Schumacher, lăudat de Mercedes GP pentru prestaţia de la Yeongam

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 25.10.2010
Mercedes GP este entuziasmată de performanţa lui Michael Schumacher în Coreea de Sud, după ce germanul a terminat pentru a treia oară în 2010 pe locul 4.

Plecat de pe locul 9 al grilei de start, Michael Schumacher şi-a demonstrat abilităţile pe ploaie şi a reuşit să termine cursa pe locul 4.

Mai întâi, a câştigat două poziţii după ce i-a depăşit pe Robert Kubica şi Jenson Button în primele tururi, iar ulterior a progresat automat alte 3 locuri ca urmare a abandonurilor suferite de Mark Webber, Nico Rosberg şi Sebastian Vettel.

Germanul şi-a egalat astfel cea mai bună performanţă a sezonului, iar Ross Brawn l-a felicitat pentru acest rezultat. "Echipa a făcut o treabă excelentă în acest weekend şi a fost recompensată cu un rezultat foarte bun pentru Schumacher, care a avut o cursă extrem de bună. A profitat de toate oportunităţile şi a pilotat sensibil în condiţii periculoase. Am petrecut ultima parte a cursei analizând pneurile şi asigurându-ne că vom ajunge la linia de sosire, pentru că nu am crezut că vom lupta cu liderii. În ansamblu, a fost un weekend pozitiv şi sperăm să terminăm sezonul cu performanţe la fel de bune", a declarat britanicul.

La rândul său, Schumacher a mulţumit echipei pentru sprijinul acordat pe parcursul cursei, în condiţiile dificile în care s-a desfăşurat acest Grand Prix.

"Sunt destul de mulţumit de cursă şi trebuie să mulţumesc echipei care m-a ghidat perfect în cursul duipa-amiezii", a precizat el.

Rezultatul lui Schumacher vine să pună capăt numeroaselor critici aduse de o parte a presei internaţionale la adresa rezultatelor modeste înregistrate de german pe parcursul sezonului 2010.

Via | Merccedes GP

Comentarii (17)

  • Diesel
    MS
    O cursa de manual pt maestrul Michael.Felicitari.
    16 3
  • Schumacher-locul4
    Hai sa nu uitam si de Rosberg care daca nu se repezea monopostul lui Weber in al lui ar fi terminat pe podium tinand cont ca l-a depasit pe Hamilton.
    9 4
  • dragos
    msc
    ce anume s-o fi intamplat? dupa ce a schimbat "caucioacele" de ploaie cu intermediarele a pierdut foarte mult timp in spatele lui Massa.
    8 1
  • dragos
    msc
    ..in conditiile in care Massa nu prea stie pe ploaie.
    6 2
  • Spartanu
    schumy
    felicitari si lui schumy,care a facut o cursa buna.sper sa nu mai fie criticat.inca odata a aratat ca poate.sper ca la anu sa poata face mai mult de atat.
    11 2
  • Asa mai da...
    Sunt incantat pt schumi... Maestru' tot maestru' ramane.
    9 2
  • dragos
    Dragos, atat timp cat pista a fost foarte uda, Schumi a demonstrat ca este un bun pilot in conditii de ploaie. Pe masura ce pista se zvanta si au trecut pe intermediare a inceput sa se faca diferenta dintre masina Ferrari si masina Mercedes GP.
    4 1
  • salutare
    avand in vedere ca 3 din fata lui au bandonat,nu prea vad care e schimbarea fata de celelalte curse cand termina tot cam pe acolo,adica 7-10!E adevarat nu s-a mai batut cu cei de la Virgin si Albensuari ca in Australia:))Aia a fost o cursa memorabila pentru schumi!!!!
    2 8
  • corectura
    *Alguersuari
    2 4
  • schumi
    acum s`a vazut pe ploaie ca are talent omului...se vede ca nu prea il ajuta masina...
    6 0
  • schumi
    acum s`a vazut pe ploaie ca are talent omului...se vede ca nu prea il ajuta masina...
    4 0
  • schumi
    in conditiile in care 3 piloti din fata lui au abandonat, iar unul dintre ei fiind chiar rosberg, care a maturat cu schumi anul acesta, nu prea vad mare realizare. Nimeni nu cred ca-i pune la indoiala trecutul, cred ca foarte multi se raporteaza la prezent si din pacate prezentul nu-l avantajeaza deloc pe schumi, este depasit clar de rosberg la orice capitol iar aceste rezultate "bune" le-a avut doar datorita unor abandonuri.
    2 3
  • Spartanu
    schumy
    mai conteaza cum a avut rezultatele bune,schumy ramane tot schumy si nimeni nul poate egala.
    3 1
  • dragos
    schumy
    dupa 3 ani de absenta, dupa atatea modificari ale masinilor, anvelopelor si a regulamentului, la 42 de ani e totusi ceva sa termini campionatul mondial in primii 10. scumy are contract 3 ani si in 2011 va demonstra cu totul altceva iar in 2012 este posibil sa se bata la titlu.
    6 0
  • schumi
    .... intradevar, a avut si noroc schumi cu abandonurile celor din fata lui, dar unii uita ca le-a dat clasa lui kubica si lui button, asa ca nu mai faceti niste comentarii aiurea.
    4 0
  • s
    Bravo schumi. La anul il va bate pe Rosberg
    0 0
  • zanzabuku
    ?
    spunea cineva mai sus ca masa nu le prea are pe ploaie.... prietene, ai vazut cursa? eu vad masini proptite in santuri la fiecare ploaie pe drumurile noastre, masini conduse de soferi ca mine, ca tine, ca 99% din populatie. astia 1% la care ne uitam noi si comentam joaca intr-o alta liga. imi pare reu pt cei de la red bull, mi-as fi dorit sa nu abandoneze rosberg si ma bucur pentru cele 2 depasiri frumoase ale lui michael. iar in rest...may the best driver win!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru