Schumacher, îngrijorat de prestaţia Mercedes din teste

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 14.02.2011
Michael Schumacher a admis că este parţial îngrijorat de parcursul monopostului Mercedes GP din testele de la Valencia şi Jerez.

Mercedes GP a început ezitant testele din această iarnă de la Valencia, însă a dat semne de revenire la Jerez, acolo unde vineri Michael Schumacher a stabilit timpul de referinţă al zilei.

Cu toate acestea, performanţă a fost posibilă datorită faptului că germanul a utilizat pneuri supersoft, o alegere care nu s-a regăsit şi în cazul rivailor săi. De altfel, septuplul campion mondial a admis că este uşor circumspect privind performantele reale monopostului W02.

"Da, aş spune că suntem puţin îngrijoraţi, dar pe de altă parte ştim unde vrem să ajungem. Prima cursă ne va spune adevărata situaţie. Nu cred că am reuşit să parcurgem atât de mulţi kilometri pe cât am vrut în primele teste. Timpii sunt importanţi, dar poate nu acum. În mod natural, dacă eşti cel mai rapid tot timpul atunci eşti în situaţia perfectă, dar ştim de anul trecut ca asta nu este posibil şi trebuie să ne construim drumul", a declarat pilotul echipei Mercedes GP pentru BBC.

El a admis însă că Mercedes GP trebuie să devină campioana mondială, datorită investiţiilor realizate de constructotrul german în Formula 1.

"Pentru echipă este foarte important să cucerim şi să avem mai mult succes decât anul trecut.

Noi suntem Mercedes şi avem un obiectiv foarte clar. Va fi dificil să atingem acest obiectiv imediat în acest an, în special după experienţa de anul trecut. Dar nu este un program şi o viziune pe termen scurt", a mai precizat el.

Via | BBC Sport

Comentarii (39)

  • ayrton4ever
    ingrijorat?...nu se poate
    Este ingrijorat?....pai cum...ca nimeni nu dezvolta un monopost mai bine decat zeul Schumacher...si mai e si Ross Brawn...sa nu uitam ca aceasta masina tot motorizata de Mercedes a luat campionatul acum 2 ani cu un buget mult mai mic....incredibil... "LOVITURA DE TEATRU"(dupa spusele lui Mickey Alexandrescu)...si la cate aberatii s-au scris pe forum...deja multi il vedeau campion...hmmm...sunt surprins...oare ce vor scrie acum toti "fanaticii"Schumacher...oare cum o sa mai justifice Mercedes banii dati pe Schumacher si vasta lui experienta....la a dezvolta monoposturi...feedbackul lui unic...hmmm...vom trai si vom vedea....mai ales dupa ce Rosberg...il va domina din nou....Astept cu nerabdare voturile voastre negative....si cursele dupa care veti inghiti in sec...
    9 34
  • ayrton4ever
    auzi nene acum 2 ani eru alte reguli in f1 si sunt sigur daca sar introduce iara alimentarile schumy ar sari 3 trepte in sus asa ca inainte sa comentezi documenteazate bai baietas !!!!!
    22 9
  • @aYRTON Nu ai dreptate. Istoria se repeta.Kubica nu s-a putut bate la titlu pt ca BMW dezvolta masina de anul urmator care a fost catastrofa. La fel a facut si Mercedes si masina o sa fie la fel de varza. Daca ea e proiectata prost din start nici un pilot de pe lumea asta nu o poate face performanta, dar asa sunteti voi orice se intampla il injurati pe Schumi.

    P.S: NU sunt fan Schumacher
    22 4
  • ayrton4ever
    ivane ivane
    M-am documentat...si anul trecut au fost schimbari majore in regulament...si anul acesta s-au facut schimbari majore...deci nu inteleg ce legatura au schimbarile majore cu ce spuneam eu mai sus..cum tot gasiti scuze penibile......Inainte sa sari tu 3 trepte in sus...ca Schumy sigur n-o sa sara...mai bine ai invata scrii...baietas...Ivane...esti rus?...chiar si asa....daca tot scrii in romana...mai pune si cratima pe unde trebuie...bye bye
    6 23
  • ....
    suparăți sunt unii ca un pilot a bătut toate recordurile altui pilot.
    17 5
  • Marius
    Ivan
    "daca sar introduce iara alimentarile schumy ar sari 3 trepte in sus"
    Cu daca faci intotdeauna nimic!
    5 7
  • Mavric
    @ayrton4ever
    Nu le mai da cu adevarul peste fata ca e echivalent cu a da cu crucea peste bot la stim noi ce si provoci aceleasi simtome!
    5 13
  • Mavric
    @ayrton4ever
    Stai sa vezi si-n curse ce borboroci o sa faca...In perioada aia SPP-ul ar trebui sa mai angajeze oameni ca altfel ar fi in stare sa-ti vina la usa si sa te omoare ;)
    5 9
  • ayrton4ever
    ivane...de acord
    Sunt 100% de acord cu tine in tot ceea ce spui...cu exceptia discutiei noastre legate de Mercedes si Schumacher....In rest...iti dau completa dreptate...si sincer nici nu ma prea intereseaza...oricum se pare ca si Petrov...nu e in f1 datorita talentului...ci banilor...
    4 8
  • Mavric
    Fani Schumacher
    "cobra" la 11.02.2011(15:13) "He's simply the best ! Better than anyone !"
    "vw-tr" la11.02.2011(17:17) "Faptul ca un "mos" de 42 de ani este inca in satre sa fie primul intr-o zi de testari nu dovedeste ca va fi campion mondial (minti sclipitoare ce sunteti) ci mai degraba dovedeste ca unii l-ati hulit degeaba cand spuneati ca e prea batran sa mai scoata ceva din el" -Eeee, uite ca in ciuda batranetii a reusit sa scoata adevarul din el :))
    "Pentru Destepti" la11.02.2011 (19:12)"Tot ce e scris aici la sfarsitul sezonului va fi o placere sa folosesc pentru a va face de ras atunci cand "bosorogul" va ridica titlul nr 8"-si pt.noi e o placere sa-ti aratam cum seamana cu un vulpoi cu coada intre picioare :))
    "vw-tr" la 11.02.2011 (20:29) "Schumacher e foarte bun cu o masina foarte buna dar el munceste 1 sau mai multi ani pentru a-si face acea masina." "Experienta acumulata in toti acesti ani o sa scurteze perioada de pregatire a monopostului"-pai ar cam fi cazul sa constientizeze ca nu mai are ce scoate din el :))
    "coman_norbert" la 12.02.2011 (14:59) "Schumi spune ca timpul de ieri a fost facut cu o ma?ina relativ grea.
    Sursa:
    http://www.f1hirek.hu/hir/Schumacher__Nem_konnyu_autoval_ertem_el_a_legjobb_idot_2" -nea ca a folosit o masina usoara dar cu pneuri supersoft :))
    etc. nu mai continui ca n-am jandarmi la usa si mi-e ca veniti sa ma omorati :))
    4 9
  • ayrton4ever
    Petrov are talent nu cu carul dar il are.Cat despre bani sti bine ca fara bani oricat talent sa ai nu ajungi in F1 au spus multi piloti lucrul acesta,iar sponsorizarea lui Petrov de catre noi (Rusii) inseamna ca ne apucam si noi de F1 ai inteles ????!!!!!!
    8 4
  • ayrton4ever
    ma fac fotbalist numai sa joc fotbal cu capul tau !!!!!!!!!
    8 3
  • @raz
    Am mai spus si cu alta ocazie ca mi-e frica sa nu asistam la un sezon ratat pt. Mercedes la fel ca si BMW care au facut in trecut cam aceeasi greseala.
    Sa ma chinui sa le explic unora ca 1+1 fac 2, n-are rost.
    Uneori e mai bine sa dau un negativ si gata atunci cand vad tampenii.

    Totusi, am inca incredere ca masina Mercedes o sa
    fie apropiata de lideri (echipa este fortata de Mercedes sa castige victorii in acest an) DAR cred ca nu o sa se bata constant anul acesta pentru podium.

    Mi-ar fi placut sa aud ca Schumi a avut un feeling pozitiv dupa testele astea dar asta este, multa munca poate schimba totul si as vrea sa treaca timpul mai repede pana la primele calificari. Atunci vom sti exact care este situatia cu adevarat.

    P.S.: Pentru cei care credeti ca Schumacher nu isi merita banii de la Mercedes, vreau sa va felicit! Sunteti mai destepti decat tot staff-ul Mercedes la un loc! Ba, mai mult, sunteti mai destepti si decat staff-ul Williams care l-a ales pe Barrichello in locul lui Hulkemberg! Sunt convins ca voi ati realizat mullte in viata voastra atata vreme cat sunteti mai destepti decat ei!
    14 2
  • Mavric
    dupa cercetarile pe care leai facut eu zic ca meriti sa lucrezi pentru nasa
    11 4
  • vw-tr
    bine zis !!!!!!!!
    10 3
  • Mavric
    @ivan
    Dar spune-mi sincer: am spus minciuni? Eu am cautat sa aduc aminte acele vorbe extrem de valoroase pentru fanii Schumacher. Aaaa, observati cum visati cu ochii deschisi si intrati cu nasu-n usa? :)) Sunt sigur ca va doare si nasul si sufletul dar voi va provocati durerea asta!
    5 10
  • ayrton4ever
    ivane
    Iti dai seama cat esti de prost daca esti rus dar traiesti in Romania?..sau mai rau...daca esti rus...traiesti in Rusia ...dar postezi pe site romanesc...Mai bine lasa-te....
    7 9
  • @ivan
    Nu te agita prea tare pentru ei pentru ca nu merita. Am mai avut cateva discutii cu ambii si nu te-as sfatui sa-ti consumi energia cu ei. Mai bine distreaza-te citind comentariile lor si arata-ti aprecierea printr-un vot stii tu de care...
    12 4
  • Mavric
    @vw-tr
    Felicitari ca alegi sa te distrezi citind comentariile noastre si aratandu-ne precum si altii impresionanta figura fardata si rujata :))
    5 9
  • ayrton4ever
    vw-tr
    Deci sa nu-mi spui ca si tu crezi ca...daca s-ar introduce din nou alimentarile.....Schumacher ar sari 3 trepte ...ca nu te cred...M-oi fi contrazis eu cu tine pe alta tema...dar asta e chiar aberatie...de aici a si pornit discutia cu fotbalistul care alearga doua ture...iar a doua zi 3 ture...dar cu febra...:))..
    6 7
  • tech_nick
    Rezultatul testelor...
    ...parca, declarativ, era altul mai acum cateva zile. Ne place sau nu de "maestru", dar astea-s capabilitatile.
    S-auzim de bine!
    3 3
  • Pensionar?
    "vw-tr" la11.02.2011(17:17) "Faptul ca un "mos" de 42 de ani este inca in satre sa fie primul intr-o zi de testari nu dovedeste ca va fi campion mondial (minti sclipitoare ce sunteti) ci mai degraba dovedeste ca unii l-ati hulit degeaba cand spuneati ca e prea batran sa mai scoata ceva din el" -Eeee, uite ca in ciuda batranetii a reusit sa scoata adevarul din el :))

    Asta am zis si asta sustin in continuare. Faptul ca Schumi reuseste sa fie acolo sus, indiferent de ce setari foloseste la masina sa, dovedeste ca e demn de un loc in Formula 1. Altii au sustinut ca trebuie sa iasa la pensie, ca e depasit.

    Hai sa o luam logic(unii sunt rugati sa nu mai citeasca, n-au cum sa inteleaga). Cum verifici un pilot daca mai e sau nu competitiv? Nu vorbim de monopost aici, vorbim de pilot. Pai simplu: intr-o masina buna si el scoate timpi foarte rai din cauza LUI deoarece stim din start ca masina e capabila. Nu a inceput campionatul, sunt doar teste, timpii nu sunt comparabili din cauza ca nu toti folosesc aceleasi setari, aceeasi cantitate de benzina, etc. Cu toate astea, cu o masina Mercedes setata relativ bine si cu anvelope mai moi, timpul pe tur a aratat ca Schumacher e acolo si ca nu poate fi vorba de o problema din partea pilotului ci o problema a masinii.
    9 4
  • @ayrton
    Daca Mercedes o sa uzeze cauciucurile foarte tare anul acesta, clar Schumi o sa sara in sus de bucurie daca vor fi obligatorii 3 schimburi de anvelope. Daca Mercedes o sa uzeze cel mai putin anvelopele dintre toate echipele, atunci cu siguranta nu ar sari deloc in sus. Raspunsul corect depinde de prima cursa. Cert este faptul ca Schumacher se adapteaza oricarei situatii atata vreme cat toata lumea face acelasi lucru.
    9 6
  • Mavric
    @vw-tr
    Omule, cand masina e de vina, cand "nesimtitii" de pe pista sunt de vina, cand ghinionul este de vina, cand.... cat o sa mai continui s-o iei pe aratura culegand scuze din toate colturile lumii? :)) Schumacher a spus clar ca nu e incantat de monopost si tu spui ca "intr-o masina buna si el scoate timpi foarte rai din cauza LUI deoarece stim din start ca masina e capabila". Cu alte cuvinte cand omul iti arata mana stanga tu sti din start ca e mana dreapta :))
    4 9
  • Mavric
    @vw-tr
    Si daca spui ca Schumi scoate timpi rai cu o masina proasta atunci logic e sa spunem ca acum a scos un timp bun pentru ca masina e proasta. Deci: recunoaste ca Mercedes a ales gresit sa investeasca bani in Schumi crezand ca acesta va dezvolta monopostul Mercedes!
    3 9
  • @Mavric
    Nu sunt un fanatic Schumacher... da a avut pneuri soft dar nu și mașină ușoară... cei de pe Forma1.hu nu sunt "specialiști" ca tine.

    De la început sunt sceptic în ceea ce privește mașina Mercedes, eu nu cred că Schumi o să facă un sezon minunat. Dar cine știe... doar este cel mai titrat pilot din lume...

    Nu sunt curios de remarcile tale Mavric... deoarece filosofemele tale vin din voință nu din rațiune. Lărgirea Canonului a făcut posibil ca cei fără cultură să poată avea un cuvânt de spus... chiar dacă vorbesc în gol.
    Crezi că vorbele tale "înțelepte" scad din titlurile lui Schumi... sau dispar banii lui din cont?

    Am observat ceva... de câte ori se vorbește de Schumacher apar Mavric&ayrton4ever cu frustrălile lor. Si eu am suferit între 2000-2004... a fost plictisitor... peste tot Schumacher...
    9 3
  • buburic
    @Mav
    Pat Symonds: 'Michael doesn't care how unstable the car is, as long as its fast.' Eu cred ca si asta e un motiv pentru care l-au luat Mercedes.
    5 2
  • Exact cum credeam
    Pentru unii am explicat degeaba. Mavric. Nu ziceai tu ca Schumacher e prea batran sa mai fie in stare de performanta si bla, bla? Uite, daca seteaza masina si daca foloseste cauciucurile bune, este rapid. A, ca in cursa vom vedea ca si ceilalti sunt rapizi, da, sunt de acord. Dar tu ziceai ca Schumacher este terminat, nu mai are ce cauta in F1 desi el iti cam demonstreaza ca nu-i asa.
    8 3
  • Mavric
    @vw-tr
    "daca foloseste cauciucurile bune, este rapid"- cu alte cuvinte daca are ceva mai bun decat ceilalti ii depaseste dar daca ar avea aceleasi monoposturi si aceleasi pneuri ce-ar mai face? Ai vedea cum steagul germaniei va fi inaltat la cer datorita lui Vettel, nu lui Schumacher! In final accepta ca N-A FOST IN STARE SA DEZVOLTE MONOPOSTUL!
    4 8
  • NeoGalaxy
    Beyond My Fear
    Fanii lui Schumacher si fanii anti-Schumacher isi pot face un site, un forum daca vreti, unde puteti "discuta" toata ziua, tot anul, daca nu aveti altceva mai bun de facut. Si uite asa ati scuti restul comunitatii fanilor de Formula 1 de cele xx postari absolut irelevante de pe aceasta pagina (si multe alte pagini :P).
    1 4
  • @ayrton4ever
    „pai cum...ca nimeni nu dezvolta un monopost mai bine decat zeul Schumacher...si mai e si Ross Brawn”
    Auzi,tu spui adevarul si apoi te miri de ceea ce zici????
    Exact asta e ideea:monopostul a fost creat(in speta MGP-W02) si acum Schumi a zis ca e partial ingrijorat de cum este el acum DAR acum urmeaza dezvoltarea lui,pe parcursul testelor actuale si viitoare si DE-A LUNGUL SEZONULUI.ASTA SE CHEAMA DEZVOLTARE!!!
    Deci, dezvoltarea facuta de Schumi de abia acum incepe,dupa ce monopostul a fost creat!
    Si nu cred ca are nevoie sa justifice Mercedes nici un ban,nu infata ta sa a mea,si nimanui.Sunt banii lor si ii cheltuie cum vor,nu-ti mai fa tu griji pentru banii lor.
    Ai rabdare si o sa vezi feedbackul ala unic de care vorbesti.
    Pana atunci,poate ai putea sa pastrezi un ton mai decent al discutiei si sa nu iei pe unii de sus numai pentru ca sunt fanii lui x sau y,ca nu esti indreptatit sa faci tu asa ceva.
    O zi buna!
    8 1
  • Mavric
    @lev
    "AR acum urmeaza dezvoltarea lui,pe parcursul testelor actuale si viitoare si DE-A LUNGUL SEZONULUI.ASTA SE CHEAMA DEZVOLTARE!!!"-dar parca pe la jumatatea sezonului trecut spuneau ca incep sa munceasca la dezvoltarea monopostului...asa ca uite si cu teste si cu ture parcurse pe diferite circuite n-au dezvoltat monopostul :P
    1 5
  • @Mavric
    Conform zicalei dai in unu tipa doi te bagasi si tu cu o completare...daca taceai,filosof ramaneai.
    Prietene,tu confunzi grav lucrurile:DEZVOLTAREA de care vorbesti tu se referea practic la conceperea noii masini,desenarea ei pe plansa si asamblarea ulterioara.
    DEZVOLTAREA ACTUALULUI monopost consta in imbunatatirea continua a prototipului creat in si pe parcursul testelor si de-a lungul sezonului.
    Practic,vorbim de DEZVOLTAREA unei masini din stadiul de idee si desen la realitate si DEZVOLTAREA in sensul imbunatatirii unei masini deja create.
    Poate acum intelegi ce vreau sa spun.....
    3 1
  • Mavric
    @lev
    "DEZVOLTAREA ACTUALULUI monopost consta in imbunatatirea continua a prototipului creat in si pe parcursul testelor si de-a lungul sezonului"-deci echipei mercedes i va fi dezvoltat monopostul de Schumacher abia la sf.sezonului cand n-o sa mai aiba cu cine concura pt.ca fie campionatul la constructori fie cel la piloti vor fi castigate de oricare altul care nu face parte din echipa Mercedes :P
    1 1
  • Mavric
    @LEV
    Inteleg omule ca o iei precum semenii tai pe aratura si gasesti scuze din orice colt al planetei...vai de voi si de rujatii printre care va aflati!
    1 2
  • @Mavric
    tu ori esti greu de tot de cap ori te prefaci ca nu intelegi!!!!
    Omule,TOATE ECHIPELE LUCREAZA ASA:mai intai se construieste noul sasiu,monopostul,conform planurilor,schitelor etc dupa care,odata transpus in realitate, se testeaza si i se aduc imbunatatiri in permanenta de-a lungul unui sezon!!!!Daca este angrenata in lupta pentru titlu,pana la finalul sezonului,daca nu mai are sanse,se abandoneaza dezvoltarea monopostului actual in favoarea dezvoltarii celui pentru sezonul urmator.
    POATE VEI REUSI SA PRICEPI DE DATA ASTA MACAR!
    P.S:„SEMENII” aia de care vorbesti tu cu atata dragoste sunt OAMENI!Bag de seama ca te excluzi singur din randul lor!
    1 1
  • Mavric
    @lev
    "TOATE ECHIPELE LUCREAZA ASA"-numai ca pilotii celorlalte echipe o fac mai repede si mai bine fata de Schumacherul vostru ce detine atata experienta si pentru care sunteti in stare sa va dati cu ruj :))
    1 1
  • Mavric
    @lev
    Bagi de seama ca ma exclud din randul celor ce poarta o denumire special creata pentru rujati! :))
    1 1
  • @Mavric
    Pana una alta eu vad ca TOATE ECHIPELE TESTEAZA nu numai Mercedes si Schumi!!Asa ca nu stiu de unde deduci tu ca aia o fac mai repede!!!!
    Si vad ca esti obsedat de rujuri!Oi fi avut vreo experienta neplacuta in copilarie!
    Oricum,asta mi-e ultima interventie,daca vrei sa pricepi,bine,daca vrei sa vorbesti fara spui nimic poti posta in continuare.
    O zi buna!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru