Schumacher, surprins de victoriile obţinute de Mercedes în 2013

de Daniel Popescu
Joi, 01.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Michael Schumacher a admis că nu se aştepta ca Mercedes să obţină victorii în acest sezon, însă susţine că nu regretă decizia de a se retrage din activitate.

Esential 3 este cea mai buna clasare a lui Schumacher in a doua "cariera" in Formula 1 (locul 3 la Valencia in 2012)
Mercedes a obţinut în prima jumătate a acestui sezon trei victorii şi şapte pole position-uri, performanţe semnificativ mai bune decât cele de anul trecut, când Nico Rosberg şi-a trecut în cont un singur succes.

Rezultatele l-au luat prin surprindere pe Michael Schumacher, care a părăsit Mercedes şi Formula 1 la finalul sezonului precedent după ce a urcat o singură dată pe podium în cei trei ani de la revenirea în competiţie.

"Având în vedere unde am terminat în sezonul precedent, este o surpriză unde sunt acum. Mă bucur pentru ei, dar nu mă aşteptam la asta", a declarat germanul pentru postul de televiziune Eurosport.

Pentru mine nu ar fi fost suficient să lupt pentru câteva victorii. Obiectivul este să lupt pentru titlul mondial.

Michael Schumacher
Pilot Mercedes
Cu toate acestea, septuplul campion mondial susţine că nu regreta decizia de a se retrage din Formula 1, întrucât nu crede că şi-ar fi putut îndeplini obiectivul de a lupta pentru titlul mondial.

"Nu putem să uităm că în acest sport nu este vorba doar despre 20 de curse.

În cei trei ani am consumat atât de multă energie încât nu aş fi fost capabil să continui la un nivel adecvat pentru mine. În plus, pentru mine nu ar fi fost suficient să lupt pentru câteva victorii. Obiectivul este să lupt pentru titlul mondial, acesta era obiectivul meu", a adăugat el.

Via Motorsport

Comentarii (9)

  • dumi_p
    fair and square: era clar ca omul nu mai putea sa fie la varf. Un adevarat talent / campion care si la 45 de ani ar fi putut sa fie in pluton, dar nu la varf. Felicitiari pt puterea de a recunoaste acest lucru
    25 14
  • dimineata
    a fost si la varf, a avut un pole la monte carlo. Cu alta masina ar fi fost de mai multe ori la varf. Nici in 2005 nu a avut deloc masina si tot in pluton a trebuit sa stea. Cum au stat si alonso si villeneuve, cum sta button acum samd. Numai ca nu prea ii vad pe istilalti campioni sa poata sta in pluton si la 40 jda ani.
    18 16
  • Eh, bine ca l-au schimbat ca batea gardurile si facea intreceri la acrosaje cu Griosjean. Cu actuala garnitura de adversari nu putea sa aiba nicio pretentie. Vettel, Alonso, Kimi, Hamilton sunt peste concurenta lui din anii 2000.Alonso l-a si si descaltat de titluri.
    20 23
  • Chestia e ca in 2005 avea 36 de ani, daca nu gresesc. Mai putea sa-si faca sperante. Dar cand ai 44 de ani, ce sperante sa mai tragi?

    Marii campioni sunt si cei care stiu cand sa se retraga. Din pacate Schumacher n-a stiut lucrul acesta :( Probabil o retragere a sa in 2008 ar fi fost mult mai benefica pentru cariera sa. Plus ca mai lua cel putin un titlu.
    13 17
  • ayrton4ever
    Mi a distrus adolescenta acest "Lance Armstrong" al formulei 1... sa nu mai aud de el...
    16 17
  • El tracoristo schumacher, marele lui noroc ca cel mai talentat pilot din istoria f1, regretatul Ayrton Senna murea dramatic in 1994. Punct.
    16 11
  • clopot
    X_ZONe-tu te uiti la criket..muta canalul
    6 4
  • Bogdan
    Sincer ... nu cred ca vom afla vreoadata motivul pentru care nu a mai continuat inca un an ...
    Eu nu prea cred in declaratia asta a lui cum ca este surprins de forma actuala a celor de la Mercedes.

    Pentru retarzii care se dau cu parerea p-aici: ati facut vreodata sport de performanta? Daca da, va sugerez sa il reluati. Dupa care mai stam de vorba.
    9 3
  • @bogdan
    Ciorba asta reincalzita cu reluatul nu tine. Daca e asa de mare campion! Cine l-a pus sa revina? Nu s-a retras el, a fost RETRAS. Omuletii de la Mercedes s-au saturat de el.
    5 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru