Schumacher: "Nu vom lupta pentru titlul mondial în 2012"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 09.02.2012
Michael Schumacher a exclus posibilitatea de a lupta pentru titlul mondial în sezonul 2012, însă este mulţumit de progresele realizate în înţelegerea noilor pneuri Pirelli.

Mercedes AMG este prezentă la Jerez cu monoostul din sezonul precedent, astfel că principala preocupare a echipei este adaptarea la noile specificaţii ale pneurilor furnizate de Pirelli pentru acest sezon.

După primele două zile de teste, Michael Schumacher s-a declarat satisfăcut de modul în care funcţionează cauciucurile şi spune că fiabilitatea va juca un rol esenţial în performanţele monopostului W03.

"Principalul punct este fiabilitatea. Dacă monopostul va avea o anumită performanţă, atunci va fi rezonabil de rapid cu excepţia unor circumstanţe pe care le-am avut ocazional în trecut. Sperăm să nu fie cazul, încercam să învăţăm lecţia şi programul nostru se desfăşoară într-un mod în care avem încredere", a declarat septuplul campion mondial.

Mercedes va lansa noul monopost pentru sezonul 2012 în 21 februarie, cu ocazia începerii celei de-a două sesiuni de teste de la Barcelona, însă Schumacher nu-şi face speranţe că va putea lupta pentru al optulea titlu mondial din carieră.

"Lansarea târzie poate fi un factor important, pentru că muncim mai mult la monopostul nostru, dar aşa cum am mai spus nu cred că putem obţine în mod realist un monopost capabil să câştige campionatul având în vedere de una am început anul trecut.

Trebuie să construim calea noastră acum. Sunt încrezător că putem face asta în viitor, dar trebuie să o luăm pas cu pas", a mai precizat el.

Via | ESPNF1

Comentarii (3)

  • ayrton4ever
    ce surpriza
    nu se poate... tu ala care dezvolta masini ca nimeni altul... probabil ca daca nu era Schumacher la ei... s-ar fi luptat in GP2... sau nuuuu:)))... abia astept sa vad cum ii da Raikkonen Flit cu hoasca de Renault dupa doi ani de pauza si dupa ce a fost dat afara de la Ferrari
    9 38
  • schumi -Mercedes
    sper sa.l vad anul acesta pe podiumul de premiere pt ca merita. La varsta da clasa multor piloti din formula1. Poate un loc 4 la piloti ar fi ideal.
    25 1
  • hellboy
    @ayrton4ever
    Esti superficial in gandire rau de tot. Am 3 intrebari pt tine, la care astept un raspuns:
    1. Compari anii pe care ii are neamtul cu anii finlandezului?
    2. Finlandezul (ca vad ca esti fan Raikkonen si recunosc faptul ca si eu tineam cu el cand era la Ferrari) ce a facut in raliuri? (Stiu ca nu-i la subiect intrebarea, pt ca-s 2 sporturi diferite, dar vreau sa te amarasc putin)
    3. Ayrton a fost un Zeu in F1, dar daca ne uitam nitel pe statistici, e sub Michael, sau nu? (asta e la fel de cretina intrebarea, pt ca pe acesti 2 piloti nu ii poti compara, datorita faptului ca au concurat putin impreuna si unul era debutant, iar celalalt pe val).
    Merge prost neamtul, dar e mult mai competitiv decat multi, in ciuda anilor pe care-i are.
    Stai flexat, cu masini egale, e langa Raikkonen;)
    8 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru