Schumacher nu a decis încă dacă va rămâne în Formula 1 şi în 2013

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 28.05.2012
Michael Schumacher susţine că pole position-ul realizat la Monaco nu va avea nicio influenţă asupra deciziei de a rămâne sau nu în Formula 1 şi în sezonul următor.

Michael Schumacher a ţinut capul de afiş în prima parte a Marele Premiu al statului Monaco, după ce a fost cel mai rapid în calificări.

Plecat doar de pe locul şase ca urmare a unei penalizări disctate după cursa precedentă de la Barcelona, pilotul echipei Mercedes AMG a fost implicat într-un incident cu Romain Grosjean la start, iar ulterior a abandonat din motive tehnice.

Septuplul campion mondial insistă însă că nu este momentul potrivit să decidă dacă îşi va prelungi contractul cu Mercedes scadent la sfârşitul acestui an.

"Vă imaginaţi că pentru un singur rezultat pe care l-am obţinut în acest moment voi deschide acest subiect. Nu, nu este cazul. Mă concentrez pe ceea ce fac acum. Va veni momentul potrivit când voi face sumarul şi apoi voi discuta cu echipa pentru a vedea direcţia în care mergem", a declarat el pentru postul de televiziune BBC.

Ross Brawn, şeful Mercedes, şi-a exprimat totuşi speranţa că rezultatul de la Monaco îl va determina pe Schumacher să-şi amâne cea de-a doua retragere din sport, în special dacă va continua să obţină rezultate pozitive şi în cursele următoare.

"Întotdeauna am spus că Schumacher însuşi va şti când este momentul potrivit să se retragă, dar după o performanţă ca asta de ce ar trebui să o facă? Este grozav pentru el şi cred că este grozav şi pentru Formula 1.

Sperăm să continue atât timp cât va putea să facă ce a făcut sâmbătă", a precizat britanicul.

Schumacher a impresionat prin performanţele obţinute în calificări în acest sezon: locul 4 în Australia, locul 3 în Malaysia şi China şi pole position în Monaco, însă din cauza unei serii de incidente şi defecţiuni tehnice a câştigat doar două puncte.

Via | BBC Sport

Comentarii (18)

  • Mercedes
    4 fail-uri in 6 curse... Este a 3a cursa cand masina lui este SINGURA MASINA DE PE GRILA care se strica!!!
    17 6
  • Lexmark
    Mare taur sterilizat mai esti Radu mami,Radule...
    In tot sezonul tu la ce te-ai uitat, la Liga lu' Mitica?...
    Cum poti scrie asa ineptii?
    5 19
  • ayrton4ever
    mai stai ma....
    Mai stai ma ca imi place sa te vad concurand la adevarata valoare... fara un coechipier care are clauza in contract ca trebuie sa-ti duca trena... Asta ii e nivelul... Daca ar fi cu Massa la Ferrari acum i-ar ceda ala locul 10 sa intre-n puncte.... Fanaticii oricum dau vina ba pe Grojean ba pe masina... patetic... Rosberg se bate la victorii cu aceeasi "caruta" si nu are nici pe departe 7 titluri... ce inseamna sansa in viata
    12 21
  • @Lexmark
    ia zi prietene, unde e ineptia? Asta daca esti capabil si de o discutie cu argumente, daca tot ce poti sunt jigniri penibile din spatele monitorului, atunci asta e
    11 2
  • Marian
    Rosberg se batea la victorii si daca ii ceda monopostul(in viziunea ta)off.ma intreb ce varsta ai,poate esti doar un copil(care n-are prea multa minte) si atunci te inteleg.
    6 3
  • M S C
    ayrton4ever Cred ca ai vazut alte curse pana acum ........Cand esti in spatele coechipierului si iti crapa cutia de viteze, cand esti in primii 6 si mecanicii nu iti prind o roata corespunzator, cand la 2 starturi dai de un francez care e cam derutat la starturi in general si odata te loveste in spate si odata intra in tine mai sa-ti rupa roata si pierzi 2 pozitii in monaco de pe 6 pe 8 si il ai pe Raikonnen in fata care este ceva mai lent si te tine pe loc, cand vi de la cca 27 sec la cca 15 sec. in fata de locul 6 in cca 6-7 tururi si mai ai cam 19 tururi pana la final si poti termina macar pe 5 si iti crapa iar masina, unde e lipsa de valoare .........Iti spun eu :
    1. Sa fi avut Rosberg cutia sfaramata
    2. Sa fi intrat francezul de 2 ori in el
    3. Sa te lase monopostul in pana -alimentarea
    4. Un mecanic sa iti puna roata cum trebuie....
    Undeva in primii 6-7 cu ceva zestre de puncte si cu sanse de situare in tre primii 3 la sfarsitul campionatului.
    22 7
  • gp3
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kXszF6m_ew8#!
    0 0
  • @Gabyz
    Corect, cu 2 observatii: cand nu i-au pus roata era pe locul 2, nu "in primii 6". Si ai uitat de faptul ca in Bahrain i-a cedat aripa spate in calificari si s-a calificat pe 18
    11 2
  • Nu-i explicati lui ayrton4ever pt nu are capacitatea de a intelege,lasati-l in durerea lui.Orice om lucid a vazut cum au stat lucrurile pe circuit(E PENIBIL INDIVIDUL)
    8 3
  • ayrton4ever
    si anul trecut... si acum doi ani?
    aham... sunt penibil... dar anul trecut... acum doi ani?... i-a dat ceata Rosberg, si hai sa fim seriosi... Rosberg e departe de Alonso, Vettel... Raikkonen... si tu "Valy"precis faci parte din grupul celor care au inceput sa se uite la f1 ca au vazut la stirile Pro TV ca neamtul e cel mai bine platit sportiv din lume... si mai piloteaza si Ferrari...:))
    2 18
  • ayrton4ever
    dupa Tiger Woods
    ..
    1 13
  • mschumacher
    Oricat ati da-o, oricat ati intoarce-o, Rosberg nu se poate compara cu Schumacher, nici macar cu Button, dar apai cu Schumacher. Orice ati zice, oriunde va fi Schumacher in cursa, oricate abandonuri ar avea, ramene campion de 7 ori si cu o lista lunga de recorduri.
    Cui nu-i convine, asta e. Sa-si schimbe preferintele sportive si sa se uite la alta competitie. In Formula 1 Schumacher e rege si va ramane decenii bune.
    25 3
  • ayrton4ever
    ``ai dreptate`` ca intotdeauna
    8 1
  • o mana
    nu ati vazut ce spuneau cei care au analizat turul lui michael el practic pilota cu o singura mana ... pe cand altii in acea zona se loveau e diferenta are valoare! iar dupa iesirea de la boxe avea 30 sec de lider a recuperat pana la 23 secunde si 16 sec fata de massa dupa care a pierdut teren din cauza unei probleme tehnice so..
    20 2
  • ayrton4ever
    Ba baiatule uita-te la liga lui mitica ca acela e un sport adecvat IQ tau
    6 1
  • Schuipimacher
    Schuipimacher
    nuuuuuu ...nu vreau sa plec din f1 ca asta este adevarata mea valoareeeeee
    4 18
  • ayrton4ever
    @enea
    tu esti constient ca postezi cu "enea"... ce pretentii sa ai de la unul/una ca tine...
    0 10
  • msc
    Sa facem un calcul.AMG SI MERCEDES chiar nu ii poate pune la dispozitie lui schumi ceva pe mana lui?....mana care a demonstrat-o la monaco.sau cineva nu il mai vrea in F1?Sunt fan msc de cand era la benetton.sper sa ai un podium in canada si sa nu mai cobori de acolo.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru