Schumacher şi Webber, penalizaţi pentru incidentele din Singapore

de Daniel Popescu
Luni, 24.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Michael Schumacher a fost penalizat cu 10 poziţii pe grila de start din Japonia pentru incidentul cu Jean-Eric Vergne, în timp ce Mark Webber a pierdut punctul câştigat din cauza modului în care l-a depăşit pe Kamui Kobayashi.

Esential 10 pozitii va fi penalizat Schumacher pe grila de start de la Suzuka
1 punct a pierdut Webber dupa penalizarea suferita la finalul cursei din Singapore
Comisarii de cursă au luat două măsuri drastice la finalul Marelui Premiu al statului Singapore pentru incidentele în care au fost implicaţi Michael Schumacher şi Mark Webber.

Prima decizie a fost împotriva septuplului campion mondial, care va fi penalizat cu 10 poziţii pe grila de start a Marelui Premiu al Japoniei după ce l-a lovit violent din spate pe Jean-Eric Vergne, incident în urma căruia ambii piloţi au fost nevoiţi să abandoneze.

Potrivit reluărilor TV, Schumacher a frânat prea târziu la intrarea în viraj şi nu l-a mai putut evita pe rivalul său de la Toro Rosso, însă germanul susţine că a avut o defecţiune tehnică la monopostul Mercedes.

"După Safety car am frânat un pic mai devreme decât aş face normal pentru acel viraj.

Monopostul nu a frânat şi trebuie să investighez de ce. Pur şi simplu am apăsat cu putere pe frâne, am blocat totul şi am încercat să frânez cât mai mult posibil, dar accidentul nu mai putea fi evitat", a declarat el înainte de verdictul comisarilor.

La rândul său, Webber a primit o penalizare de 20 de secunde după ce l-a depăşit pe Kamui Kobayashi prin afara pistei, lucru interzis de regulament. În urma acestei decizii, australianul a coborât de pe locul 10 pe locul 11 şi a pierdut astfel punctul câştigat în cursă, care i-a revenit mexicanului Sergio Perez de la Sauber.

Înainte de verdict, pilotul Red Bull afirmase că nu a greşit cu nimic în duelul cu Kobayashi. "Aveam un duel destul de puternic şi corect, dar am folosit tot ce am putut acolo şi cred că a fost un duel curat", a precizat el.

Comisarii au analizat şi incidentul dintre Sebastian Vettel şi Jenson Button de pe parcursul perioadei în care Safety car-ul era prezent pe circuit. Pilotul Red Bull a frânat violent la un moment dat, iar Button a fost la un pas să-l lovească din spate, însă comisarii au considerat că Vettel nu a încălcat în niciun fel regulamentul sportiv.

Via FIA

Comentarii (8)

  • Marele ZEU, campion in 2012 la iesiri in decor nu mai stie cu franele. Retrage-te, mai da-le o sansa si altora!
    7 37
  • marian
    prost sa fie sa se retraga.sper sa-i ia pe toti la rand >:)
    19 8
  • marian
    gabyz :-bd :))
    1 2
  • Si pe mine ma dezamegeste Schumi, omul pentru care fac doar eu stiu ce sacrificii , sa ma uit la cursele de F1, nu detaliez motivele ca nu are importanta, insa vad tot felul de comentarii cel putin idioate, la adresa lui si al tuturor acelora care nu sunt favoritii vostrii. Daca vreti sa eliminati adversarii, propuneti FIA sa concureze doar un singur pilot la curse si cu un pic de noroc poate prinde si el un podium.In alta ordine de idei, daca un pilot spune ca a apasat pe frana si facut tot ceea ce era in putinta sa opreasca masina si aceasta nu raspundea la comenzi , exista persoane muuult mai inteligente decat cei apropiati voua si ei adica nu apropiatii vostrii, care pot verifica cu usurinta veridicitatea celor spuse de pilot.
    27 7
  • de ce nu la suspendat ? eu zic ca trebua suspendat o cursa
    2 9
  • din nou masina mercedes il trage in jos pe schumi....... iar cei care-l critica pe schumacher habar au despre f1. nici eu nu sunt un mare cunoscator in materie de f1......
    8 3
  • De la anul Shumi va fi la Sauber.
    2 4
  • @ovina
    auzi, la stana ba nu la saber.
    2 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru