Schumacher, trădat din nou de monopostul Mercedes

de Daniel Popescu
Luni, 03.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Michael Schumacher nu a putut forţa în finalul cursei de la Spa-Francorchamps din cauza unei defecţiuni la cutia de viteze.

Esential 35 de puncte a acumulat Schumacher in sezonul 2012
Michael Schumacher a ocupat locul şapte în cursa cu numărul 300 din carieră, după ce iniţial reuşise să ajungă în primii trei după accidentul de la start soldat cu patru abandonuri.

În cele din urmă, pilotul echipei Mercedes AMG a fost depăşit succesiv de piloţi precum Kimi Raikkonen şi a avut parte de un incident fără urmări cu Sebastian Vettel, iar strategia iniţială cu o singură oprire la boxe nu a fost viabilă. Germanul a intrat la boxe cu noua tururi înainte de final, însă ulterior nu a putut forţa din cauza faptului că a rămas fără treapta a şaptea a cutiei de viteze.

"Ne-am încercat norocul (n.r - cu o singură oprire) şi părea rezonabil la start. Ne-am luptat cu Daniel Ricciardo şi alţii în primele tururi (n.r - de după prima oprire la boxe) şi a trebuit să forţez pneurile, iar din acest motiv a trebuit să intru din nou la boxe.

Aş fi putut termina cu acel set de pneuri, dar sunt destul de sigur că aş fi terminat pe aceeaşi poziţie."

"Cred că a fost o decizie bună să schimbăm pneurile şi să luptăm pe final pentru alte poziţii. Dar apoi a trebuit să nu mă mai gândesc la asta pentru că în ultimele şapte tururi am pierdut treapta a şaptea şi am fost norocos să termin cursa", a explicat el.

Cele opt puncte câştigate la Spa-Francorchamps i-au permis lui Schumacher să urce pentru prima oară în acest sezon pe locul 10 în clasamentul general cu 35 de puncte, însă germanul împarte această poziţie cu fostul său coechipier de la Ferrari, Felipe Massa.

Via Mercedes

Comentarii (4)

  • Pacat de ce mai poate face omul asta inca in F1..................................
    16 2
  • marian_
    ar fi bine sa mai ramina inca un sezon macar pentru a intra intr-o noua era, intr-o noua schimbare a f1. Va fi unicul pilot care a trecut prin mai multe schimbari, etape a f1 si va fi in toate etapele istoriei din acest sport si numele-i va fi mult-mult timp auzit. Sper din tot sufletul sa mai ramina sa experimenteze si aceasta noua schimbare din anul viitor.
    12 1
  • poate 2 sezoane.nu are nimic de pierdut.
    9 0
  • Corect valy, cele 7 stele de pe casca nu i le poate lua nimeni niciodata........................
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru