Schumacher sugerează că poate termina pe podium în Malaysia

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 24.03.2012
Michael Schumacher este încrezător că va fi capabil să continue formă bună arătată în calificări de la Sepang şi în cursa de duminică în care va pleca de pe locul trei.

Michael Schumacher a obţinut sâmbătă la Sepang cel mai bun rezultat în calificări de la revenirea în Formula 1, urmând să plece de pe poziţia a treia a grilei de start în urma celor doi piloţi McLaren.

Septuplul campion mondial este încrezător că Mercedes a remediat problemele pe care monopostul le-a avut în Australia în regim de cursă şi anticipează o continuare a rezultatelor bune, sugerând astfel că o clasare pe podium pentru prima oară după şase ani nu poate fi exclusă din calcule.

"Cred că toţi avem câteva griji din cauza acestor temperaturi (n.r - ridicate) care sunt o noutate pentru noi. Ne-am pregătit bine şi am făcut o treabă decentă. Am învăţat o lecţie în Australia, am reacţionat, iar băieţii au făcut o treabă grozavă, aşa că aştept cu nerăbdare ziua de duminică. Mă simt bine şi am ales setări care ar trebui să funcţioneze mai bine în cursă. Aceasta este situaţia şi sper să culegem roadele duminică", a declarat el la conferinţa de presă de după calificări.

În plus, Schumacher a evidenţiat progresele înregistrate de Mercedes în acest sezon, mai ales că cel puţin unul dintre piloţii echipei i-a învins pe cei de la Red Bull racing în calificări atât la Melbourne, cât şi la Sepang.

"Este o mare realizare când vedem cine este în spatele nostru, dar încă mai avem un pic de recuperat.

Suntem destul de aproape, nu la distanţă mare ca anul trecut, aşa că depinde de noi să avem un program bun de dezoltare, să lucrăm metodic şi să rămânem concentraţi, iar apoi vom vedea ce ne aduce sezonul", a adăugat el.

Schumacher va avea ocazia duminică să obţină podiumul cu numărul 155 sau victoria cu numărul 92 din întreaga sa carieră. Sepuplul campion mondial este pilotul care anul trecut reuşea să câştige cele mai multe poziţii în primul tur al curselor, însă acest lucru se întâmplă când germanul pleca din zona poziţiilor 8-10 de pe grila de start.

Via | FIA

Comentarii (8)

  • florin
    bravo
    Eu sun cu mclaren dar il vreau si pe shumi pe podium. Bafta!!!
    20 1
  • Schumi uber alles!
    Iti tinem pumnii!!
    23 1
  • florin
    corectare
    Sunt......
    6 1
  • Daca ploua?
    Daca nu ploua, cursa va fi interesanta, probabil la inceput batalia dintre Hamilton si Button, Schumacher cu Webber, Vettel cu Raikonen (o sa-i fie greu lui Vettel), urmand-ul Rosberg, care, va pune presiune pe Vettel daca nu o sa treaca repede de Kimi. Dupa schimbul de pneuri, probabil tot in acelasi stil se va merge, cu McLaren pe primele 2 pozitii, urmati de RedBull, poate intercalati Schumi pe un 4-5. Avand in vedere ca o sa fie, probabil 3 schimburi in cursa de maine o sa fie cat de cat animat.
    DAR!
    Daca ploua?
    10 3
  • @MerlinRa
    Raikonnen a fost penalizat cu 5 pozitii pt. ca a schimbat cutia de viteze...deci nu va fi langa vettel cel putin la start
    12 0
  • @Davidenko
    Corect, imi cer scuze pentru greseala :)
    5 0
  • Andrei
    M-as bucura
    Dar sa vedem cum merg pneurile, si ce se intampla in primele doua viraje. Hamiton e cam necalculat si putina presiune va fi si pe Vettel la start. Un concurs si un site excelent am gasit www.f1manager.ro
    5 1
  • madalina
    BAFTA SCHUMI
    BAFTA SCHUMI...sper sa termini pe podium maine
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru