Schumacher vrea sa castige titlul mondial cu Mercedes

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 20.01.2010
Michael Schumacher a admis ca obiectivul sau pentru sezonul 2010 este castigarea celui de-al optulea titlu mondial in Formula 1.

Michael Schumacher se pregateste intens pentru sezonul care va incepe in luna martie, iar septuplul campion mondial a recunoscut ca nu revine in Formula 1 doar pentru a participa la curse.

In schimb, noul pilot al dchipei Mercedes GP isi propune sa castige un nou titlu mondial, al optulea al carierei, alaturi de constructorul german.

"Constelatia pe care o avem aici este unica: Ross Brawn si echipa lui campioana, cunostintele celor de la Mercedes, cel mai bun motor al momentului. Vreau sa folosesc asta. Avem un obiectiv clar: vrem sa castigam cele doua titluri. Pentru asta vom lupta inca de la inceput si acesta este si standardul meu", a declarat germanul in cadrul unui interviu acordat site-ului sau personal.

Schumacher a efectuat saptamana trecuta un test de trei zile la bordul unui monopost de GP2 pentru a se acomoda cu pilotajul in perspectiva testelor din luna februarie. Chiar daca  durerile de gat l-au impiedicat sa revina in competitie in vara anului trecut, Schumacher sustine ca acestea nu mai reprezinta o problema in prezent si asteapta cu nerabdare sa piloteze un monopost de Formula 1.

"Efectele de dupa acel accident (n.r - de motocicleta din februarie 2009) au disparut demult, de aceea am fost sigur ca gatul nu imi va crea niciun fel de probleme.

S-a intamplat cu un an in urma, s-a terminat. Inca din decembrie ma antrenez fizic foarte atent si ma simt proaspat si pregatit. Acesta este unul dintre motivele pentru care m-am simtit atat de bine la Jerez. Dar Formula 1 este altceva, fortele g sunt mai mari si nu exista termen de comparatie. De aceea astept cu atata nerabdare testele din februarie. Doar atunci simturile vechi vor reveni. Abia astept sa fiu acolo", a mai spus neamtul.

Schumacher sustine ca nu regreta decizia de a se retrage din Formula 1 la finalul sezonului 2006 si spune ca avea nevoie de o pauza, insa afirma ca acum este pregatit sa revina in forta in cea mai importanta competitie a sporturilor cu motor.

"Dupa retragerea mea de la finalul lui 2006 am fost foarte fericit, m-am simtit usurat. M-am bucurat de acest sentiment pentru ca mai ales in ultimii doi ani F1 a cerut foarte mult de la mine. Nu ma refer la curse, pe care le-am iubit intotdeauna, ci la toate lucrurile care se refera la a trai sub o observatie permamenta.

A fost extrem de bine sa fie liniste in acesti trei ani. Este ca si cum bateriile mele s-au reincarcat, iar energia mi-a revenit complet. Am observat cat sunt de motivat pentru ca astept cu nerabdare aceasta competitie", a mai spus Schumacher.

Debutul lui Schumacher la Mercedes GP nu a fost inca oficializat, insa este cert ca primul pilot care va evalua monopostul german in cadrul testelor de la Valencia va fi coechipierul sau, Nico Rosberg.

Via | Michael Schumacher

Comentarii (2)

  • constelatia !
    astronomic vorbind Schummi ar trebui sa stie ca unele stele devin gauri negre, absorb totul si nu dau nimic !
    in alta ordine de idei, care pilot nu vrea sa castige titlul ?
    Este vreunul care merge hotarat sa faca figuratie ? Chiar si Takuma Sato intr-n coltisor al sufletului sau se vedea campion mondial.
    0 0
  • Cred in Schumacher!
    Sunt constient ca are o varsta, cand multi (care au o viata de competitii) se retrag la gura sobei si spun povesti la nepoti, sau la prieteni, nu conteaza, SE RETRAG punct. Cred ca poate reveni, poate nu sa castige un campionat, dar sa se faca simtita prezenta lui, da! Astept nerabdator inceperea campionatului. Danemiky
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru