Schumacher: "Pot şi vreau să câştig titlul în 2011"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 27.01.2011
"Absolut". Acesta a fost răspunsul lui Michael Schumacher când a fost întrebat dacă poate cuceri titlul mondial în sezonul 2011.

Michael Schumacher priveşte cu încredere spre sezonul 2011 al Formulei 1 şi este optimist că poate lăsa în urmă dezamăgirile de anul trecut. Impulsionat de progresele personale şi ale echipei din ultima parte a sezonului precedent, germanul este încrezător că poate obţine un nou titlu mondial în 2011.

Întrebat de reporterii publicaţiei F1 Racing dacă anticipează că va deveni campion în 2011, septuplul campion mondial a răspuns:

"Absolut. Uite, avem un proiect pe trei ani. Acum nu suntem unde am vrea să fim. Am depus multe eforturi pentru a reveni şi suntem optimişti că avem o şansă. Dar când s-a întâmplat în istoria Formulei 1 să revii direct de la acest nivel la victorii într-un singur an? Foarte rar. Aşadar, sunt sigur că putem lupta pentru victorii şi am putea fi capabili să luptăm pentru titlu. Aşa sper. Sunt aici cu o misiune şi vreau să am succes. Vreau să obţin performante şi voi depune efort 100%. Şi dacă nu va fi cazul în 2011, atunci va trebui s-o facem în ultimul an", a declarat el, referindu-se la faptul că înţelegerea sa cu Mercedes GP expira la sfârşitul sezonului 2012.

Via | Autosport

Comentarii (18)

  • Mavric
    Mercedes&Schumacher
    "Vreau si pot castiga campionatul in 2011 doar daca nu vor mai concura primii 8 piloti din Clasament General Piloti 2010" :))
    9 45
  • Asta este...
    ...mentalitatea de castigator. Nu stiu daca va castiga campionatul dar m-as bucura tare mult daca ar castiga macar o cursa. Pentru mine ar fi suficient.
    38 2
  • ctlnmihai
    Declaraţie Alonso - Vreau şi pot să câştig titlul la piloţi dacă înaintea mea este Massa şi eventual Giancarlo Fisichella în eventualitatea faptuluiîn condiţiile în care Ferrari primeşte acceptul ptr. introducerea celui de-al treilea monopost.. şi durata unei curse se reduce la 45 de minute...
    11 20
  • ?
    daca ar iesi in prima cursa pe podium multe guri o sa taca
    28 5
  • Mentalitatea de panzer
    il caracterizeaza pe Schumi. Stie ca atat de mult va munci, pana va strivi toate piedicile.
    Si asa va fi.
    Schumi uber alles!
    30 5
  • "Absolut". Acesta a fost răspunsul lui Michael Schumacher când a fost întrebat dacă poate cuceri titlul mondial în sezonul 2011.
    Intrebarea jurnalistului este, in cel mai bun caz retorica. Sau neinspirata.
    2 8
  • GO SCHUMY BABY
    Aveti grija voi critici lui Schumy anul acesta o sa o luati peste bot si atunci sa va vad ce mai puteti spune
    13 2
  • imi place moralul lui
    eu sincer ii urez multa bafta anul acesta,macar o cursa castigata,sau daca nu un podium
    14 2
  • lui Michael...
    ...ii doresc sa-si indeplineasca visul.
    chiar ii voi tine pumnii stransi anul acesta.
    personal cred in el si nu pot decat sa ma bucur ca are astfel de ganduri.
    Go Go Schumi.
    16 2
  • bai tu ai rau de Schumacher?
    @javric, dute'n m! a! t! a!
    10 6
  • Go Schumi!
    Schumi, stim ca vrei... Hai, arata-le ca poti! Sunt convins ca prima victorie ti-ar aduce o gura proaspata de oxigen asa ca trebuie sa incepi in forta! Mi-e cam greu sa astept pana in 2012...

    @MGP: crede-ma, nu are rost. Ignora-l si asta face mai mult rau decat altceva...
    7 1
  • Schumy fan 4 ever
    Schumy este un invingator. pentru el nu exista locul 2.
    6 1
  • Schumacher
    imi place mult optimismul acestui "TITAN"...ceilalti piloti ramine doar sa-i ia exemplul, chiar daca nu va mai cistiga orcum este un model pu ei. Eu doresc ca sa cistige in continuare, nu-i numaidecit sa mai ia un titlu, dar vreau sa-l vad deseori luptind ca un adevarat adversar si sa-l vad pe podium cu victorii...asta ne ramine de vazut ce-i va oferi echipa.
    @MGP: acestia orcum nu le vei inchide gura, ei asa-s de la natura!
    6 1
  • acestora*
    .
    4 0
  • asa sa fie
    sper sa fie anul in care va reusi sa prinda cateva victorii si sa ne reaminteasca de cel ce a fost cel mai longeviv campion al F1. abia astept inceputul de campionat.
    6 1
  • Schumy fan 4 ever
    Ca sa vedeti mentalitatea acestui mare pilot am cautat un articol mai vechi (de acum 4ani) in care vorbea despre retragere si altele. Finalul este de-a dreptul simplu, insa plin de modestie. si eu pentru asta il iubesc!
    Sursa: autoplay

    Capat de drum pentru Michael Schumacher
    Chiar au trecut 15 ani de cind Michael Schumacher si a inceput cariera sa in Formula 1 ca pilot de schimb pentru Bertrand Gachot in Grand Prix ul Belgian? A facut Schumi, asa cum il numesc fanii, mai mult pentru a si intari pozitia in cartile despre istoria F1 mai mult decit orice alt pilot din istorie? Iubit sau urit, nu conteaza. Faptele si recordurile lui deosebite vorbesc singure
    -- Michael, aveai idoli cind bateai pistele de karturi?
    -- De fapt, in vremurile acelea cind faceam karting, chiar aveam. Era un tip Stefano Modena, un mare pilot de karting, care insa n a reusit sa ajunga in F1. Mai mare fan eram al lui Tony Schumacher, portarul, nu numai pentru ca era un mare portar - eu eram interesat si de fotbal - dar si pentru ca avea acelasi nume ca mine! Am devenit faimos la scoala zicind ca este unchiul meu.
    -- Ce masini de strada conduci acum?
    -- Surprinzator, Ferrari uri.
    -- Care e masina ta zilnica?
    -- Sint foarte indragostit de noul model 430; e o masina frumoasa. Noul 599 iese pe piata, am facut teste serioase cu modelul acela, nu am inca una si sint un pic in urma clientilor din punctul asta de vedere. Pentru familie folosim cel mai des un Fiat Multipla.
    -- Ai vreo masina veche?
    -- Da. De fapt, presedintele nostru mi a dat un Fiat 500, pentru ca prima mea masina cind aveam 8 ani era un Fiat 500. Era una rosie. Si intr o zi el a auzit povestea si a aparut cu ea.
    -- Ce faci in timpul liber, care sint hobby urile tale?
    -- Fotbalul e o mare pasiune de a mea. Sa ma uit, sa joc. Motociclete. Aventuri, iubesc toate felurile de aventura.
    -- Ce motociclete ai?
    -- In principal Harley.
    -- Ai spus mereu ca Spa este circuitul tau favorit si ca ai avut citeva curse grozave acolo de a lungul anilor. Care iese in fata? -- Prima mea cursa. Scuze, prima mea victorie, pentru ca prima mea cursa a fost de 500 metri.
    -- Ai o relatie cu Alonso, sau este virsta si diferenta dintre generatii prea mare?
    -- Sintem foarte diferiti. Il respect, dar sintem foarte diferiti. Singurul lucru pe care il avem in comun este ca ne place la amindoi fotbalul. De obicei jucam joia si ne distram. Ocazional, Fisichella mai vine si joaca cu noi. Deci cam asta e singurul lucru in comun pe care l avem, altfel n am iesi impreuna.
    -- Ce fel de sofer de strada esti?
    -- Mai intii, daca vad ca cineva intimpina dificultati, mai degraba sint prudent in privinta lui, n are rost sa ma dau mare ca eu sint mai bun. E complet aiurea, n am atitudinea asta deloc. Dar imi place sa merg prin trafic cit mai repede posibil.
    -- Crezi ca este prea multa tehnologie in F1?
    -- Nu, deloc chiar. As vrea sa vad mai multa tehnologie, intr un fel, cum ar fi suspensiile active. Cred ca ar face masinile mai rapide si mai usor de inteles. Cei mai multi ingineri stiu ce inseamna si cum s o obtina.
    -- Crezi ca pilotii au fost influentati de toata tehnologia din masinile F1?
    -- E adevarat intr un sens, avem mai multe ajutoare electronice, dar in final, desi procentajul poate scadea, pilotul este cel care face diferenta. Cauti zone in care sa fii mai bun decit ceilalti. E ca in orice sport, unii sint mai buni decit altii.
    -- Acum, ca ai parasit F1, care vrei sa fie mostenirea Michael Schumacher?
    -- Las asta la latitudinea oamenilor si ceea ce vor sa creada despre mine.
    8 1
  • @michael_schumacher
    Foarte deschis si foarte modest insa pe Schumacher cam asta l-a caracterizat aproape tot timpul, si nu numai in timpul curselor sau la interviuri ci si in viata de zi cu zi.

    Trebuie insa sa fim constienti ca geniile nasc critici si invidie, asta de cand lumea si pamantul. Schumacher n-are cum sa fie iubit de toti, la fel Alonso, Hamilton, Vettel, etc.

    Ceea ce detest eu la unii critici sunt aprecierile personale care nu se bazeaza pe un rationament logic. Vezi aici de exemplu cazul in care un "luminat" apreciaza ca Rosberg are experienta mai mare decat Schumacher in a pune la punct un monopost...
    6 1
  • Schumy fan 4 ever
    vw-tr daca asta este parerea omului, noi trebuie sa i-o respectam, chiar daca nu suntem de acord cu ea, insa normal ar fi si viceversa.
    Culmea ironiei si ipocriziei este ca unii se cred fani schumacher si cu toate astea nu-i dau nici o sansa la replica. ce pot sa spun despre acei asa zisi fani? nimic, decat ca le dedic urmatoarele randuri:(nu eu le-am compuns, insa mi s-au parut potrivite situatiei de fata)

    Cum sa devii fan “adevarat” in 20 de pasi simpli

    1. Din secunda in care faci ochi pe acest pamant cumpara tot ce gasesti cu trupa Morandi
    2. Arunca toate cartile de gramatica, literatura, cultura asa in general si invata pe de rost creditele de pe toate albumele de main stream romanesc.
    3. Scuipa intre ochi profesorul/profesoara de romana si scrie folosind numai abrevieri.
    4. Pentru ca esti prea prost si ai aruncat cartile inainte sa citesti acest indrumar, intra pe www.dexonline.ro si verifica ce naiba am vrut sa zic prin “abrevieri”.
    5. Inscrie-te pe toate forumurile posibile si scrie despre fiecare artist in parte ca e “cel mai bun”. In acest fel ai sansa sa ajungi sa mananci o coaja de paine aruncata de la masa unuia dintre ei.
    6. Pentru ca tocmai ai primit coaja si te consideri prea umil ca sa o mananci, fugi si inrameaz-o.
    7. Fa-ti id de messenger si incepe sa trimiti mass-uri din 5 in 5 minute in care ceri id-urile persoanelor publice.
    8. Tocmai ai primit un astfel de id. Da buzz-uri repetate si intreba : “K faki?” dupa fiecare dintre ele.
    9. Nu uita sa adaugi 30 de si 50 de .
    10. Fa-ti cont de Hi5 si incepe sa cauti paginile vedetelor. Nu lua in considerare ca, cantaretii isi fac pagina in categoria Music. Tu baga botul la orice id cu multi sclipici free si multe poze de pe net.
    11. Pentru ca esti acum in categoria de prieteni a unei vedete, incepe sa-i trimiti multe mesaje in care sa-i ceri id-ul de messenger, sa ii trimiti poze cu tine, sa ii spui ca e “mumushik” si sa o intrebi daca te poate ajuta sa devii vedeta. Nu conteaza in ce domeniu. Prostitutie sa fie! In p.s. nu uita sa-i ceri sa-ti lase si tie comentarii la poze.
    12. Pentru ca ai terminat toti sclipicii de pe computerul tau si Yahoo Messenger a dat eroare de cate buzz-uri ai dat, incepe sa stresezi chestia aia inteligenta denumita “Google”.
    13. Da multe search-uri cu vedeta ta preferata sub forma unor intrebari pentru ca Google este un om care sta intr-o cutie MARE MARE de tot in America si iti raspunde tie. Nu-i crede pe aia care iti zic ca e un computer! Sunt invidiosi pe sclipicii tai!
    14. Daca gasesti un site unde scrie ceva despre idolul tau scrie repede un comentariu de parca ai vorbi direct cu Randi. Sigur si el sta pe net si iti citeste mesajele. Dupa aia vaneaza toate articolele cu Traistariu si spune tuturor ca este omul cu cele mai bune c***e din Romania. Lauda-te si ca le-ai vazut!
    15. Intr-un final gasesti forumul si site-ul oficial al vedetei preferate. Inscrie-te repede si pune-ti la semnatura un banner de 1024×765. Nu asculta de moderatori cand iti zic ca e prea mare. Sunt invidiosi pe sclipicii tai.
    16. Ai primit raspuns de la adoratul tau! Esti asa fericit ca iti e prieten. El te-a insultat elegant si ti-a zis sa stai mai departe si sa get a life, dar tu stii ca el iti e prieten si e singurul care te intelege.
    17. Parintii sunt de “kkt”. El e singurul tau prieten. Doar ti-a raspuns la un mail, nu??? Dedica-i o oda. Scrie-o pe site-ul tau facut pe un cont free. Baga si ultimul sclipici pe care l-ai gasit plus o poza emo.
    18. Intoarce-te la pagina de Hi5 a uneia care nu ti-a raspuns si revolta-te ca nu vrea sa-ti dea id-ul de messenger! Tu cui mai dai buzz-uri? I-ai da lui Randi, dar pana si ala ti-a dat ignore.
    19. Trupa Morandi se desparte. Taie-ti venele. Ameninta cu moartea pe toti care se bucura si care iti zic ca esti prost ca trebuia sa ti le tai in lung nu in lat.
    20. Mai ai o ultima speranta… Adela Popescu mai e pe messenger! Da-i buzz. Iti da ignore. Scrie-i ca e o c***a proasta pe toate site-urile pe care le gasesti. Nenea Google te ajuta cu asta.

    Acest articol este un pamflet. Tratati-l ca atare. Este o privire ironica asupra lunilor de blogging si a comentariilor care au fost publicate aici.
    Sursa: Monden Info
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru