Schumacher, încântat de duelul cu Hamilton

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 12.09.2011
Michael Schumacher s-a bucurat de duelul strâns cu Lewis Hamilton din prima jumătate a cursei de la Monza şi admite că pilotul echipei McLaren a fost mai rapid.

Michael Schumacher şi Lewis Hamilton au fost protagoniştii unuia dintre cele mai spectaculoase şi echilibrate dueluri în Marele Premiu al Italiei, cei doi luptând pentru poziţia a treia în prima jumătate a cursei.

Pilotul echipei McLaren l-a atacat succesiv pe veteranul de la Mercedes GP, însă acesta din urmă şi-a apărat poziţia până la jumătatea cursei, când a fost în cele din urmă depăşit. Cei doi au mai pierdut o poziţie în favoarea lui Jenson Button, astfel că Schumacher a terminat doar pe locul 5, însă germanul este mulţumit de prestaţia pe care a avut-o.

"A fost o cursă spectaculoasă, atât pentru mine cât şi pentru toţi fanii noştri şi din acest motiv sunt fericit. Lupta cu Lewis a fost foarte plăcută, iar oglinzile mele păreau să fie foarte mici uneori. Amândoi suntem cunoscuţi pentru pilotajul la limită şi exact asta am făcut. A trebuit să-mi fac monopostul la fel de lat precum un camion, dar până la urmă, aşa cum era de aşteptat, a fost mai rapid", a declarat el.

Principalul motiv pentru care Hamilton a trecut atât de greu de Schumacher a fost că monopostul McLaren atingea o viteză de top cel mult la fel de mare că a germanului chiar şi atunci când folosea sistemul DRS, fapt evidenţiat şi de pilotul britanic.

"Am fost prea lent pe liniile drepte.

Pur şi simplu am fost blocat în spatele lui, iar el era foarte rapid pe liniile drepte. Era la fel de rapid, poate chiar mai rapid decât mine, când eu aveam DRS activat pe linia dreaptă", a explicat Hamilton.

Via | McLaren | Mercedes GP

Comentarii (25)

  • tracto
    du-te si mai invata in gp2
    draga hamilton. ti-a dat batranul o lectie la monza.

    nu imi pot imagina ce ar face schumacher cu o masina ca mclaren ferrari sau red bull. ravagii.
    43 23
  • andrey_1293
    Corect ce zici tu @tracto dar sa nu uitam totusi ca schumacher nu e primu venit in F1. este foarte greu daca nu chiar imposibil sal depasesti pe vulpoi cand are o masina competitiva. a demonstrat asta la monza.
    23 11
  • o sa vedeti ca mosu o face lata din nou. Ferrari au ales sa mearga pe mana lui Alonso in loc sa-i dea timp lui Schumacher. Mare teapa cu Alonso asta.
    15 14
  • Button nu avea aceeasi masina cu hamy?Cine spunea ca Button e mai lent ca Hamy?Bine, Button are multi neuroni in plus..
    25 14
  • @logo
    Ori nu-ti amintesti, ori ascunzi un lucru din dorinta de-a jigni echipa : Ferrari nu avea nimic impotriva sa revina la ei, Schumacher a dorit si-a ales sa concureze pentru Mercedes, tinand cont ca e o echipa pur nemteasca (motoare si piese mercedes) si ca avea un coechipier neamt.
    23 6
  • mavrice
    esti bezna frate ... Schumacher nu era pregatit sa-l inlocuiasca pe Massa in 2009. Nu ieseau timpii. Ferrari a renuntat la ideea cu Schumacher. DOAR daca i se dadea a treia masina ....
    10 5
  • neamtu
    Button e mai bun ca Hamilton si Hamilton mai bun ca Alonso - chestie verificata. Ferrari de-i inteligenta, n-o mai lungeste atat cu Alonso care este la al doilea an ratat la o echipa cu pretentii, si il aduce pe Button, mai cerebral decat Hamilton si mai rapid decat Alonso. PLus ca o sa faca toti banii. NU e si cazul lui Alonso
    11 18
  • Massa e mai bun decat Hamilton-chestie verificata in 2008, iar Alonso mai bun ca Massa, chestie verificata.Prin urmare Alonso e mai bun ca Hamilton care e mai slab si ca Webber.
    9 20
  • @neamtu
    "Button e mai bun ca Hamilton si Hamilton mai bun ca Alonso - chestie verificata"-verificata de care anume experti in F1 si pe baza caror teste? Iti lipsesc mijloacele de proba pentru a dovedi cele spuse? Atunci taci si nu mai barfi ca mosnegii pe la colt de strada/bloc. Bitte, nimmst du Platz neben deine GroßMutter
    13 1
  • Schumy
    Da-i Doamne masina lui M S C si o sa vedem care e mai bun Vettel sau Schumy.
    17 3
  • neamtu
    nu ba fraierilor (mavrick, F1-Racing). II compari cand sunt pe aceeasi masina. Si oricum, in 2008 parca Hamilton a castigat nu Massa. Inca o data fraier...
    8 8
  • neamtu
    Racinge!, nu mai butona ca numai tampenii scoti din tine mah. DE cand se face clasamentu tinand cont doar de victorii? Aud? Tu crezi ca FIA pune botu la socotelile tale? Daca, parca, fara aia, fara ailalta.... mah, tu te-ai nascut abai acu 11 ani? Ai ramas repetent la gradinita? Adevaru: Alonso a luat-o pe coaja in 2007 si Massa in 2008. De la Hamilton.
    6 9
  • neamtu esti penibil, zau, ia-ti o pauza-pe ce loc a terminat ham in 2010?pe ce loc e in 2011?
    Dupa logica ta neinceputa inca inseamna ca in 2010 si anul asta ham al tau a luat bataie rau de la Alonso si Webber.Si Button il va bate in 2011.Fara Button in echipa erati vai de mama voastra cu Ham.Esti FRUSTRAT sa-l vezi pe ham umilit, dar prostia costa.O sa te coste si pe tine!
    9 8
  • neamtu
    Ham este cel mai bun pilot si mai talentat!Nu mai va legativa de el!atata am vrut sa mai spun!Il brate oriciand pe Alonzo si masa.Si trebuia sa depaseasca pe Scjumacher dar nu la lasat!Cel mai bun e Lewi!
    8 11
  • neamtu
    Racinge!
    Ham e varza mah. Nu zic nu. Dar si Alonso tot varza ii. Ii tot da ca nu-i trebe titlu, ca e mai important sa fie la Ferrari. Adica ii mai breaz decat Vetel campion titular. Ii miroase nashpa ca Vettel il egaleaza la nr de titluri. Si RBR se simte in continuare foarte bine .... daca pricepezi unde bat...
    Vettel e pe merit acolo, acum tot mancati ba una ba alta, dar il veti recunoaste voi mah, ca Ferrari nu mai rabda mult si il aduce.
    6 10
  • chiaun
    asta am vrut sa spun si eu. Nici Alonso nu era agreat pana nu a venit la Ferrari. Eu zic ca Vettel sa faca bine sa-si ingrijeasca locurile dosnice, ca va fi aglomeratie mare de fani acolo cand va veni la Ferrari. Sau..., mai bine sa le lase asa neingrijite, tocmai pentru ca va fi aglomeratie mare de fani p-acolo
    1 5
  • Mclaren F1
    boboru mclada
    Vad ca populatia romaneasca de mclada e prin boscheti cautand bucati de ciocolata..atata stiu si ei cand pierd asa au facut si in 2010 la final, cand altii sint mai buni ca ei se apuca sa faca ce-au invatat.Ba Frustratilor, obositilor, nu v-ati saturat de scuipat?
    5 8
  • SCHUMACHER
    batranul schumi a fost la inaltime la monza ,dar din pacate masina mercedes nu se ridica la nivelul rivalilor. poate la anul sa vedem niste podiumuri si pt ei. schumi inca e cel mai bun......
    11 3
  • @neamtu
    Spuneai de @F1-Racing c-a ramas repetent la gradinita...Da-mi voie sa citez cateva lucruri scrise de tine: "Nu mai va legativa de el"-corect era "nu va mai legati de el" iar "legativa" se scrie cu cratima: "legati-va"; "atata am vrut sa mai spun"-primul cuvant din propozitie se scrie cu litera mare!; "Il brate oriciand pe Alonzo si masa"&"daca pricepezi unde bat."-verbele "a brate" si "a pricepezi"nu exista in DEX-ul roman iar numele/denumirea cuiva/la ceva se scrie cu litera mare. Asa deci: fiti-ar nivelul de cultura sa-ti fie! Si inca ceva! Citez: "Ham este cel mai bun pilot si mai talentat!" &"Ham e varza mah. Nu zic nu"-ori alba, ori neagra? Te-as sfatui si pe tine sa urmezi un tratament cu 5-HTP (Hidroxitriptofan) si cateva ore de meditatii! Auf Wiedersehen!
    5 8
  • @neamtu
    "Ce faci mavrice corectezi? Acolo ai scris tu mah."
    Mergand mai des la biserica am invatat un lucru important dintr-o poveste spusa de parinte la sf.de slujba: un preot si-a trimis ucenicul in cimitir sa vb.mortii de bine, insa nici unul nu i-a raspuns, apoi l-a trimis sa-i vb.de rau insa nici de aceasta data nu i-au raspuns...Care e motivul? Cei de sus(din ceruri) au vazut mai clar ca-i mai imp.cuvantul lui Dumnezeu decat al unui pacatos de pe pamant. Asa ca te intreb si pe tine si pe ceilalti: cat timp Cel de sus stie adevarul mai are rost sa-mi bat capul cu tine contrazicandu-te? Raspunsul meu e: nu!
    4 7
  • All
    Observ de ani buni ca dand cu adevarul peste fata provoc simptome similare cu ale acelora ce vad crucea-n fata ochilor, insa asta e placerea/boala mea (cum vreti s-o numiti).Asta este: ghinionul acelora ce incearca sa minta! ;)
    4 9
  • neamtu
    aici ai nimerit-o mavrice ... asta cu minciuna. Tocmai cei mai mincinosi pozeaza in domni cinstiti. E un stil de viata si asta ... adeptii lui minciunica ajung juristi .... Nu-i asa mavrice?
    8 1
  • neamtu
    mavrice, ne dai gata cu nivelul de gramatica la care ai ajuns. 9 si la compunere. Tabla inmultirii ai invatat-o? Hai un 5 si mergi la Buni cu carnetu, poate iti face prajituri pentru stradania ta. Copiii sunt cam rautaciosi cu tine e drept, sunt doar clasa a doua, si ... arati ciudat in banca la 43 de anisori .....
    9 1
  • .
    schumy sa fi incantat ca nu s-a bagat in tine. de obicei hamham are harul asta dumnezeiesc
    6 8
  • Schumy
    M S C stie exact ce are de facut in momentele de cumpana , asa a ajuns la 7 stele pe casca,asa v-a ajunge cu o masina performanta ( nu mai buna ,dar macar egala cu ale rivalior) sa o puna si pe a 8-a. Doresc sa vad care din ceilalti piloti la 42 ani ,cand nimeni sau aproape nimeni nu iti mai da o sansa , cu o masina mediocra incet ,incet construiesti ca la 20-30 ani , progresezi de la cursa la cursa ca la 20-30 ani si iti doresti cu ardoare victoria , pot face asta. Chiar nu se vede talentul,maiestria si dragostea fara margini a lui MSC, abia acum la 42 ani este egal cu ceilalti la 100% ,ca pana acum era tot timpul la 101% si asta il facea special. II urez bafta, putin noroc ca ai nevoie de putin noroc ca sa fi acolo, si o masina un pic mai buna si o sa vedem la anu a 2-a tinerete a lui SCHUMACHER. Si sa te tii frateeeee...........................................................
    11 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru