Schumacher vrea să aniverseze cu succes 20 de ani în F1

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 22.08.2011
Michael Schumacher speră să obţină un rezultat convingător în Marele Premiu al Belgiei, în care va aniversa 20 de ani de carieră în Formula 1.

Marele Premiu al Belgiei de la finalul acestei săptămâni are o semnificaţie aparte pentru Michael Schumacher.

Septuplul campion mondial aniversează joi 20 de ani de la debutul în Formula 1, care s-a petrecut în 25 august chiar pe circuitul de la Spa-Francorchamps, motiv pentru care speră să le mulţumească fanilor pentru sprijinul acordat printr-un rezultat cât mai bun.

"Cursa de la Spa va avea cu siguranţă o semnificaţie specială pentru mine, întrucât aici am concurat pentru prima oară într-o cursă de F1 acum 20 de ani. Este greu de crezut că asta s-a întâmplat cu atât de mult timp în urmă. Multe s-au schimbat în aceşti 20 de ani, dar un lucru a rămas la fel: circuitul este încă senzaţional."

"Îmi place foarte mult natura locului şi configuraţia cu suişuri şi coborâşuri. Pentru mine, Spa rămâne cel mai important circuit pentru mine, pentru că a fost scena atât de multor lucruri remarcabile pentru cariera mea sportivă. De aceea, de aceastadata vreau să transmit un mare mulţumesc tuturor fanilor mei pentru loialitate şi sprijin, pe care le-am primit cu bucurie pe parcursul acestor 20 de ani şi, de asemenea, şi după revenirea mea", a declarat germanul.

Schumacher a debutat pe circuitul de la Spa-Francorchamps în 1991, a câştigat prima sa cursă pe acelaşi circuit un singur an mai târziu şi şi-a trecut în cont alte 5 victorii în sezoanele 1995, 1996, 1997, 2000 şi 2001.

De altfel, septuplul campion mondial este pilotul cu cele mai multe victorii obţinute la Spa, fiind urmat în clasament de regretatul Ayrton Senna cu cinci succese.

Via | Mercedes GP

Comentarii (2)

  • Schumi uber alles!
    Merita!
    6 2
  • Schumy
    Ca sa moara lauda
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru