Vineri se alege noul presedinte al FIA

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 23.10.2009
Automarket va prezinta sistemul de vot prin care vineri va fi ales noul presedinte al Federatiei Internationale de Automobilism.

Dupa o domnie intinsa pe parcursul a 16 ani, Max Mosley va preda stafeta succesorului sau in urma algerilor pentru functia de presedinte al FIA ce vor avea loc vineri la sediul central al forului mondial de la Paris.

Singurii candidati inscrisi in cursa sunt Jean Todt, care a cunoscut consacrarea la Scuderia Ferrari alaturi de Michael Schumacher si Ross Brawn, si Ari Vatanen, campion mondial in WRC in sezonul 1981.

Noul presedinte al FIA va fi ales prin vot de cate toate cele 132 cluburi auto din cadrul FIA, fiecare reprezentand cate o tara. Cluburile auto care au atat competente sportive, cat si competitente de mobilitate vor primi acorda cate doua voturi. In schimb, cluburile auto care au doar competente sportive sau de mobilitate vor avea dreptul la un singur vot.

De asemenea, o tara poate avea mai multe cluburi auto, iar in acest caz acestea vor trebui sa voteze de comun acord un singur candidat. In cazul in care cluburile auto din aceeasi tara nu ajung la un acord, votul acestora va fi considerat nul.

Cluburile auto care nu pot participa la eveniment pot desemna un reprezentant din randurile celorlalte cluburi, insa voturile nu vor putea fi exprimate prin corespondenta sau e-mail.

Candidatul care obtine cel putin 50% +1 din voturile exprimate este declarat castigator. Numele noului presedinte al FIA va fi facut public imediat dupa incheierea numaratorii voturilor valabil exprimate.

Via | FIA

Taguri: FIA, Todt, Vatanen, alegeri

Comentarii (2)

  • eu il vreau pe Ari...
    ...cine reprezinta Romania? ACR?
    0 0
  • Jean Todt
    este noul presedinte FIA. A fost ales cu 135 voturi pentru el si 49 voturi pentru Ari Vatanen. A adunat aproape 75% din voturile exprimate.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru