Sergio Perez: "Nu voi uita niciodată această cursă"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 28.03.2011
Sergio Perez este entuziasmat de prestaţia din cursa de debut în Formula 1, chiar dacă a pierdut locul şapte în urma descalificării echipei Sauber.

Sergio Perez a fost singurul pilot care a efectuat o singură oprire la boxe pe parcursul Marelui Premiu al Australiei, în ciuda faptului că noile pneuri Pirelli se degradează mai repede cât cele oferite până anul trecut de Bridgestone.

Strategia l-a propulsat pe locul şapte în clasamentul etapei, însă cele opt puncte primite i-au fost retrase după excluderea echipei din cursă. Performanţa este cu atât mai surprinzătoare cu cât mexicanul s-a aflat la debutul în Formula 1 şi a obţinut postul la Sauber şi datorită contractului de sponsorizare semnat de echipa cu compania de telecomunicaţii Telmex.

"Nu voi uita niciodată această cursă, asta este sigur. După ce am schimbat pneurile hard cu cele soft, prima oară m-am gândit să forţez. Dar apoi am realizat că pot gestiona foarte bine pneurile şi am decis să mergem cu ele până la sfârşit. Am pierdut ceva timp în spatele lui Sebastian Vettel, dar apoi am fost capabil să-l depăşesc. Am folosit aripa spate şi, de asemenea, mi-a făcut şi loc.

Sunt foarte mândru de echipă, strategia a funcţionat şi a fost o surpriză frumoasă ca pneurile au durat atât de mult. Vreau să le mulţumesc tuturor, în special Mexicului, care m-a ajutat să ajung în Formula 1", a declarat el înainte de a afla de excluderea celor de la Sauber din cursă.

Strategia cu o singură oprire la boxe i-a luat prin surprindere şi pe oficialii Pirelli, care au crezut iniţial ca sistemul de live timing are o eroare.

"Ne uitam cu toţii şi ne spuneam că Perez trebuie să oprească cu siguranţă. De fapt, ne-am gândit că cifrele sunt greşite şi că am ratat o oprire la boxe. Stilul său de pilotaj a fost un factor cheie, la fel ca şi monopostul. Dar aş fi surprins să mă văd asta încă o dată", a declarat Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

Via | Sauber | ESPNF1

Taguri: Perez, Sauber

Comentarii (6)

  • O cursa foarte frumoasa a lui Perez ca si toata per general. Dar totusi daca echipa a fost descalificata pe pagina Automarket la Clasamentul Constructorilor de ce Sauber e trecuta cu 10 puncte inca decizia nu e suta la suta sau e o greseala a voasta ?. ,,cele opt puncte primite i-au fost retrase'' pentru locul 7 se primesc sase puncte nu opt.
    6 2
  • janick
    Felicitari...
    ...si toata admiratia pentru prestatie! De remarcat rezultatul, oricat de controversat l-ar dori unii (de ce nu, ma gandesc si la "oficialii" cu anume interese in F1). A fost spectacol, oricum-nu cred in supraomenesc, mai mult decat a produs si Vettel, Hami,...Felicitari Perez, Kobayashi si intreaga echipa! Ii vad in stare de asemenea productii si-n viitor, cu sau fara simpatia catorva!
    Bravo! Bis!!
    7 0
  • Perez vs Vettel
    "Am pierdut ceva timp în spatele lui Sebastian Vettel, dar apoi am fost capabil să-l depăşesc. Am folosit aripa spate şi, de asemenea, mi-a făcut şi loc." Cum adica, a fost in duel cu Vettel???... nu mi-i clar?..
    1 3
  • @ion
    Ion, posibil ca se lupta si el pt victorie :D
    Cam stranie greseala, cum sa se lupte cu Vetel, doar daca la un tur diferenta, dar parca totusi tot e putin probabil... Baiatul a terminat pe 7

    Daca totusi e greseala, scuzabila doar din motivul ca avem multi Sebastian in F1 :)
    0 1
  • Sa admitem
    Ipotetic, sa admitem ca Mercedes GP ar fi fost intr-o astfel de situatie; care ar fi fost decizia comisarilor? Nimeni nu stie!!! Sau poate, da; oricum-acesti baieti-pot spune, au produs minune, au oferit curs de pilotaj de mare clasa, iar cine doreste , in genunchi poate lua notite si sa nu se mai smiorcaie atata!! Cine nu are incredere in generatia mai tanara, chiar foarte tanara?? Oricum, viitorul le apartine, cu certitudine!! Totu-i joc, de fapt.
    2 3
  • Vettel vs Perez
    Perez incaltase pneuri noi era mai rapid decit Vettel asa ca a trecut in fata si s-a departat rapid intrind in acelasi tur cu Vettel ,din acel moment nu mai era la un tur diferenta ci la un tur fara vreo citiva zeci de metri
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru