Schumacher şi Vettel, nerăbdători să concureze în Germania

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 22.07.2010
Michael Schumacher şi Sebastian Vettel abordează în mod diferit Marele Premiu al Germaniei din faţa propriilor suporteri.

Nu mai puţin de sase dintre cei 24 de piloţi din Formula 1 vor concura în acest weekend în faţa propriilor suporteri, cu ocazia Marelui Premiu al Germaniei de la Hockenheim.

Dintre aceştia, cei care vor atrage cele mai multe simpatii din partea fanilor vor fi Michael Schumacher şi Sebastian Vettel.

Primul dintre ei este departe de performanţele din trecut şi nu este implicat în lupta pentru victorii în acest sezon, însă septuplul campion mondial aşteaptă cu nerăbdare să concureze la Hockenheim, un circuit despre care afirmă că este unul dintre cele mai bune din calendar.

"Indiferent de cât timp eşti în Formula 1, întotdeauna este ceva special să concurezi în faţa propriilor suporteri. Sunt foarte puţine zone pe circuitele din întreaga lume care să se poată compara cu Motodromul (n.r - Hockenheim) şi, ca pilot, simţi acea atmosferă energică atunci când intri pe pista", a declarat germanul.

Considerat drept un urmaş al lui Schumacher, Vettel lupta în acest sezon pentru titlul de campion, însă a fost implicat recent în numeroase controverse cu coechipierul său de la Red Bull, Mark Webber.

Cu toate acestea, germanul afirmă că nu se simte sub presiune de a obţine un rezultat bun în Germania, care dacă cursa de anul trecut de la Nurburgring a fost câştigată de Webber, unul dintre principalii săi rivali.

"Nu aş putea spune că sunt sub presiune pentru că pilotez acasă. Probabil că există un plus de motivaţie şi poate că găseşti o zecimi suplimentară când eşti pe pista. În 1993 sau 1994 am fost cu tatăl meu să văd o sesiune de antrenamente. Am fost de multe ori cu familia mea şi întotdeauna a fost o experienţă bună", a explicat el.

Ceilalţi patru piloţi germani implicaţi în acest Grand Prix sunt Nico Rosberg (Mercedes GP), Nico Hulkenberg (Williams), Timo Glock (Virgin) şi Adrian Sutil (Force India).

Via | Reuters

Comentarii (4)

  • piloti germani
    L-ati uitat pe Timo Glock (Virgin)
    3 0
  • @ daniel
    De fapt sunt 6. L-ai uitat pe Timo Glock.
    3 0
  • Pilotii germani
    reprezinta 25% din cei prezenti pe grila. Un numar foarte mare cand te gandesti ca cel care a dat startul acestui noui sport national al Germaniei e fost nimeni altul decat M Schumacher! Ceilalti sunt foarte tineri pentru ca au aproape jumatate varsta lui :)
    2 0
  • scuderia
    ,,,,,
    oricine ar castiga marele premiu al germaniei, numai sa fie neamt. cea mai mare sansa o are vettel...sa speram ca va fii o cursa frumoasa
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru