Schumacher vrea să se implice în privinţa clarificării ordinelor de echipă

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 10.09.2010
Michael Schumacher şi-a manifestat dorinţa de a se implica în modificarea regulamentului privind interzicerea ordinelor de echipă.

Consiliul Mondia al FIA a anunţat că va revizui în luna noiembrie regulamentul sportiv în privinţa interzicerii ordinelor de echipă. Forul mondial consideră că actualul regulament este ambiguu, aceasta fiind şi una dintre explicaţiile pentru care Ferrari nu a fost sancţionata în urma controverselor de la Marele Premiu al Germaniei.

Intenţia FIA a trezit interesul lui Michael Schumacher, care crede că piloţii experimentaţi ar trebui să aibă un cuvânt de spus în această privinţă.

"Sportul are interese diferite şi poate că este necesar să găsim o situaţie clară care să fie înţeleasa de toată lumea. Probabil ca actuala regulă este prea liberă decât ne dorim. Sunt sigur că echipele şi FIA vor depune toate eforturile pentru a clarfica situaţia. Am o poziţie foarte clară în privinţa ordinelor de echipă, dar nu cred că exista o regulă care să clarifice interesele fiecăruia. Avem nevoie de o discuţie intensă fără ca lumea să-şi dea cu părerea fără sens.

Aşa că nu are rost să vă ofer indicii. Mi-ar plăcea să discut cu oamenii potriviţi şi apoi, dacă nu vă supăraţi, să venim cu o situaţie foarte clară", a declarat septuplul campion mondial.

Ordinele de echipă au fost interzise în Formula 1 după Marele Premiu al Austriei din 2002, când însuşi Schumacher a câştigat cursa de pe circuitul A1 Ring după ce coechipierul sau Rubens Barrichello i-a cedat prima poziţie în ultimul tur, pe linia de start-sosire. De altfel, statutul de pilot numărul 1 de care s-a bucurat germanul în perioada în care a concurat pentru ferrari este de notorietate.

Via | Autosport

Comentarii (9)

  • Corneliu
    Pana la urma ce este ambiguu, daca FIA a facut regulamentul care zice ca ordinele de echipa sunt interzise, si tot FIA a stabilit ca treaba cu Ferrari a fost ordin de echipa? E ambiguu faptul ca Ferrari nu trebuie penalizata chit ca este vinovata, dar nu scrie expres in regulament "[...] exceptie echipa Ferrari?"?!
    Cat de jegoasa a devenit FIA, fac un regulament, iar cand litera legii trebuie sa intervina "pai stai dom'le, nu e bun regulamentu', trebuia sa fie asa chit ca nu e, in concluzie zicem ca sunt nevinovati, ca doar defect regulamentu' "...
    5 6
  • :o)))
    Asta e tare: lupul stapan la oi! O sa le povesteasca Schumy cum sta treaba cu ordinele de echipa, ca doar daca el nu le stie...
    8 9
  • la stirea asta apar babele de sait sau se poate de zis viermii care maninca oamenii de viu(cauza voastra e 7 titluri, care nu va lasa linistiti)...
    ordine d ekipa...
    6 4
  • ordin de echipa
    conform DEX: ordin - ordine, s.n. 1. Dispoziţie obligatorie, scrisă sau orală, dată de o autoritate sau de o persoană oficială pentru a fi executată întocmai; poruncă.

    Deci ordinul are loc intre autoritate si executant. Deci daca nu poti avea DOVEZI ale existentei ordinului in forma "scrisă sau orală" nu poti demonstra existenta lui decat daca ambele parti o recunosc (ceea ce este putin probabil). Daca este dificil, daca nu imposibil, sa demonstrezi existenta ordinului, atunci ce rost are o regula care sa il interzica ?

    ... ca si observatie, cand este vorba de a judeca un caz, nu poti da verdicte doar pe baza "ca este evident"

    ... deci actualul regulament este ambiguu

    admit ca poate ma insel, asa ca orice alte pareri sunt binevenite
    6 2
  • Schumy
    @HEBB: DATELE DE TELEMETRIE SUNT RELEVANTE NU CREZI?
    EXEMPLU: MASSA ARE PICIORUL RIDICAT DE PE ACCELERATIE SI IN MODUL ECONOMY, ALONSO E CU PEDALA LA FUND SI PE MODUL DEPASIRE.
    4 2
  • @michael_schumacher
    Datele de telemetrie, demonstreaza ceea ce este "evident" ce se vede cu ochiul liber, dar ele sunt efectul ordinului, nu sunt un ordin demonstrat.
    Eu cred ca nu poti demonstra un ordin prin efectul lui. In definitia ordinului nu este inclus efectul ca si concept. Daca ar fi asa, cum ai demonstra un ordin neexecutat ?
    6 3
  • ...
    Cat timp nu poti demonstra ca si cauza "depasirii" ordinul de echipa, cauza depasirii putea fi orice. Poate Massa a vazut pisica neagra, a visat urat, era suparat, ... a incurcat pedalele si butoanele (mai stiu unu ... )
    5 3
  • Schumy
    poti sa te duci sa te culci. hai ca e ora de nani. naivitatile astea sunt nod in papura. CE E CLAR: o echipa precum Ferrari este atat de disperata incat recurge din nou la mizeriile astea nu face decat sa isi manjeasca singura imaginea si mai nou, cu acordul FIA si pe a ei...
    4 4
  • @michael_schumacher
    Eu credeam ca am cu cine discuta, cu argumente. Evident, nu te obliga nimeni sa porti un dialog.
    4 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru