Schumacher: "Pneurile Pirelli sunt ca nişte ouă crude"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 08.05.2012
Michael Schumacher continuă să critice pneurile Pirelli, afirmând că acestea sunt precum nişte "ouă crude" şi că din această cauză nu poate pilota la capacitate maximă.

După Marele Premiu al statului Bahrain pe care l-a încheiat pe locul 10, Michael Schumacher a lansat numeroase critici la adresa pneurilor furnizate de Pirelli, fiind nemulţumit că acestea se degradează într-un ritm accelerat şi nu permit piloţilor să concureze la capacitate maximă.

El a reiterat această afirmaţie şi în cadrul unui interviu acordat postul de televiziune CNN, în care compara pneurile Pirelli cu nişte ouă crude.

"Pur şi simplu cred că se joacă cu un efect mult prea mare, pentru că sunt atât de aproape de limită şi atât de speciale încât nu ne pun pe noi sau monoposturile noastre la limită. Pilotăm ca pe nişte ouă crude şi nu trebuie să stresez deloc pneurile. Altfel le degradezi şi nu ajungi nicăieri", a declarat septuplul campion mondial.

În replică, Pirelli insistă că a construit pneurile din acest sezon conform cerinţelor formulate de echipe, pentru a îmbunătăţi spectacolul din Formula 1.

"Forţăm limitele. Abordarea pe care am adoptat-o este foarte, foarte agresivă.

Este ceea ce ni s-a cerut să facem. Ni s-a cerut să aducem provocări echipelor şi asta am făcut", a precizat Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

Via | CNN

Comentarii (18)

  • claudiu
    Anul acesta, nu poti folosi la capacitate maxim pneurile decat pret de cateva tururi(5 alea soft si 10 cele medium), pe urma trebuie sa intri la boxe. Asta inseamna strategie de 4-6 opriri la boxe per cursa ca sa poti pilota la maxim tur de tur. Bineinteles ca nu se poate asa ceva si nici nu au parte de atatea seturi de pneuri, numarul lor fiind limitat per weekend. Cu toate ca sunt pneuri slick si ofera aderenta sporita, performantele au scazut foarte mult fata de vremea cand erau Bridgestone si Michelin in F1 cu variantele cu santuri. Da, este un spectacol, dar este total artificial si este oferit in primul rand de strategia echipei, iar pilotii sunt constransi sa isi menajeze cauciucurile tur de tur, in loc sa scoata maximul din masina. Nu e de mirare ca nici o echipa nu a reusit pana acum sa fie la inaltime 2 curse la rand. Depinde strict de strategia jucata.
    19 4
  • unde titlurile Schumahar?
    Rosberg de ce poate?Nu l-a batut in 2010 pe pneuri Bridgestone?Hai maestre ca la valoarea ta ar trebui si pe coji de oua sa castigi.Unde-s cele 7 titluri?
    7 24
  • Maruan
    Boboru F1 trebuie sa faca reguli ca sa poata castiga si neamtu curse.Lui sa i se dea nxDDDRS si pneuri care sa tina cat vrea muschii lui.Si-atunci cursele nu vor mai fi superficiale.
    6 17
  • no-name
    Sa inteleg ca a scazut popularitaea lui MS in .ro daca sunt putine voci care sa-l apere si alea gen discursuri politice.
    11 5
  • din parte mea si a prietenilor
    sinteti niste babe ce birfesc. Specific poporului romanesc. Sinteti de partea celui ce cistiga, iar cind are esec bla-bla!
    Are ghinionuri si e om nu e SUPERMAN sa va arate imposibilitati. In rest sa fiti sanatosi!!!
    20 2
  • Nu o fi schumacher pilotul de acum cativa ani, dar trebuie sa recunoastem ca are dreptate. Uitati-va la pneurile de ploaie folosite la Malaezia cand nici un pilot nu a putut sa piloteze si cursa s-a intrerupt. Amintiti-va de o ploaie asemanatoare la inceputul anilor 2000 tot in Malaezia cand cursa nu s-a intrerupt deloc si cantitatea de apa de pe circuit a fost asemanatoare. Atunci toti pilotii s-au descurcat destul de bine si nu au fost mai mult de 4-5 abandonuri cauza de iesiri in decor
    12 2
  • no-name
    Schumacher n-are nevoie sa fie aparat de nimeni,de fapt in fata cui ar avea el nevoie sa fie aparat?in fata celor ca tine =))=))=)).Fanii adevarati sunt intotdeauna alaturi de idolul lor(asta in ceea ce priveste popularitatea),nu conteaza cantitate,ci calitatea.
    11 3
  • *cantitatea
    2 2
  • All
    Eu imi sustin in continuare parerile exprimate anterior: http://formula1.automarket.ro/stiri/schumacher-critica-dur-pneurile-pirelli-nu-putem-pilota-la-44348.html
    http://formula1.automarket.ro/stiri/brawn-revenirea-de-forma-a-lui-schumacher-un-bonus-pentru-f1-44228.html
    5 0
  • Scumacher
    Omul a obtinut acele performante cand putea concura la limita, deaceea a avut acele performante, ca si cum ati participa la un maraton la care TU esti cel mai bun , dar ti se pune un limitator de viteza si altul care se intoarce pe calcaie mai repede ca tine dar in rest este mai lent o sa castige.; PLM puterea lui consta in CONCENTRAREA care o avea tur de tur sa fie constant si deaceea realiza timpi foarte buni in trecut. asa ca GURA celor care nu au habar de
    f1
    10 2
  • @claudiu
    Gresesti. Cu un pilotaj la limita aderentei nu se pot face 5 tururi rapide nici cu pneurile hard. Daca te uiti in calificari nu mai face nimeni doua tururi rapide consecutive, pentru ca ar distruge complet pneurile si nu ar mai putea lua startul cu ele. La fel se vede si in calificari cat conteaza asupra uzurii pneurilor un tur rapid, pentru ca toti considera plecarea de pe locul 11 cu un set nou de anvelope mai buna decat plecarea d epe 7-8 cu un set folosit in calificari. De anul trecut nu mi-au placut pneurile Pirelli, si in primul rand nu imi place modul in care se degradeaza, cu bucati cat o minge de golf care pur si simplu cad de pe anvelope, si care fac ca circuitul sa aiba numai 3-4 metrii latime la sfarsitul cursei.
    9 1
  • @noname00
    E corect ceea ce spui! Ceva de genul asta le spuneam si eu acum cateva zile: http://formula1.automarket.ro/stiri/pirelli-schumacher-a-criticat-pneurile-pentru-ca-este-frustrat-44479.html
    6 1
  • @speed
    Da-te jos de unde te-ai urcat si intra printre muritorii de rand, astia asa ca noi. Cine crezi tu ca va da click-uri sa vada ce ai postat tu cand ti-ai obosit degetelele de vedeta si ai scris cateva randuri. Sau fiind un semizeu ai multi adepti care te urmeaza si eu sunt un simplu ignorant.
    Asa cum spuneam cu cateva zile in urma:
    http://formula1.automarket.ro/stiri/schumacher-locul-doi-in-topul-celor-mai-bogati-sportivi-44572.html
    4 4
  • @Sak
    Cine cred eu ca va da click-uri sa vada ce am postat eu? Doar cei culti care nu se indura sa dea verdicte atunci cand sunt lipsiti de argumente care demonstreaza cele spuse. Atat! Eu de fapt cu astfel de oameni comunic,aceia care folosesc metode de judecata precum m.carteziana, hermeneutica, dogmatica sau m.dialecta bazata pe teza, sinteza si antiteza. nu cu cei care judeca pe "principiul pipotei" sau mai corect spus folosesc metoda intuitiva (folosita de judecatori atunci cand sunt lipsiti de norme juridice sau principii). Intelegi?
    6 3
  • @Sak
    Si inca ceva: nu mai incerca sa ma instigi sa cobor la mintea unor asa hal de oameni care datorita lor mi-e scarba ca sunt roman si am curajul sa spun ca pe cat de mult o iubesc pe mama pe atat de mult mi-e greu s-o iert ca m-a nascut in Romania asta care nu-mi multumeste ca inca ii mai scriu numele cu litera mare.
    5 3
  • @speed
    Daca ti-e scarba ca esti roman mergi in alta tara si obtine cetatenia. Exact acolo unde iti place. E simplu. Dar daca tie iti este lene si sa scri doua cuvinte ca sa exprimi o parere si dai link-uri... ma indoiesc sincer ca o sa te multumesti sa fi cetateanul oricarei natiuni. Te mutumesti cu scarba fata de cel de langa tine, in loc sa faci tu ceva. Cand esti un pierzator este usor sa dai vina pe altceva/altcineva. Dar am trecut la alt subiect si ma voi opri aici. Daca n-ai inteles nimic, atunci considera ca sunt unul din cei carora iti este scarba.
    3 5
  • @Sak
    "..iti este lene si sa scri doua cuvinte ca sa exprimi o parere si dai link-uri...", "Te mutumesti cu scarba fata de cel de langa tine, in loc sa faci tu ceva"-asa cum si-n instanta doar se mentioneaza lg, art., alin., si litera (depinde de cazuri), asa si eu am preferat doar a prezenta link-urile unde am mentionat argumentele contradictorii parerilor negative legate de Schumacher ale unor "hal de romani", argumente pe care nu avea rost sa le mai scriu pt.a 2-a oara caci "vorba multa, saracia omului".Aici inchei si eu discutia cu cei carora le e lene sa citeasca deoarece as fi lovit de principiul "cine se pune cu..... acela e si mai...". O zi buna!
    5 3
  • Pneurile astea...
    ...sunt varza!Formula 1 inseamna viteza,concentrare si constanta,lucruri care nu le poti obtine cu cauciucul asta varza de la pirelli.si schumi stie asta cel mai bine.daca voi nu-l stiti,asta e,mai cititi!
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru