Schumacher: "Nu mă aştept la rezultate bune în finalul sezonului"

de Daniel Popescu
Luni, 29.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Michael Schumacher este dezamăgit de numeroasele abandonuri din acest sezon şi afirmă că nu se aşteaptă la un final de carieră cu rezultate bune.

Michael Schumacher a suferit duminică al optulea abandon din acest sezon itr-un Mare Premiu al Indiei ruinat încă din primul tur în urma unei pene suferite după un contact cu Jean-Eric Vergne.

Pilotul echipei Mercedes AMG a admis că nu se aştepta la un sezon cu atât de multe abandonuri, mai ales după anii în care s-a bucurat de o fiabilitate exemplară a monopostului pe vremea când concura pentru Ferrari.

"Am parcurs 17 curse şi am avut opt abandonuri, aşa că aproape 50% dintre curse s-au terminat cu un abandon. Ei bine, cu siguranţă asta nu este o statistică cu care să fi fost obişnuit. Dar am retras monopostul din motive de precauţie, mai ales că totul s-a terminat în primul viraj", a declarat germanul la finalul cursei.

Urmareste Automarket
Schumacher mai are în faţă doar trei curse înainte de a doua retragere din Formula 1, însă pare deja resemnat după un sezon modest şi admite că nu se aşteaptă la o performantă majoră în Abu Dhabi, Statele Unite sau Brazilia.

"Ar fi frumos (n.r - să termin sezonul cu un rezultat bun), dar nu mă aştept la asta şi nu sunt foarte sentimental în această privinţă.

Atât timp cât mă pot lupta pentru poziţiile de top îmi voi face treaba cât de bine pot şi apoi voi ajuta echipa pentru anul viitor cât mai mult posibil. Dar în afară de asta este ca un job normal", a adăugat el.

Via Mercedes AMG

Comentarii (6)

  • cu asa masina ma mir cum au castigat si punctele actuale.....? a facut bine ca s.a retras
    19 5
  • andrey_1293
    Imi pare sincer foarte rau pentru Schumacher. Unul din cei mai mari piloti din istorie sa se retraga intr-un mod atat de urat. Pur si simplu nu ar fi meritat. Daca nu ar fi existat abandonurile astea, rezultatele au fost mult mai bune. In cateva dintre curse a abandonat in momentul in care era pe pozitie de podium. Sa nu uitam ca si la Monaco a avut un rezultat extraordinar insa umbrit de acea penalizare de la Barcelona pe care o consider ca nu trebuia data. Asta este, o sa incercam sa uitam cariera 2010-2012 a lui Schumi si sa ramanem cu perioada 1991-2006 in care ne-a incantat cu prestatiile sale.
    21 1
  • Anul trecut Shumi a fost foarte aproape de Nico, as spune ca diferenta de puncte a fost mai mult din cauza unor imprejurari. Anul acesta Shumi a demostrat ca inca e capabil de performate, nu la nivelul pana in 2006, dar pt varsta sa e ceva deosebit.

    Nu cred ca a fost o greseala ca a revenit, asa cum multi afirma. El si-a asumat riscul acesta cand a revenit in Formula 1, fiind constient ca e foarte posibil sa nu mai aiba aceleasi performante ca in perioda sa de glorie si sa fie blamat sau invinuit ca-si strica reputatia. Dar aceasta doar ca are inca o pasiune foarte mare pt Formula 1 si curse si aceasta e mult mai mare decat vorbele acelor "eroi" din statele monitoarelor sau micilor ecrane.

    Pentru ca nu mai are nimic de demonstrat. Doar din pasiune.
    23 1
  • A demonstrat ca nu merita 7 titluri si mai ales ca fara echipa de la Ferrari nu face nimic in afara de tumbe. S-a zbatut 3ani in mediocritate Rosberg a castigat macar o cursa. Pe langa asta a mai dovedit inca o data ca are un ego mai mare decat valoarea care i se tot atribuie. Corul de aplaudaci ar trebui sa coboare cu picioarele pe pamant.
    2 12
  • Pai ma sint trei curse si ei nu mai au motoare noi. La ce bun sa se astepte ? Este adevarat ca motoarele Mercedes sint fiabile insa un motor folosit in alte curse nu mai poti sa-i ceri acelasi randament. Probabil vor limita turatia sau puterea motorului.
    2 1
  • la monaco a demonstrat ca daca are masina cat de cat mai poate face timpi foarte competitivi. Au fost si curse in care a mers mult mai bine ca rosberg toata cursa, castigand locuri bune pe grila si fiind constant tur de tur rapid. E inca destul de bun uneori dar asteptarile in cazul lui sunt atat de mari incat pare o prapastie intre ce era si ce este.
    10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru