Schumacher: "Testele nu au clarificat favoritii la titlu"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 15.02.2010
Michael Schumacher evita sa faca pronosticuri pentru sezonul 2010 dupa testele desfasurate pe ploaie la Jerez.

Daca prima sesiune de teste de la Valencia a evidentiat superioritatea monopostului Ferrari in termeni de viteza si fiabilitate, lucrurile nu au mai fost atat de clare saptamana trecuta la Jerez.

Ploaia a afectat doua dintre cele patru zile de evaluare, iar mai multe echipe s-au concentrat pe realizarea unui numar cat mai mare de tururi cu rezervorul de combustibil aproape plin, in detrimentul obtinerii unor timpi reprezentativi.

In acest context, Michael Schumacher sustine ca este dificil de anticipat cum vor evolua lucrurile in sezonul 2010 din punct de vedere al performantei monoposturilor. "Este foarte dificil sa intelegi ordinea echipelor pentru ca toata lumea se joaca cu diferite cantitati de combustibil. Asa ca sunt foarte multe speculatii, dar este foarte interesant", a declarat septuplul campion mondial, care va reveni in Formula 1 in acest an duipa o absenta de trei sezoane.

Pilotul echipei Mercedes GP sustine insa ca este multumit de modul in care a decurs ultima zi de teste de la Jerez, pe care a incheiat-o pe locul 5 la peste o secunda in spatele liderului Lewis Hamilton.

"Am avut o zi buna pentru a incheia programul de teste.

Vremea ne-a afectat putin in prima parte a zilei, dar am fost capabili sa folosim timpul foarte eficient de indata ce am putut utiliza pneurile de uscat. Am parcurs intregul program si ne-am sporit capacitatea de a intelege monopostul, asa ca a fost bine", a mai precizat germanul.

Urmatoarea sesiune de teste din aceasta iarna se va desfasura tot pe circuitul de la Jerez in perioada 17-20 februarie.

Via | ITV

Comentarii (1)

  • TESTE
    cam greu in acest prim an
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru