rezultatul. Pot să-mi imaginez prin ce trec şi ce simt aceşti băieţi, dar toată lumea se concentrează şi cred că sunt suficient de experimentaţi şi profesionişti pentru a gestiona situaţia în spiritul curselor", a declarat germanul în paddock-ul circuitului de la Yas Marina.

Schumacher a evitat să dea un pronostic în lupta pentru titlu, însă admite că aşteaptă cu nerăbdare să vadă dacă Sebastian Vettel îl va ajuta pe Mark Webber să cucerească titlul.

"Este nedrept să câştigi o cursă în care ai fost în mod clar mai rapid? Nu ştiu dacă poţi spune că asta este nedrept, nu este fraza potrivită.

Dar punctul principal este că vom fi cu toţii foarte incitaţi să vedem ce se va întâmpla, chiar şi eu. Nu ştiu ce-i trece lui Vettel prin minte şi va fi foarte interesantr pentru mine", a mai precizat el.

Pe parcursul carierei sale, Schumacher a ajuns de 5 ori cu şanse la titlu înaintea ultimei curse, reuşind să câştige trofeul în două dintre aceste ocazii.

Via | ITV

Comentarii (6)

  • MSC
    sper ca se va afla si el intr-o situatie asemanatoare intr-unul din urmatorii doi ani
    22 6
  • Schumacher-2011
    Michael Schumacher, anul viitor te astept in lupta la varf.
    17 3
  • Bogdan
    Imi doresc mult sa ajunga sa lupte din nou pentru titlu. Nu doar declarativ.
    Si imi mai doresc sa il vad din nou sarind in sus de fericire pe prima treapta a podiumului.
    10 3
  • Anonim
    Automarket
    Alta poza cu Schumacher nu era disponibila? Ori daca nu se scapa pe site-ul asta un "misto" la adresa lui Schumacher nu vi se incalzea perna la noapte. Alonsistilor!
    5 4
  • @Fotografii
    Trebuie sa spun ca alegerea pozelor pentru articole sunt unice, cred ca sunt momente de inspiratie maxima :P Si trebuie sa spun ca am o amintire unica Automarket.ro , un poster cu Kimi Raikkonen la ultima sa victorie din 2008 "bucurandu-se" cu capul in jos. Chiar m-a intrebat un prieten care l-a vazut de ce sta "asta" asa? :))

    Una peste alta ii dau dreptate lui Schumi. E cel mai tensionat campionat din 14 cate am vizionat.
    3 0
  • tech_nick
    din ce-in-ce...
    ...mai greu!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru