Schumacher, încrezător că va câştiga curse în 2011

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 02.12.2010
Michael Schumacher este optimist ca va câştiga curse în sezonul 2011, însă admite ca şansele de a obţine titlul sunt minime.

La capătul unui sezon în care a a fost surclasat de coechipierul său Nico Rosberg, Michael Schumacher priveşte cu mai mult optimist anul 2011, parţial şi datorită progreselor realizate în ultimele curse.

Pilotul echipei Mercedes GP consideră că va putea obţine victorii pe parcursul sezonului următor, însă admite că titlul este un obiectiv care în acest moment pare prea ambiţios.

"Cu siguranţă suntem într-o situaţie mai bună acum datorită sprijinului imens acordat de Mercedes. Dar nu putem presupune că vom lupta pentru campionat. Vom face un mare pas înainte şi, dacă totul merge bine, vom câştiga curse", a declarat el pentru publicaţia germană Auto Motor und Sport.

Schumacher consideră că anumite componente experimentale introduse de Mercedes GP pe parcursul sezonului au contribuit la rezultatele modeste, la care se adauga şi slabă acomodare la pneurile furnizate de Bridgestone.

"Privind retrospectiv, au existat câteva lucruri. Podeaua mea s-a ars pentru ca sistemul de evacuare a fost prea fierbinte, iar sistemul F-duct a funcţionat în locuri în care nu ar fi trebuit să meargă.

Au fost multe probleme rezultate din faptul că suntem în faza de restructurare, dar vroiam să luptăm pentru titlu. Monopostul a fost un compromis. În privinţa pneurilor, a fost dificil să pilotez aşa cum aş fi vrut. Însă prefer să vorbesc în interiorul echipei şi sunt convins că aceste probleme nu vor mai exista în 2011", a mai precizat el.

Via | ESPNF1

Comentarii (17)

  • M-GP
    Si eu sunt increzator ca Mercedes o sa faca un progres semnificativ pentru sezonul 2011, si poate cine stie, Schumi o sa aiba dreptate si o sa castige o cursa sau macar prezenta pe podium.
    19 3
  • nelu98
    ii doresc atat noroc cat i-a dorit el lui Kimi cand era la ferrari
    SPER SA IL FACA DE CACAO ROSBERG SI ANUL VIITOR
    9 19
  • Schumy fan 4 ever
    @nelu86 gandurile tale "bune" sa ti se intoarca impotriva ta!
    Sper ca ti-ai muscat limba!
    17 12
  • toreador023
    Schumy- The special one
    Shumy ii regele si cu asta basta.
    8 4
  • tech_nick
    regele...
    ...care, oricum si-a pierdut coroana!! De-acum, tot atata-i!!! Vor zburda manjii!!!!! (d-alde Petrov, Koba...etc., etc...), surprinzator-chiar si cei mai noi vor avea ambitia sa se traga-n degete cu fostul maestru!!!!!!
    3 8
  • Brazilia 2006, de pe 10 pe 4... (cunoscatorii stiu)
    Go for it Schumi! Abia astept sa vad monopostul MGP 2011 si sper sa fie mai performant. Nu de alta dar as vrea sa aiba si Schumi toate armele astfel incat sa-si arate valoarea. Nu ma intereseaza acest lucru pentru ca unii "specialisti" (care-l critica pe nedrept acum )sa si-o ia peste bot ci doar sper sa traim cu totii multe emotii si sa ne bucuram de fiecare data cand Schumi ocupa prima treapta a podiumului...
    9 5
  • In Brazilia 2006 l-a depasit pana si pe Kimi cu al sau Mclaren in primul viraj. Pacat ca s-a retras cand era in forma buna. Acum se vede ca ii e greu sa revina dar inca nu a ruginit.
    7 2
  • Schumacher
    Imi pare rau, dar, cum am spus-o si anul trecut in iarna, daca Mercedes vor avea monopost performant atunci in fata va fi tot Rosberg. Vremea lui Schumacher in F1 a apus.
    7 9
  • toreador023
    tech_nick
    Schumy detine 7 titluri mondiale..asa ca, nici nu merge vorba de discutie.....
    p.s. cind va avea cineva 8 titluri mondiale atunci poti spune ca a pierdut coroana:)...
    13 1
  • nelu98
    MARELE CAMPION
    ATATA TIMP CAT ROSBERG OSA FIE IN FATA LUI [[ SI SUNT APROAPE SIGUR CA SI IN 2011 VA FI]] MS O SA PIARDA TOATA MARETIA LUI DE MARE CAMPION
    CUM SPUNEA SI DIESEL 08 VREMEA LUI A APUS DEMULT
    6 7
  • Vreme apusa?? :)))))))))))))))
    @diesel08 & @nelu98: voi nu o sa vedeti ceva evident nici daca stati cu ochii larg deschisi.

    @everybody: Schumacher a avut o crestere foarte mare in ultimele curse, exceptand ultima. De ce credeti? Daca raspunsul este: pai... se "desrugineste" atunci nu spuneti tot adevarul. Si ma explic imediat. El era obisnuit cu multe teste pe vremea lui de glorie. Acum nu mai poate face asa ceva deoarece nu-i da voie regulamentul. Insa, avand in vedere ca Mercedes au renuntat dezvoltarea monopostului din 2010 foarte devreme (deoarece au vazut ca e varza), practic toate cursele din acel moment s-au facut cu acel monopost doar ajustand si corectand ce se putea corecta, fara a se aduce imbunatatiri si modificari majore. Practic de la jumatatea sezonului Schumacher a testat si a pus la punct cat se putea un monopost dar pe care nu l-a folosit la jumatatea sezonului ci doar in ultimele curse. Nu mai stiu unde am vazut un interviu cu Ross Brawn care a fost intrebat ceva de genul: Ross, fara sa fie o intrebare rau-voitoare, de ce merge Mercedes mai bine acum daca nimeni nu-l mai dezvolta? Si el a dat aceeasi explicatie, din momentul in care nu au mai dezvoltat monopostul, la fiecare cursa acesta s-a imbunatatit putin cate putin, fara sa fie adusa nici o schimbare majora. Daca la fiecare cursa se aduceau elemente noi, aceste nu erau testate si astfel... monopostul nu mergea foarte bine.

    Revenind la "desruginire", orice kilometru petrecut pe pista conteaza pentru Schumacher. Daca voi credeti ca revenind in primul sezon in jurul locurilor 6-7 (ma refer la ordinea in cursa si calificari, nu la clasament), cu un monopost net mai slab decat primele 3 echipe este un lucru demn de o vreme apusa... atunci baieti, va aduc aminte ca in 2009 Massa a fost inlocuit dupa accident de 2 piloti: Badoer si Fisichella. CE timp pe tur scoteau acestia??? Cam cu 2-3 secunde mai slabi pe tur. Si Fisichella nu era strain de curse, el participa la fiecare dintre ele. Cat scoate Schumacher?? Pe cati i-a batut Schumacher in calificari?? O sa vedeti in momentul in care Mercedes vine cu o masina competitiva ca Schumi o sa ajunga sus. Pregatiti-va sa-l vedeti inca 1 data campion mondial si, poate, semnand inca pe un an-doi in plus cu MGP...

    Off-topic: stiu un proverb bun: Mai bine sa taci si sa pari prost, decat sa vorbesti si sa spulberi toate indoielile.
    9 5
  • @vw-tr
    Crezi ca reusesti sa faci un comentariu la obiect fara sa faci vreo referinta la cum sunt ochii cuiva?
    5 4
  • nelu 98
    vw tr
    bai fraierica Rosberg are cu 80 de puncte mai mult decat MS
    daca tu vezi alceva iseamna ca ai ceva la mansarda
    ''desteptule''
    1 8
  • RE:
    @diesel08: sorry, my bad.

    @nelu 98: bai fraierica, Schumi are vreo 7 titluri mondiale mai mult decat Rosberg (care nu are nici unul, by-the-way). Trage tu concluziile: 7 ani campion mondial vs. 80 pct diferenta anul acesta...
    7 2
  • nelu98
    vw tr
    eu nu contest cele 7 titluri luate de MS. iti spuneam ca anul asta rosberg la facut de cacao CU ACEIASI MASINA dar cum spuneam esti fraierica rau mai tinerete
    2 5
  • vw-tr et co.
    Cel mai urat lucru e ca nu stiti sa va respectati parerile, nu va mai jigniti mai baieti? la ce va ajuta?

    in alta ordine de idei oricat ai tine cu sau ai fi fanul lui shumi nu mai e acelasi ca la 25 de ani, fii realist, never ever mai castiga titlul mondial, poate curse, mi-as dori si eu dar varsta este un handicap mare, el concureaza in primul rand cu el cel de 25 de ani nu cu rosberg. Asta e parerea mea si sper sa nu fiu jignit pt asta.
    2 1
  • urmeaza 2011 si 2012...
    eu vreau sa spun ca dupa 7 campionate mondiale castigate, atat el cat si cei care il platesc nu-l aduceau daca era apus. mai mult, la experienta lui, daca nu era in stare fizic sa faca treaba asta, nu venea el sa isi piarda inca 3 ani din viata pentru o aiureala intr-un moment in care nu mai trebuie sa demonstreze nimic nimanui. in fine, putem s-o lungim la infinit, cert este ca in urmatorii 2 ani ne vom lamuri daca schumi still has it.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru