Şedinţa de criză la Ferrari pentru creşterea ritmului de dezvoltare

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 12.04.2011
Şefii Scuderiei Ferrari s-au întors la Maranello pentru a creşte ritmul de dezvoltare al monopostului 150 Italia în perspectiva cursei de la Shanghai.

Cele mai multe echipe din Formula 1 au preferat să se deplaseze din Malaezia direct spre China, întrucât cursa programată pe circuitul de la Shanghai se va desfăşura la un interval de numai o săptămână după cea de la Sepang.

Ferrari a optat însă pentru o strategie diferită, iar şeful Stefano Domenicali, directorul tehnic Aldo Costa şi directorul tehnic adjunct Pat Fry au revenit la fabrica de la Maranello într-o încercare de a grăbi procesul de dezvoltare pentru noile update-uri.

Echipa are nevoie urgentă de îmbunătăţiri pentru a nu pierde contactul cu rivalii de la Red Bull şi McLaren după două curse în care nu a reuşit să ajungă pe podium.

"Prioritatea numărul 1 este naturală, o investigaţie aerodinamică pentru a afla de ce performanţa de pe circuit nu se potriveşte cu numerele produse de tunelul de vânt. Este o operaţiune foarte provocatoare, cu consecinţe în toate zonele de dezvoltare: este mai bine să urmăreşti (n.r - procesul de dezvoltare) din prima şi să forţezi puţin ulterior.

În acest fel, unele update-uri plănuite pentru cursele ulterioare ar putea fi disponibile mai devreme, sperăm în China", a anunţat Ferrari pe site-ul său oficial.

După primele două curse din acest sezon, Ferrari ocupă locul trei în clasamentul constructorilor cu 36 de puncte, de două ori mai puţine decât cele obţinute de Red Bull Racing. Rezultatele modeste sunt inexplicabile după prestaţiile convingătoare din testele de iarnă, care sugerau că Ferrari va fi cel mai important rival al celor de la Red Bull Racing.

Via | Ferrari

Comentarii (10)

  • Atentia asta...
    "interval de numai o după cea de la Sepang"

    Numai o... ce? Saptamana?
    6 4
  • Ce intelegeti din asta?
    Domnule Daniel Popescu cititi ce scrieti inainte de al publica?Dumneavoastra ce intelegeti din :''Cele mai multe echipe din Formula 1 au preferat să se deplaseze din Malaezia direct spre China, întrucât cursa programată pe circuitul de la Shanghai se va desfăşura la un interval de numai o după cea de la Sepang.?''Ati c-am lipsit de la ore si sunteti si ziarist!
    9 10
  • @all
    cei fara de pacat sa dea cu piatra
    10 3
  • In China cursa se va desfasura pe ploaie. E perioada anului in care ploua mult la ei. Se poate intampla orice..
    3 4
  • Robert83pit
    Invata limba romana inainte sa-i critici pe altii ! Vai de capul tau...
    11 6
  • Boghybb
    EU am lipsit de la ore si recunosc !Dar pe aici nu ii primul articol cu greseli gramaticale si da am scris intentionat cu greseli gramaticale,dar cel putin eu nu sunt ziarist pe unul dintre cele mai vizitate site-uri de specialitate!Esti cumva ruda cu autorul de iei foc?
    8 8
  • Şedinţa de criză...
    ...??!!
    Mai multa polemica decat F1??!! Se pare, dispare farmecul...AutoMarket_ului, incet-incet si-si face loc...oare ce?
    3 2
  • Ferrari in China
    Datorita temperaturilor mai scazute decat in Malaezia, Ferrari vor avea un week-end mai dificil,in special in calificari, masina F150 nereusind sa aduca pneurile la temperatura optima de functionare la fel ca RBR
    4 1
  • ROBYTZA
    SALUT AMICI !!!!
    Anul asta e dificil pentru ferrari.Nu au nici un podium, ei care castigau in 2004 doua curse din doua. Mie rusine mie mai ales ca sunt fan Fernando Alonso, dar lor?.Voi ce credeti?!
    1 0
  • Ar trebui sa fie fericiti!
    Ar trebui sa le mearga bine. Au renuntat la un pilot cu sange rece in genul lui Vettel(Kimi Raikkonen) in favoarea unui care "dezvolta monopostul" si iubit de fani (Alonso). Prin urmare, daca miscarea a fost inspirata ar trebui sa sarbatoareasca. Oare asta vor face la sedinta???
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru