Schumacher, "trădat" de un simulator neperformant în 2010

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 03.01.2011
Ross Brawn susţine că Michael Schumacher nu s-a adaptat la revenirea în Formula 1 pentru că nu a beneficiat de un simulator performant.

Michael Schumacher a avut parte de un sezon modest la revenirea în activitatea competiţională după o absenţă de trei ani, principala problemă fiind reprezentată de pneurile Bridgestone, mult diferite faţă de cele cu care era obişnuit în 2006.

Ross Brawn, şeful echipei Mercedes GP, crede însă că germanul s-ar fi acomodat mai repede la noile cerinţe dacă ar fi avut la dispoziţie un simulator performant.

"Ar fi fost capabil să lucreze mult mai mult la comportamentul pneurilor. Cu siguranţă nu l-a ajutat faptul că nu am avut un simulator de top. Ar trebui să facem un mare pas înainte pe parcursul iernii, dar această tehnologie nu poate fi cumpărată de pe piaţă", a declarat britanicul.

Schumacher, care împlineşte luni 42 de ani, are şansa de a recupera diferenţa în sezonul care va începe în lună martie, întrucât toţi piloţii vor fi nevoiţi să se adapteze la noile pneuri Pirelli. "Acestea sunt pneuri diferite. Când a existat schimbarea de la Michelin la Bridgestone cu câţiva ani în urmă, mulţi piloţi au avut probleme, inclusiv piloţi de top precum Fernando Alonso.

Schimbarea la Pirelli va fi similară şi este dificil de prezis dacă aceasta se va potrivi pentru Nico Rosberg sau Schumacher", a adăugat Brawn.

Mercedes GP a demarat lucrările pentru un nou simulator, însă acesta va fi finalizat cel mai devreme la începutul anului 2012.

Via | ESPNF1

Comentarii (9)

  • 03.01.1969
    La Multi Ani Michael!
    20 4
  • Schumy fan 4 ever
    La multi ani!
    20 3
  • 03.01.2011
    La multi ani !!! Te asteptam in primii 5 anul acesta !
    18 2
  • Respectele mele dl. Schumacher!
    La multi ani!
    10 2
  • poti
    De 42 de ori ,, La multi ani!,, Schumi...
    15 1
  • Respect!
    LA MULTI ANI! MICHAEL SCHUMACHER

    Anul acesta, pentru mine, este de ajuns si un podium sau, de ce nu si o singura victorie. Nu mai are ce sa demonstreze, totul este scris negru pe alb in analele formulei 1. A fost, este si va fi acelasi Michael Schumacher.

    RESPECT!
    15 1
  • iulian
    LA MULTI ANI !!!!!!!!!! CELUI MAI BUN OM SI PILOT DIN TOATE TIMPURILE !!!!!
    13 2
  • La multi ani Schumi! Anul asta sa areti ca esti si ai fost cel mai bun pilot din toate timpurile
    7 1
  • LA MULTI ANI
    Michael Schumacher!!!

    Un an 2011 perfect!
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru