Sergio Perez, victorie în Singapore. Charles Leclerc a încheiat pe locul 2

de Alexandru Monenciu
Luni, 03.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sergio Perez a câștigat Marele Premiu de Formula 1 al statului Singapore. Charles Leclerc și Carlos Sainz au completat podiumul.

Marele Premiu de Formula 1 al statului Singapore a început cu o amânare din cauza condițiilor meteo. Cum suprafața asfaltică era prea alunecoasă pentru pneuri slick, toți piloții s-au aliniat la start cu pneuri intermediare.

START MAI BUN PENTRU PEREZ

Plecat din pole position, Charles Leclerc a pierdut prima poziție în favoarea lui Sergio Perez, pilotul mexican de la Red Bull Racing reușind un start mai bun decât monegascul de la Ferrari.

Lewis Hamilton a optat pentru o trasă largă și a pierdut, la rândul său, poziția a treia în virajul 1 în favoarea lui Carlos Sainz. Tot la start, Max Verstappen a "căzut" până pe locul 12 (din cauza sistemului anti-stall), iar chinezul Zhou Guanyu a pierdut 4 poziții și a ajuns pe 18.

Verstappen nu a stat prea mult pe locul 12, olandezul depășindu-i repede pe Magnussen și Stroll. A urmat apoi Yuki Tsunoda, pentru locul 9.

În fruntea plutonului, Leclerc încerca să revină la conducerea cursei, dar Perez se ținea tare pe prima poziție. În turul cu numărul 8, Latifi și Zhou au fost protagoniștii unui incident în urma căruia chinezul de la Alfa Romeo a ajuns în parapet.

Ambii piloți au abandonat. În tot acest timp, Russell și Bottas aveau lupta lor pentru poziția a 15-a. Magnussen a intrat la boxe chiar înainte ca Safety Car-ul să intre pe circuit. Mașina de siguranță a revenit la boxe la finalul turului 10.

Sergio Perez continua să fie în fața monoposturilor Ferrari, iar Verstappen a trecut de Vettel și a ajuns pe poziția a 8-a.

În virajul 13, olandezul l-a depășit mai apoi pe Pierre Gasly și a pornit în urmărirea lui Fernando Alonso.

Chiar dacă circuitul avea încă zone acoperite cu apă, Alexander Albon a ales să intre la boxe pentru a trece pe pneuri slick și pentru a schimba partea frontală a monopostului, în urma unui contact cu parapetul. La scurt timp, însă, Albon a fost nevoit să abandoneze.

ABANDON PENTRU OCON

Safety Car-ul Virtual a fost retras, dar a fost instituit înapoi atunci când Esteban Ocon a oprit monopostul Alpine în virajul 13, din cauza unor probleme la motor.

Când s-a revenit la ritm de cursă, în turul 30, Verstappen a trecut de Norris, iar Sainz și-a apărat poziția în fața lui Lewis Hamilton. În turul 33, septuplul campion mondial a ajuns în parapet, în virajul 7, dar a revenit pe circuit între Verstappen și Norris.

Două tururi mai târziu, Leclerc a intrat la boxe pentru pneurile medii, dar oprirea nu a fost una deloc bună. Monopostul Ferrari a stat la boxe 5.3 secunde. La rândul lui, Hamilton a schimbat pe pneuri medii, iar echipa i-a înlocuit și aripa față.

Perez și Sainz au intrat la boxe un tur mai târziu, la fel și Verstappen. Norris a rămas pe circuit, iar decizia s-a demonstrat a fi una inspirată pentru că, la scurt timp, Tsunoda a blocat roțile în virajul 10 și a ajuns în parapet. Cursa a fost din nou întreruptă de Safety Car.

Imediat, George Russell a mai trecut o dată pe la boxe. Norris a oprit și el și a revenit pe circuit pe poziția a 4-a.

Puțin mai în spate, pe 6, a revenit Daniel Ricciardo, monopostul său fiind "încălțat" acum cu pneuri soft.

Cursa a fost reluată în turul 39. Verstappen a încercat să treacă de Norris, dar olandezul a blocat frânele și a ieșit în afara circuitului în virajul cu numărul 7. Din fericire pentru el, a evitat parapetul și a revenit în cursă, dar a fost nevoit să treacă pe la boxe pentru un schimb de pneuri în turul 40.

George Russell a încercat să treacă de Mick Schumacher în virajul 1, dar cele două monoposturi s-au atins, ambii piloți fiind nevoiți să treacă pe la boxe din cauza unei pene de cauciuc.

În față, Leclerc ținea aproape de Perez, dar nici DRS-ul nu l-a ajutat să revină la conducerea cursei. Într-un final, monegascul de la Ferrari s-a dat bătut, iar Perez a luat un avans considerabil.

În celălalt monopost Red Bull Racing, Max Verstappen a trecut de Schumacher, Magnussen și Bottas și a intrat în puncte. A urmat Gasly în turul 50.

Sergio Perez a trecut linia de sosire cu un avans de 7.5 secunde în fața lui Charles Leclerc și a câștigat etapa din Singapore. Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Carlos Sainz.

Norris a încheiat cursa pe locul 4, iar Ricciardo pe 5. Lance Stroll a profitat de greșelile lui Hamilton și Verstappen și a terminat pe locul 6. Campionul mondial en titre a fost nevoit să se mulțumească cu locul 7, Vettel a terminat pe 8, Hamilton pe 9, iar Pierre Gasly a luat ultimul punct pus în joc.

Comentarii (14)

  • Neutru
    Lerclerc știa că nu poate depăși dar a pus presiune pe mexican sperând că acesta va greși. RedBull 2022 are resurse să câștige pe care probabil nu le cunoaște nici echipa. Acum am înțeles de ce sâmbătă la calificări a fost chemat Max la boxe în ultimul tur. Vroiau să câștige Perez și să nu se încurce unul pe altul la start, iar Max să iasă campion în Japonia. Vor și locul doi pentru ei. După ce duminică va fi campion Max va mai câștiga Perez. La finalul campionatului va fi pe locul 2. Când ai cu ce faci cum vrei tu.
    139 565
  • 33+11=44
    Perez a fost fenomenal. Cursa foarte buna pt. Leclerc, Norris, $troll si Vettel. Alonso nu merita sa abandoneze.
    Sainz a avut un ritm penibil. Gasly nu are caracter. Verstappen si Hamilton au condus oribil. georgica este Mr. Consistency cand vine vorba de ciocnit adversari, Albon trebuia sa-i lase locul lui Nick de Vries. Latifi si-a facut numaru' cu saracul Zhou. Tsunoda nu se satura de garduri. Steagul negru cu cerc portocaliu a devenit cosmarul lui Magnussen.
    511 303
  • @33+11=44
    Un nou comentariu mizerabil din partea lu' pașpa. :)
    Hamilton a fost depășit de Sainz pe care l-a urmat până a ajuns în zidul de protecție. La prima tentativă de a-l depăși pe Norris a ajuns în spatele lui Verstappen.
    Verstappen a încercat să depășească tot ce a avut în față. A greșit plecarea și a greșit la depășirea lui Norris, dar a rupt mașina aia.

    Deci Verstappen si Hamilton au condus oribil. Hahahahaha, ce papagal!

    Georgică îl bate pe Hamilton, cu toate naivitățile lui. :)
    221 537
  • @Neutru, da, nu avea sanse sa il depaseasca, nici nu prea e loc daca masinile sunt cat de cat apropiate ca si performanta, aici oricum avea RBR un plus destul de mare.
    Insa, daca tot s-a fortat atatea tururi la sub 1secunda...putea sa mai forteze spre final cat sa nu ramana atat de in spate. Iesea castigator, aici iar echipa e de vina ca nu l-a anuntat ca Perez ar fi putut fi penalizat, cu siguranta ar fi ramas la maxim 2 secunde cat sa isi protejeze cauciucurile dar deh, strategii dorm, leafa merge...
    214 523
  • Diferențe mari...
    Cred că celor de la RBR le este "rușine" să dezvăluie întregul potențial al monoposturilor!
    Când ceilalți ajung la limită cu performanța pneurilor de exemplu, ei mai au resurse ca și cândva atunci ar începe cursa...
    104 562
  • Bobita
    @Alex, inginerul de cursă al lui Leclerc, l-a anunțat sa ramână la 5 secunde în spatele lui Perez, dar deja avea pneurile duse după acele atacuri.
    Şi lui Perez i s-a spus să forțeze şi până la final avea 7,5sec avans.
    Ritmul de cursă al celor de la red bull este superior tuturor....
    Să vedem zilele următoare ce se întâmplă, cine a depăşit bugetul, cu cât, sau sunt alarme false.
    501 242
  • @33+11=44
    Ceilalți fiind, de fapt, Ferrari.
    Leclerc n-a mai avut anvelope.
    Mercedes protejează foarte bine anvelopele. La final sunt ca noi. :)))))))
    199 520
  • căluțul împiedicat
    ce plâng fraierii .....mierdari so făcut de râs a 1000 oara.... hahaha ...ce tolomaci.....
    198 105
  • @calutul dezmierdat, ce fraieri? RBR este cu mult peste Ferrari dar s-a vazut ca desi si-a rupt anvelopele pe frane nea Perez, inca avea destula viata in ele.
    Lecrerc a vazut ca nu poate si a ramas in urma insa nu ma asteptam, atat de in spate.
    Ferrari oricum e in liga lor, de prostie.
    204 505
  • BLACK FLAG
    Și vine Suzuka, un circuit tehnic și totodată extrem de gurmand cu aceste anvelope cu degradare termică. Dintre cei trei, MB, RBR și Ferrari, Ferrari uzează cel mai repede aceste anvelope. Chiar prea repede, comparativ cu cei de la RBR. Cel mai bine stau cei de la MB, deși RBR le aduc cel mai rapid în fereastra de operare optimă.
    227 74
  • BLACK FLAG
    Pista de la Suzuka va obliga Pirelli să folosească cele mai dure trei compuși de anvelope (C1, C2 și C3), de departe cea mai puțin frecventă combinație care poate fi găsită pe tot parcursul sezonului. Deja șeful zonei de anvelope de la Ferrari, Carlos Galbally (un alt inginer spaniol) și-a arătat îngrijorarea, lăsând să se înțeleagă că pericolul este gestionarea anvelopelor..""Pista este cea mai echilibrată și simetrică din întreg calendarul , așa că energia produsă de curbele din dreapta este identică cu cea creată în curbele din stânga"".
    Uzura anvelopelor va fi ridicată datorită combinației dintre viraje de mare viteză și caracteristicile asfaltului, care are un nivel mediu-înalt de abraziune . Toți acești factori combinați cu imprevizibilitatea vremii, fac din Suzuka un banc de testare deosebit de solicitant pentru tot ce ține de managementul anvelopelor.
    Orice șofer va fi în mașina celor de la Ferrari, după aprox 10 ture de rulare, performanța anvelopelor va scădea cu mult mai mult prin comparație cu MB și RBR. Și asta fără a mai pune la calcule deficiența operațională a echipei ca întreg
    179 109
  • Dar de ce numai la Ferrari? Ceilalți aleargă pe altă pistă? Cine trebuie să rezolve problema? Dacă nu știe, nu poate sau nu vrea să plece cei responsabili că pentru criticat suntem noi. Ei primesc bani pentru rezolvarea problemelor nu pentru a le expune. Avem și noi asemenea specimene în guvern.
    77 435
  • Ferrari
    @adminn-ule, uitându-mă la voturile astea furate de "să-l ierte Dumnezeu care o fi", pe care le ignori, am să repet un mesaj adresat ție: ce era Automarket.ro înainte și ce a ajuns azi...
    Să te încadrez în rândul celor descriși în legile lui Murphy "Multe persoane pretind că fac totul ca la carte, fără să știe cine este autorul cărții, sau chiar despre ce carte este vorba"?
    129 397
  • Cineva a descoperit un mod de distracție cu mânuțe roșii sau verzi. E posibil să nu înțeleagă sensul culori, dar îi place. Lasă-l că se va plictisi maimuțoiul sau va găsii altceva. De obicei sunt împotriva atacului la persoană și vă cer scuze.
    415 144

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru