Schumacher: "Nu veţi scăpa de mine nici în 2011"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 24.09.2010
Michael Schumacher a negat speculaţiile potrivit cărora se va retrage din Formula 1 la sfârşitul sezonului şi susţine că îşi propune să devină din nou campion mondial.

Presa internaţională a speculat în această săptămână că Michael Schumacher este foarte aproape să se retragă din Formula 1 la sfârşitul actualului sezon, în urma rezultatelor dezamăgitoare obţinute pentru Mercedes GP.

Presa a avansat inclusiv ipoteza că Mercedes GP l-a contactat deja pe Adrian Sutil în acest sens, însă septuplul campion mondial a negat speculaţiile şi susţine că obiectivul său rămâne acela de a deveni pentru a opta oară campion mondial.

"Hai să spunem că nu puteţi scăpa de mine. În mod evident, obiectivul nostru este să câştigăm campionatul, mai bine mai devreme decât mai târziu. Dar este un proces şi nu este ceva magic, aşa că încercăm să maximizăm oportunitatea prin decizia de a ne pregăti timpuriu pe 2011. Procesul a început natural, pe când echipele care luptă pentru titlu trebuie să continue programul şi sperăm că asta să ne ofere un mic avantaj pentru a reîncepe în 2011", a declarat Schumacher reporterilor prezenţi în paddock-ul circuitului Marina Bay din Singapore.

Criticat pentru lipsa de rezultate din acest an, Schumacher a oferit două exemple din cariera sa, amintind că la Benetton şi Ferrari a avut nevoie de patru şi, respectiv, cinci ani pentru a cuceri primul titlu.

"În prima mea activitate la Benetton am avut nevoie de patru ani pentru a construi şi pentru a câştiga titlul mondial, iar la Ferrari mi-a luat cinci ani şi sper că aici suntem mult mai eficienţi", a adăugat el, referindu-se la faptul că actualul contract cu Mercedes GP expiră la sfârşitul sezonului 2012.

"Este un proces pentru a lucra îndeaproape cu inginerul.

Suntem mai limitaţi, avem pneuri deja alocate şi un monopost cu anumite caracteristici şi simt că armonia între aceste două componente şi mine însumi nu există încă. Muncim pentru a face asta în armonie", a încheiat el.

Via | Autosport

Comentarii (17)

  • Daaaa !
    YES ! Ma bucur sa aud asta !
    Sper sa nu scap de tine nici peste 2-3 ani.
    24 1
  • Michael Schumacher
    Se vede ca e neamt...Bravo Schumi! Ich wünsche dich viel Glück!
    24 1
  • Schumiiii
    Eu intotdeauna am fot fan Ferrari si prin inductie am devenit fan-ul oricarui pilot Ferrari.
    Dar m-as bucura de orice titlu castigat de Schumacher la fel de mult ca si pentru un titlu in favoarea Ferrari. Asa ca GO Schumi GO ! Si sper ca incurand sa incepi sa ne "plictisesti" cu victoriile tale :)) ... doresc sa le demonstrezi la cei ce nu inteleg, ca in acest sport este mult mai importanta munca in echipa si varsta nu conteaza ...
    20 1
  • Schumy fan 4 ever
    Hai mai comentati ceva...
    Bravo Schumy! Te iubim si te sustinem.
    Tu continua sa ne incanti cu prezenta si da-le peste bot fraierilor care se uita la F1 de 2ani si se cred atotstiitori.
    17 10
  • MotoGP
    bine venit Schumy
    Nu de Schumy vrea lumea sa scape, ci de golaneli postate pe acest site, fan 4 ever.
    19 2
  • DA
    Atat vroiam sa aud. Ma bucur enorm sa il vad mai motivat ca niciodata.
    18 1
  • bravo michael,rupe gura,mai jacques sa revina si sunt sigur ca vom vedea formula 1
    10 1
  • ....
    Se vede ca e un mare campion. Nu se lasa doborat una cu doua. Orice mare camion atrage si multe antipatii. Mai lasa-tii timp si o sa vedeti ca iar o sa ajunga campion....ce d-zeu e doar german.
    7 1
  • salutare
    se va face de ras ca anul acesta,insa sa-i admiram perseverenta in prostie!!!!!!Din pacate pentru el,isi va umbri si mai mult performanta celor 7 titluri mondiale cu mediocritate!!
    2 13
  • painkiller
    lol
    mad 79 tu si formula 1 aveti doua linii in comun ; partea proasta e ca aceste linii sunt PARALELE.
    asadar un pilot de formula 1 care--si construieste o masina de la zero e prost si persevereaza in prostie incercand sa o perfectioneza ? da-ti disable si du-te la plimbare!
    10 2
  • Schumy fan 4 ever
    nu inteleg de ce sunt asa multe antipatii in zona .
    S-a intors cu un scop si a spus de la inceput ca o sa-i ia timp, oamenii avand asteptari uriase si neralizabile apoi l-au rastignit.

    e usor sa judeci, mai ales cand habar nu ai.

    Mie personal imi place mai mult Schumacher de acum, pe de-o parte pentru ca este mai cumpatat, mai calm, mai matur si pe de alta parte pentru ca am regretat cand s-a retras si acum il apreciez mai mult pentru ca stiu deja ce inseamna sa il pierzi pe favorit.

    In anii cand Schumacher s-a retras cand eram intrebat cu cine tin spuneam: "cu Scumy", nu stiu exact de ce, poate inca tot nu vroiam sa concep ca s- a retras, poate nu vroiam sa renunt la favoritul meu, cine stie...

    Eu sunt sigur insa ca "vacanta" de 3ani nu l-a molesit pe rege si de la anul deabia se vor vedea rezultatele muncii echipei care inca se incheaga.

    In Formula1 nimic nu mai este sigur si asta din cauza regulamentului sportiv intr-o neoprita schimbare, masinile din anii anteriori astfel nu mai au nici o treaba cu cele actuale, ca manevrabilitate, performante, aerodinamica.

    Nu am mai condus cand am avut masina in service 3luni si spun condus, nu pilotat si cu toate astea deja ma simteam strain in trafic...

    Marile lectii le capeti dupa ce stii ce ai pierdut; sunteti siguri ca dupa ce Schumy a s-a retras nu si-a dat seama ca a pierdut sansa sa mai faca ceea ce l-a consacrat si ca dupa ce a revenit nu este in stare sa revina in top?

    Ei bine, nu conteaza ce credeti voi, conteaza ce
    doreste domnia sa.

    Varsta isi spune mereu cuvantul, dar avantajele sunt mult peste partile negative.

    Schumacher a dat dovada de nenumarate ori de-a lungul anilor de tarie de caracter si intotdeauna a reusit ce si-a propus.

    Faptul ca a revenit la echipa Mercedes nu este intamplator, iar cunoscatorii stiu de ce.

    Este jenant cum toate reflectoarele sunt puse pe el si cu toate astea Scumy vine cu replici de genul: "Hai să spunem că nu puteţi scăpa de mine"

    Este SUPERB!!!
    12 1
  • gooood!!!!
    era si timpul pentru un anunt ca acesta. bravo schumi!!!!!!
    9 0
  • Schumy
    Schumi este un exemplu ... munca, pasiune pentru ce face, are curajul sa o ia iar de la nimic in incercarea de a ajunge din nou in top, nu il demorlizeaza criticile celor care poate doar sa critice pe altii sunt capabili.

    Cred ca va reusi, si chiar daca nu va reusi, a fost campion absolut si a devenit campion al curajului si al vointei.

    Eu il admir mai mult acum decat cand era in apogeul carierei.
    cum spunea @michael_schumacher ... este SUPERB.
    8 0
  • SCHUMY
    ASA ARATA UN ADEVARAT CAMPION !!! SI STITI DE CE? PENTRU CA LOCUL 1 ESTE DOAR AL UNUI SINGUR PILOT. SI ACEST PILOT VA FII PENTRU CEL PUTIN 2 ANI MICHAEL SCHUMACHER..........................
    5 2
  • SCHUMY
    PS SA-I VAD ATUNCI PE TOTI CONTESTATARII LUI CE MAI SPUN........... SA VAD CE DECLARA ATUNCI.................
    4 1
  • Schumy
    BRAVO Schumy pe ei si pe mamicile lor tuturor care te contesta Tu esti regele si ei nimicurile aratale inca odata ca esti cel mai bun si viitorul campion mondial in 2011
    2 2
  • Bravo!
    Bravo fratilor fani Schumy!
    Mi-a fost dor de prezenta voastra!
    ... la sobolanii ce chitaie la Schumy...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru