Secretul succesului? Ferrari: "Alfa Romeo trebuie să revină în Formula 1 pentru a-şi reface reputaţia"

de Daniel Popescu
Vineri, 12.02.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ceea ce părea imposibil s-ar putea întâmpla în cele din urmă: Ferrari consideră că Alfa Romeo trebuie să revină în Formula 1 cu propria echipă pentru a-şi reface reputaţia.

Grupul Fiat-Chrysler (FCA) pare determinat să facă tot posibilul să readucă Alfa Romeo pe linia de plutire, iar pentru acest lucru este vizata inclusiv o participare semnificativă în sporturile cu motor.

Sergio Marchionne, CEO-ul FCA, consideră că brandul italian trebuie să revină în Formula 1 şi să construiască propriul monopost pentru a recăpăta încrederea fanilor. Asta chiar dacă în Formula 1 există deja un alt brand FCA, Ferrari, singura echipă care a concurat în fiecare sezon al competiţiei şi care se bucură de cel mai mare succes în rândul fanilor.

"Pentru a-şi restaura numele, Alfa Romeo trebuie să ia în considerare revenirea în Formula 1. Probabil că ar lucra cu Ferrari. Alfa Romeo este capabilă să-şi producă propriul şasiu, la fel cum este capabilă să realizeze propriul motor", a declarat el pentru publicaţia italiană Gazzetta dello Sport.

Urmareste Automarket
Cu toate acestea, cel mai probabil proiectul ar implica propriul şasiu şi utilizarea unor motoare Ferrari, întrucât dezvoltarea unui proiect separat pentru realizarea unităţilor de propulsie ar fi mult prea costisitoare.

În schimb, Marchionne a exclus varianta ca Alfa Romeo să participe în competiţii de anduranţă precum Cursa de 24 de ore de la Le Mans, considerând că Formula 1 este un proiect mai potrivit.

Via Motorsport

Comentarii (12)

  • totul de la zero e prea scump. Trebuie sa existe o echipa de cumparat
    11 2
  • ion 01
    sa vina!
    13 0
  • mai intai sa revitalizeze gama si pe urma
    15 5
  • Eu ma asteptam sa iasa si sa explice cand va debuta Giulia pe piata, eventual sa explice o noua intarziere, cand colo domnul Marchionne vorbeste de F1.
    11 4
  • este clar ca au nevoie de Formula 1, insa acolo nu ar fi decat echipa secunda neavând voie (nici posibilitatea) sa castige in detrimentul Ferrari (pe modelul Red Bull - Toro Rosso)

    pe de alta parte (in mare parte justificat) cu exceptia Ferrari marcile auto italiene sufera de lipsa de imagine si incredere (ca sa nu mai vb ca adesea nici solutiile tehnice nu sunt peste concurenta)... pana si Maserati (dupa ce a crescut anul trecut pe baza impactului produs de noutatile Quattroporte si Ghibli) nu rupe gura targului oadata ce efectul de ”blitzkrieg” a trecut (iata ca dupa ce anul trecut se laudau din ianuarie cu recordurile de vanzari, anul asta tac ca porcul in papusoi ceea ce ne duce cu gândul la rezultate proaste)

    as prefera ca Alfa Romeo sa ajunga la Audi care ar revitaliza cu siguranta marca (imagine, solutii tehnice si vanzari)
    10 10
  • schumi
    Faptul ca Marchionne cocheteaza cu ideea (re)intrarii marcii Alfa Romeo in F1 arata faptul ca aceasta marca se va relansa in sfarsit. Numai potrivit pentru baietelul meu care a devenit si el fan Alfa Romeo. :-)
    7 0
  • am reusit sa gasesc vanzarile Maserati (publicate recent pe wikipedia):
    - 2014: 36 448 unitati
    - 2015: 32 474 unitati
    10 2
  • zicsieu
    Un exemplu clasic de car pus înaintea boilor. Să zicem ca participă în F1si isi recâștiga reputația....ce face cu ea? Ce cumpăra oamenii? Mito și giulietta? Eu zic să între și Dacia, să promoveze Logan și sandero ...
    Degeaba te duci în F1 dacă nu ai o gamă de modele solidă, modernă, fărăprobleme de calitate. Iar asta se cconstruiește în timp, cu eforturi umane și materiale. Avem exemplul clasic de Audi, mai nou Volvo, Opel se străduiește și el.Dacă era așa simplu, se duceau toți 2-3 sezoane în F1 și rupeau gură târgului....Poate macaroane asta s-o fi inspirat din succesul comercial al modelelor LotusO:-)
    10 5
  • F1 din 1990
    Salut cu respect toti fanii F1, presupunand ca nici o televiziune din Romanie nu va transmite F1 in 2016, in afara de RTL, pe ce canal de televiziune mai putem vedea calificarile si cursele? Va multumesc.
    3 1
  • Dolce va transmite pt Romania.
    1 1
  • Aici in America de Nord Alfa e reprezentata foarte bine dar cam subtirel. 8C, 4C si noua Giulia care din pacate nu se stie cand va fi lansata.
    4C era in doua variante , coupe si cabrio, si sunt magnifice. Baiatul care trebuia sa le tina curate era permanent cu carpa pe ele. Inca n-am vazut nici o masina sub $100,000 pe care toti, de la copii la adulti, sa simta nevoia s-o atinga, sa puna mana pe ea, asa cum am vazut la standul Alfa.

    Le tin pumnii si sper sa-si revina, dar sub Marchione, sincer ma indoiesc c-or sa gasesasca vreodata solutii cu care sa iasa din criza.
    2 0
  • clar, o Alfa Romeo in F1 are alta fata ... Dar e usor de zis, nu-i neg capabilitaea lui Marchie, dar e un pariu mare pentru orice manager
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru