VIDEO: Grosjean a câştigat Race of Champions! Vettel şi Schumacher, învingători la echipe

de Daniel Popescu
Luni, 17.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Romain Grosjean a câştigat duminică Race of Champions, la o zi după ce Sebastian Vettel şi Michael Schumacher au triumfat în Cupa Naţiunilor în aceeaşi competiţie.

Esential 6 este numarul victoriilor consecutive obtinute de Vettel si Schumacher in Cupa Natiunilor din Race of Champions
Romain Grosjean a produs marea surpriză la ediţia din acest an a popularei competiţii Race of Champions, care reuneşte la start cei mai buni piloţi din diverse ramuri ale sporturilor cu motor.

Pilotul echipei Lotus a câştigat Race of Champions după ce l-a învins în finală pe Tom Kristensen, însă punctele de referinţă au fost victoriile repurptate împotriva lui Sebastian Vettel şi Michael Schumacher în drumul spre trofeu.

"Este un sentiment foarte plăcut. Sâmbătă am ajuns în finală, iar duminică am câştigat. De fapt, a trecut mult timp de când n-am mai urcat pe podium şi este destul de bine să revin în frunte. Anul trecut Sebastien Ogier a fost campion, iar acum eu. (Anul viitor) trebuie să luptăm pentru Cupa Naţiunilor", a declarat el.

Pentru a-şi îndeplini acest din urmă obiectiv, Grosjean şi Ogier vor trebui însă să întrerupă dominaţia autoritară a cuplului Vettel - Schumacher, care a continuat şi în acest an.

Urmareste Automarket
Cei doi au cucerit Cupa Naţiunilor pentru Germania după ce au câştigat fiecare probă în care au fost implicaţi.
În finală, Schumacher l-a învins pe Grosjean, în timp ce Vettel a trecut de Ogier.

A fost cea de-a şasea victorie consecutivă a cuplului german în Cursa Naţiunilor, însă Schumacher a anunţat că obiectivul este să obţină şapte victorii alături de Vettel. "Cu siguranţă vom fi aici. De fapt, numărul şapte este numărul meu norocos, aşa că vom forţa", a declarat septuplul campion mondial.

Ediţia din acest an a competiei Race of Champions a avut loc la Bangkok, capitala Thailandei.

VIDEO: RACE OF CHAMPIONS - CAMPIONUL CAMPIONILOR:

VIDEO: RACE OF CHAMPIONS: CUPA NATIUNILOR

Comentarii (6)

  • Bravo Romain !
    Ai dovedit inca o data (daca mai era cazul) ca nu ai ajuns degeaba in F1.
    In cateva zile Lotus va da un comunicat ca esti al doilea lor pilot .
    16 2
  • cineva
    din pacate nu reuneste chiar cei mai buni piloti. Bine, sunt si din acestia, precum Vettel, Schumacher, Kristensen. Dar sunt prea multi locali sau zonali ... asa pentru public, cu toate ca stadionul a fost aproape gol ...
    Daca e ROC atunci numai campioni sa fie, mai de demult sau actuali. Au fost nume de care nu a auzit nimeni ...
    Campionii cam lipsesc, probabil si din cauza ca nu le cade bine sa piarda in ROC in fata unui Schumi batran, sau in fata vreunui noname, cu toate ca declara toti ca e de distractie participarea ...
    ps: multe fete foarte frumoase in tribune :)
    6 2
  • Vettel
    in cursa cu Vettel, acesta a avut probleme la suspensie.
    4 6
  • TatalugrosJan
    Grosjean l-a batut pe Vitzel, mai sa fie...
    10 8
  • TatalugrosJan
    da, ca dovada ca nu ai de unde sti dinainte ... Nu se stie nici ce s-ar fi intamplat daca Vettel avea masina ok in cursa cu Grosjean. Totusi nu trebuie minimalizat meritul lui Grosjean pentru ca a batut recordul lui Vettel pe Buggy si pe al lui Schumi pe KTM. Cu Vettel a concurat pe KTM. In general Schumi, Vettel. Grosjean faceau legea la buggy si ktm, Kristensen, Priaulx si Ogier la stock. Surpriza a fost sa-l vad pe Schumi pe o masina gen Nascar (Eurocar) ca a fost cel mai bun.
    3 0
  • Sa nu ziceti ca nu v-am spus de dimineata :)
    Lotus retain Grosjean for 2013
    http://www.formula1.com/news/headlines/2012/12/14163.html
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru