Șeful Renault F1: “Ne vom îndeplini obligațiile dacă Red Bull ne va cere să le furnizăm motoare”

de Paul Cosma, Foto: F1
Duminica, 04.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault își va îndeplini obligațiile de furnizor de motoare dacă Red Bull va solicita propulsoare pentru sezonul 2022, a declarat Cyril Abiteboul, șeful echipei franceze de Formula 1. Dacă Red Bull nu va ajunge la un acord cu Mercedes sau Ferrari, Renault va fi obligat de actualul regulament să furnizeze motoare pentru Red Bull și AlphaTauri, întrucât are cei mai puțini clienți în prezent.

Honda a anunțat vineri că se va retrage din Formula 1 la sfârșitul sezonului 2021. Constructorul japonez furnizează în prezent motoare pentru Red Bull și AlphaTauri, iar Honda a obținut în total cinci victorii alături de Red Bull începând din sezonul 2018.

Honda a revenit ca furnizor de motoare în Formula 1 în sezonul 2015, însă după trei ani de rezultate modeste cu McLaren japonezii s-au reorientat spre Toro Rosso în 2018, iar din 2019 este furnizor de unități și pentru Red Bull.

În urma retragerii Honda, Formula 1 va rămâne din 2022 cu numai trei furnizori de motoare: Mercedes, Ferrari și Renault.

Pe baza actualului regulament, Renault va fi obligată să furnizeze motoare pentru Red Bull și AlphaTauri, întrucât are cei mai puțini clienți în prezent.

“Cunoaștem regulamentul și vom respecta regulamentul. Ne vom îndeplini obligațiile dacă Red Bull ne va cere să fim furnizorul lor de motoare,” a spus Cyril Abiteboul, șeful Renault F1. 

Red Bull încă nu a contactat Renault în acest sens, dar Abiteboul a declarat pentru Reuters că există încă mult timp pentru discuții. 

Renault furnizează motoare doar pentru propria echipă și pentru McLaren, însă britanicii vor reveni la motoare Mercedes începând din 2021.

În plus, este greu de crezut că Mercedes sau Ferrari vor fi interesate să furnizeze motoare pentru Red Bull, ca urmare a rivalității puternice în termeni de rezultate. 

Via Reuters

Comentarii (9)

  • Robert
    Red Bull va avea motoare Renault Mercedes au deja 4 clienți pe Williams mclaren Aston Martin și ferrari au 2 deci Renault și redbull va lucra din nou împreună din 2022
    4 5
  • danbiciclar
    ...“Cunoaștem regulamentul și vom respecta regulamentul. Ne vom îndeplini obligațiile dacă Red Bull ne va cere să fim furnizorul lor de motoare,”...(dar nu vom garanta și performanța motorului !)
    3 2
  • Poza aia face cat 1000 de reportaje. Zici ca vrea sa il bata pe Horner.
    11 1
  • netam-nissan
    din poza pare ca urmeaza un meci de box intre cei doi domni.
    amindoi se uita fioros dar pariez pe nenea din dreapta, e mai umflat in bicepsi.
    7 1
  • netam-nissan
    P.S. telepatie cred, cind scriam nu aparuse inca postarea dlui lol.
    5 1
  • Le dă un TCe de 90 cp.. Serios vorbind, nu cred că potrivit regulamentului pot furniza un alt motor- cu alte specificatii decât cel de pe AlpineF1
    3 0
  • Eu totusi cred ca avand un contract, si daca nu macar din curtuoazie, RedBull a aflat vestea inainte de a fi publica tocmai pentru a avea o sansa la negocierile cu alt producator de motoare. De aceea daca RB nu a spus nimic pana acum probabil ca poarta discutii cu altcineva.
    0 0
  • Da, e doar o intarziere de 49 de minute.
    0 0
  • Eu nu inteleg de ce un constructor e obligat sa dea motoare. Unde naiba mai e competitia? Si mai ales unui rival.
    Ok. Le da motor, dar sa le dea ce motor vrea constructorul, nu clientul. Nu-i convine clientului, sa caute in alta parte.
    De ce avem piata libera daca ii obligam sa dea motoare rivalilor? Pe urma vor ajunge sa fie obligati sa le dea si piloti, si bani, si pneuri etc.
    A ramas Red Bull fara motor? Asta e, asa e cand esti un energizant care concureaza in F1. Fa-ti motor, cumpara de unde poti sau la revedere. E vina lor ca nu au fost capabili sa convinga Honda sa ramana in F1.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru