Schumacher, încântat să revină în Belgia

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 20.08.2010
Michael Schumacher aşteaptă cu nerăbdare să concureze pe circuitul de la Spa-Francorchamps, în ciuda penalizării de 10 poziţii pe grila de start.

Comisarii de cursă de la Hungaroring l-au penalizat pe Michael Schumacher cu 10 poziţii pe grila de start pentru Marele Premiu al Belgiei, considerând că germanul a avut un comportament nesportiv în timpul duelului cu Rubens Barrichello, când l-a împins pe brazilian spre zidul de beton.

Chiar dacă admite ca şansele sale la un rezultat bun sunt minime din această cauză, Schumacher este încântat de oportunitatea de a reveni pe circuitul de la Spa-Francorchamps după o absenţă de cinci ani.

"Spa a fost întotdeauna circuitul meu preferat şi fie numai şi pentru acest motiv aştept cu nerăbdare să concurez acolo. Au trecut mulţi ani de când nu am mai fost acolo. Evident, weekendul nostru va fi afectat de penalizarea mea pe grila de start şi, prin urmare, va fi dificil să aşteptăm ceva de la cursă. Pe de altă parte, fiecare kilometru de cursă este important pentru că putem învăţa lucruri noi în privinţa maşinii. Cu siguranţă voi încerca să obţin tot ce este mai bun în weekend", a declarat septuplul campion mondial.

Spa-Francorchamps este unul dintre cele mai importante circuite din cariera lui Schumacher.

Germanul a debutat în Formula 1 în Marele Premiu al Belgiei din 1991, iar un an mai târziu a obţinut aici prima victorie din carieră. Ulterior, el şi-a mai trecut în cont alte cinci victorii la Spa, în 1995, 1996, 1997, 2000 şi 2001.

Via | Mercedes GP

Comentarii (4)

  • schumi
    Sa vedem cit e de bataios,cum il lauda unii, cu o masina mai putin performanta....!.Are ocazia sa arate ca nu a pierdut nimic, din marele Schumacher.Sa-l vedem,ptr ca va alerga si pe un circuit care-i place si pe care a avut intotdeauna succes.Sper sa arate ceva,altfel....tamiie tata!.
    8 2
  • @hasu
    Tu crezi ca intr-o cursa sau intr-un campionat sta toata cariera unui pilot??? Pai atunci cred ca mai toti pilotii trebuiau sa renunte de mult timp la F1, dar n-au facut-o. Pentru ca uneori esecurile te intaresc si experienta intr-o zi isi va spune cuvantul.
    Daca pe langa tine trece un M6 tu cu Sandero, ce poti face cu Dacia? Il blochezi, dar n-ai vazut ca acei comisari de cursa(mult spus, fraieri care fura) pedepsesc duelurile in F1? Adica cum adica, tu batran pe Sandero, iti permiti sa-ti aperi locul? Deci... Schumacher se lupta, dar trebuie sa fie lasat ca sa arate ceea ce stie! Dar cand vine cate un pitic si iti spune fa aia, aia, si nu fa aia... Se duce naibi tot cheful. Sa stii ca si prin F1, ca in tot motorsportul, se obisnuieste aranjarea curselor, de fapt e asa... ca niste sfaturi.
    Sper ca in curand, in maxim un 1 an , Bernie sa nu mai fie la conducerea F1, iar apoi trebuie ca legenda vie a Formulei 1, Michael Schumacher, sa aiba respect si sa fie lasat sa-si faca treaba asa acum a facut-o de-a lungul carierei. Oricat s-ar ascunde altii dupa degete, cand spui Schumacher te gandesti la Formula 1 si invers... Deci, nu stiu cat de ipocriti pot fi unii atunci cand te penalizeaza pentru ca... iti aperi pozitia. Si Schumacher la Spa va avea penalizarea aceea de 10 pozitii, adica va pleca dupa locurile 15-20, poate si mai rau... Trist! Trebuie sa se faca ordine in Formula 1... Prea multi hoti care ne fura spectacolul.
    5 3
  • coman norbert
    a arătat
    Dar ai văzut pe Hungaroring, că e bătăios. Dar a luat amendă. Totul a fost regulamentar. Avea dreptul să se apere într-o singură direcție, ceea ce a și făcut. Bari nu a luat amendă ptr depășire în afara pistei, fapt neregulamentar. După cum spunea și Berger, asemenea manevre erau la ordinea zilei în anii '80-'90. Există o reacție unanimă anti Schumi, toți vor să-i plătească frustrările pe care le-a provocat marele campion cu cele 7 titluri mondiale. Această reacție este generală, poate fi observată și pe acest forum.
    La Monaco comisarii de cursă au greșit, au arătat steag verde, trebuia arătat steagul galben, dar tot Schumi a fost vinovat.
    În ciuda mașinii proste, care nu priește germanului, cursă de cursă, la start a urcat minimum 2 poziții. Asta arată reflexe remarcabile la un om de 42 de ani, pe o mașină proiectată ptr un alt pilot (Button).
    6 2
  • Schumy all time BEST!!!
    Acuma o sa vedeti cum se piloteaza!!!
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru