Senna: "Nu pot face minuni fără un monopost competitiv"

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 15.05.2010
Bruno Senna este resemnat că nu se poate apropia de performanţele unchiului său Ayrton Senna în Marele Premiu al statului Monaco din acest weekend.

Numele Senna a revenit în Formula 1 în acest an pentru prima oară de la decesul tragic suferit de Ayrton Senna în 1994, însă nepotul triplului campion mondial concurează pentru cea mai slabă echipă din competiţie, Hispania Racing.

Brazilianul în vârstă de 26 de ani admite însă că nu este capabil să de o replică pe măsura talentului său din cauza monopostului de care dispune, mai lent chiar decât unul de GP2.

"Este dificil. Am făcut un timp mai bun în monopostul de GP2 decât cu o maşină de Formula 1. Oamenii trebuie să înţeleagă că nu există niciun miracol cu un monopost inferior. Pilotul poate face o diferenţă de 3-4 zecimi de secundă. Niciodată nu poţi recupera secunde cu o astfel de maşină, aşa ceva nu există în sporturile cu motor în zilele noastre".

"Întotdeauna vrei să fii în frunte şi ştiu că pot fi în frunte. Ştiu că pot face o treabă bună aici în maşină, dar nu este uşor. Ne chinuim puţin şi ştim că acesta va fi cel mai dificil weekend pentru noi, dar sperăm să obţinem performanţe cât mai curând", a declarat Senna în cadrul unui interviu acordat agenţiei de presă Reuters.

Bruno Senna a terminat pe ultimul loc antrenamentele libere de joi de la Monaco, fiind cu peste 7 secunde mai lent decât liderul Fernando Alonso.

În schimb, Ayrton Senna deţine recordul pentru cele mai multe victorii obţinute în Principat, şase, cinci dintre ele fiind consecutive în perioada 1989-1993.

În plus, el este singurul pilot brazilian care a câştigat această cursă, în ciuda prezentelor îndelungate ale lui Rubens Barrichello şi Felipe Massa în competiţie.

Via | Reuters

Comentarii (3)

  • Bafta
    3 0
  • macar sa-l bata pe chandhok...sunt un sustinator al lui bruno, dar:
    - ori e un pilot modest
    - ori nu se intelege cu masina (iata si schumacher cu noua configuratie a masinii il poate bate pe rosberg)
    - ori si bruno si chandhok sunt la fel de buni
    1 0
  • Cristi-Tg.Mures
    Are perfecta dreptate!
    Asta o stiam si noi.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru