Schumacher: "O parte din Ferrari rămâne alături de mine"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 06.04.2011
Michael Schumacher susţine că o parte din inima sa va rămâne întotdeauna alături de Ferrari, datorită culturii pe care a găsit-o în echipa Căluţului Cabrat.

Michael Schumacher a început al doilea sezon în calitate de pilot al celor de la Mercedes GP după revenirea spectaculoasă în Formula 1 în 2010.

Germanul şi-a câştigat însă reputaţia în urma unei perioade prolifice la Ferrari, pe parcursul căreia a câştigat cinci titluri mondiale la volanul monoposturilor roşii, iar din acest motiv echipa Căluţului Cabra rămâne în continuare în amintirea sa. Totuşi, el a fost cel mai mult impresionat de cultură şi legenda care există în tot ceea ce face Ferrari.

"Întotdeauna voi avea o parte din Ferrari alături de mine. O parte din inima mea va fi întotdeauna rosie. Scuderia are o legătură cu adevărat specială, care vorbeşte de la sine ca o familie - o familie din care am făcut parte şi din care încă mai fac parte. Timpul petrecut cu Ferrari a fost minunat. Am găsit prieteni şi am avut parte de experienţe pe care nu aş dori să nu le am. Concepte pe care nu le-am contemplat niciodată înainte să vin la Ferrari au devenit realitate acolo: mit, cultură, istorie."

"Toate astea nu mi-au spus nimic, dar numai după ce am experimentat pentru prima oară semnificaţia pe care Ferrari o are pentru Italia şi tifosi am înţeles că aceste concepte sunt justificate.

Că îşi au originea în pasiunea pentru motoare şi monoposturi printre cei care construiesc aceste maşini, dar şi pentru cei care le admira. Cu siguranţă nu sunt un om poetic, dar înţeleg suficient de bine această pasiune. Pasiunea mea este sportul cu motor, iar în această privinţă ne asemănăm foarte mult", a declarat septuplul campion mondial pentru Ferrari Opus, cea mai cunoscută publicaţie de istorie a Căluţului Cabrat.

Via | The Independent

Comentarii (5)

  • Shumi.
    Tare as vrea sa-l vad la ferrari, si pe Alonso la Mclaren. Asta este viata si trebuie sa o acceptam. Numai bine
    14 4
  • Ceva interesant pt. SCHUMI
    http://viad.tv/video-10132/mercedes-benz-red-bull-formula-one-compliments-with-michael-schumacher/
    11 0
  • O parte din inima ...
    ...sa-l favorizeze pe Alo, daca-i da mana!!
    7 8
  • Omul asta...
    ...si Ferrari s-au nascut cu si din aceeasi pasiune:motoarele!Tocmai de aceea poate ca nu se va mai gasi niciodata un pilot care sa se integreze si sa se muleze atat de bine si,implicit, sa ajunga la performantele sale cu Ferrari.
    Cu siguranta in istoria Ferrari in F1 Schumacher va ramane drept unul dintre cele mai importante capitole, caci el a stat la baza renasterii Scuderiei din epoca moderna a Formulei 1.
    23 1
  • MarianRadu
    foarte tare .... no comment
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru