Senna va pilota pentru Renault în antrenamentele din Ungaria

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 25.07.2011
Bruno Senna va concura pentru Renault în prima sesiune de antrenamente de la Hungaroring în locul lui Nick Heidfeld.

Renault este ultima echipă care se înscrie în tendinţa sezonului 2011 de a acorda piloţilor de rezervă oportunitatea de a urca în cockpit pe parcursul unei sesiuni de antrenamente.

Echipa anglo-franceză a dezvăluit imediat după cursa de la Nurburgring că brazilianul Bruno Senna va concura la volanul unui monopost R31 în prima sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu al Ungariei de la sfârşitul acestei săptămâni. Va fi pentru prima oară când nepotul regretatului Ayrton Senna va concura pentru Renault într-o sesiune oficială de Grand Prix, iar cel care va rămâne în garaj este Nick Heidfeld.

"Sunt entuziasmat să pilotez în prima sesiune de antrenamente de la Hungaroring. Nu se întâmplă prea des să ai astfel de oportunităţi cu echipele mari şi sunt recunoscător pentru această şansă. Sper să fac o treabă bună, să demonstrez potenţialul pe care îl am şi să ajut echipa să meargă mai departe", a declarat brazilianul.

Eric Boullier, şeful echipei Renault, insistă că modificarea este valabilă doar pentru prima sesiune de antrenamente, urmând ca Heidfeld să revină ulterior la volan.

"Simţim că este momentul potrivit să-i oferim lui Senna şansa să piloteze pentru noi într-o sesiune de antrenamente libere.

Cât despre a doua sesiune de antrenamente, Heidfeld va reveni în monopost pentru restul weekendului alături de Vitaly Petrov", a precizat el.

Cu toate acestea, presa internaţională speculează că Renault intenţionează să-l promoveze pe Senna ca pilot titular în locul lui Heidfeld după pauza de vară din luna august, din cauza rezultatelor modeste înregistrate de german în prima jumătate a sezonului. În acest sens, Senna ar utiliza antrenamentele din Ungaria ca pregătire pentru participarea la celelalte curse ale sezonului.

În primele 10 etape, Heidfeld a obţinut 34 de puncte, cu numai două mai multe decât coechipierul său Petrov.

Via | Renault

Comentarii (2)

  • super
    mi se pare ca senna e mult peste grosjean si heidfeld. pacat de neamt imi placea cand era la williams. era determinant ca si kobayashi acu parca e o umbra a trecutului. petrov e cu o clasa peste.
    2 2
  • chiar daca heidfeld a obtinut cu 2 puncte mai mult decat petrov, rusul mi se pare de departe mai in vana decat german.si chiar as vrea sa vad de ce este in stare senna pt ca la hispania na putut demonstra nimic.chiar miar placea sal vad la volanul renaultului pentru restul sezonului. GO SENNA!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru