Schumacher îşi apără stilul de pilotaj de la Monza

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 22.09.2011
Michael Schumacher consideră că nu a încălcat în niciun fel regulamentul în timpul duelului cu Lewis Hamilton din cursa de la Monza.

Michael Schumacher şi Lewis Hamilton s-au luptat timp de aproximativ o jumătate din cursa de la Monza din urmă cu două săptămâni, iar stilul agresiv în care pilotul echipei Mercedes GP s-a apărat de atacurile britanicului au generat numeroase controverse.

O parte a presei internaţionale şi mai mulţi piloţi consideră că germanul ar fi trebuit penalizat cu un drive-through pentru că şi-a schimbat de mai multe ori traiectoria în timp ce se apăra, însă veteranul susţine că a respectat permanent regulamentul.

"Folosesc regulile până la limită. Cât despre faptul că alţii s-au plâns, sunt obişnuit cu asta. Atâta timp cât oficialii spun că este 'pilotaj agresiv, dar în regulă', înseamnă că am făcut totul aşa cum trebuie", a declarat el pentru publicaţia germană Bild.

După două sezoane mai puţin concludente la volanul unui monopost de mijlocul plutonului, septuplul campion mondial speră să obţină victorii în sezonul următor, atunci când va lua şi o decizie în privinţa unei potenţiale prelungiri a contractului pentru 2013.

"În 2012 ar trebui să fie victorii, dar nu cred că putem vorbi despre titlul mondial. Tot atunci vom discuta despre viitor, dar acum nu vreau să spun mai mult decât atât", a adăugat el.

În prezent, Formula 1 traversează o perioadă de dominaţie din partea lui Sebastian Vettel, care este foarte aproape să-şi asigure al doilea titlu mondial. Nu puţini sunt cei care anticipează o perioadă de dominaţie chiar în stilul lui Schumacher din anii 2000, însă pilotul Mercedes GP anticipează că sezonul 2012 va fi mai greu pentru Vettel decât ultimii doi ani.

"Sigur că Vettel a avut performanţe grozave în acest an. Nu cred că există riscul să obosească, dar va fi mai dificil pentru echipa sa. Diferenţa va fi mai mică. În acest an au fost curse în care nimeni nu a fost capabil să-l urmărească pe Vettel, însă asta nu se va mai întâmpla", a încheiat el.

Via | GMM

Comentarii (2)

  • pregatiri
    Binenteles! Schumacher pe care il cunoastem. Asa si trebuie sa fie. Chiar imi doresc ca in 2012 sa il vad pe Schumacher cel dintotdeauna. Dupa ce a spus in acest interviu, cred ca e intr-o perioada clara de dezvoltare a monopostului, si a lui. Semne bune anul are :) Ar fi frumos sa il vedem pe Baron ca in trecut, si ce lupte frumoase ar avea cu Vettel, cu Hamilton, cu Alonso, si cu altii. Mda... si de ce nu, oare numarul 8? :)
    28 3
  • si el si Ham = doi nebuni.Dar trebuie sa recunosc ca mi-a placut si i-a cam facut-o lui Ham.Si-a gasit nasu !!!!! A FOST SAREA SI PIPERUL CURSEI ca in rest Vettel si-a vazut de treaba !!!!!!
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru