Ford stabilește un record la Pikes Peak cu 1.400 de cai putere electrici

de Alexandru Monenciu
Sambata, 11.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul american de automobile a stabilit un record la celebra urcare de la Pikes Peak, cu SuperVan 4.2. Cu alte cuvinte, o utilitară electrică, transformată complet, care dezvoltă 1.400 de cai putere.

Urcarea de la Pikes Peak este unul dintre cele mai importante evenimente auto de peste an. Pentru ediția din 2023, Ford și-a stabilit un obiectiv îndrăzneț, la prima vedere: să doboare recordul clasei Open, stabilit în 2019.

"Arma" producătorului din Dearborn s-a numit SuperVan 4.2, adică o utilitară electrică, transformată complet. Este bazată pe SuperVan 4.0, dar vine cu 400 de kilograme în minus, o gardă la sol modificată, frâne și suspensii revizuite.

Dacă SuperVan 4.0 are 4 motoare electrice, care dezvoltă 1.972 CP, SuperVan 4.2 dispune de 1.400 CP, rezultați din 3 motoare electrice.

După o serie de obstacole, Ford a ajuns cu SuperVan 4.2 la Pikes Peak și a făcut exact ce și-a propus. În urmă cu doi ani a fost stabilit recordul la clasa Open, un rezultat de 9 minute și 24.433 secunde.

SuperVan 4.2, cu Romain Dumas la volan, a trecut prin cele 156 de viraje în 8 minute și 47.682 secunde. În clipul de mai jos poți vedea exact cum s-a desfășurat cursa.

Ford și-a făcut speranțe că acest rezultat ar putea fi chiar cel mai bun din întreaga competiție.

Dar, un Wolf TSC-FS, din clasa Unlimited, a parcurs urcarea în 8 minute și 40.080 secunde.

via Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru